Tular di laman sosial gambar seorang pesakit di pusat kuarantin MAEPS. Perkongsiannya itu mencuit hati warganet.

Baru-baru ini, kecoh di laman sosial mengenai sebuah posting tular yang mendakwa pesakit di pusat kuarantin MAEPS di Serdang dikatakan indah khabar dari rupa. Bagi menyangkal dakwaan tersebut, seorang pemuda menggunakan akaun @RaffilJamir memuat naik ciapan berkongsi pengalaman sepanjang berada di pusat kuarantin berkenaan. Lelaki, wanita & warga asing diasingkan Kalau tak tahu cerita, jangan […]

Continue Reading

Musim kali ini ramai yang ambil peluang untuk bercuti. Sekali ada warganet ini berkongsi pengalamannya berdepan dengan gajah di Perak.

Cuti tahun baru memang ramai yang ambil kesempatan bercuti sana sini. Maklumlah, lama duduk rumah sebab PKP. Jadinya, jalan pun bertambah sesak sebab banyak kereta atas jalan. Harap bersabar ye kalau sangk0t dalam kes3sakan lalulintas tu. Bukan apa, kita tak tahu apa yang menyebabkan kes3sakan tu berlaku.. Cakap pasal kesesakan lalulintas ni, admin nak share […]

Continue Reading

Viral di media sosial remaja ini menunjal kepala orang tua ini. Warganet meluahkan rasa tidak puas hati atas tindakannya.

Viral di media sosial tindakan remaja mmbuli orang tua yang sedang melalui satu kawasan, kejadian ini dikatakan berlaku di Singapura. Dalam video yang berdurasi seminit itu, ada rakaman menunjukkan remaja tersebut menolak dan menunjal kepala seorang lelaki warga emas itu. Dalam video ini juga, dapat didengari remaja tersebut menggunakan kata-kata kesat kepada warga emas tersebut selain menunjukkan footage mereka […]

Continue Reading

Nia Ramadhani pakai rantai RM2. Ada warganet sampai tanyakan satu soalan ini kepada Nia.

Jelitawan tanah seberang, Nia Ramadhani mengakui tidak memerlukan barangan mahal untuk kelihatan mewah kerana tahu cara untuk kelihatan anggun walaupun mengenakan perhiasan murah. Dedah Nia, dia pernah memakai seutas kalung yang berharga sekitar 8,500 rupiah (RM2.45) namun masih tampil seolah-olah bergaya mewah. Seorang jurusolek, Bubah Alfian pula pernah bertanyakan soalan kepada Nia tentang barangan termahal […]

Continue Reading

Wani Comel pertahankan dirinya setelah ditegur oleh warganet soal pemakanannya. Ini respon dari Wani untuk orang yang menegurnya.

Gadis obesiti, Wani Comel tampil menjelaskan selepas terdapat segelintir warganet mempertikaikan tindakannya menikmati makanan yang tidak sesuai dengan keadaan kesihatannya.Jelas Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim, dia hanya memakan sekadar untuk merasa.”Saya jaga makanan yang saya makan. Saya tak makan yang bukan bukan. Doktor pun cakap saya boleh makan dalam kuantiti yang sikit.”Bukan […]

Continue Reading

Semakin ramai orang berpusu pusu pulang ke kampung tanpa patuhi SOP. Sekali warganet bimbang kebebasan akan buatkan kes makin bertambah.

Ramai nyatakan kebimbangan dan kegusaran mereka selepas Menteri Kanan Keselamatan mengumumkan kebenaran rentas negeri dan daerah di seluruh negara kecuali kawasan yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD). Malah selepas pengumuman itu, ramai yang dilihat merancang untuk balik kampung, tidak ketinggalan juga yang ingin pergi bercuti. Yang penting patuhi semua arahan dan sop kan? Tapi […]

Continue Reading

Ameera Khan sering mendapat perhatian orang ramai atas kecantikan mukanya. Tapi kali ini Ameera Khan mendapat perhatian warganet lagi atas sebab ini pula.

Siapa tidak kenal dengan Ameera Khan adik kepada Neelofa yang sering kali mendapat perhatian orang ramai. Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan memuat naik dua buah foto terbaharunya. Foto-foto berkenaan mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya terkejut dengan penampilan baharunya di media sosial. Kebanyakannya tidak menyangka dengan foto yang dikongsi oleh Ameera Khan atau […]

Continue Reading

Zizi Kirana berang apabila ada warganet yang cuba kata sebegini padanya. Lalu ini komen dia pada warganet.

Zizi Kirana menegur warganet yang meninggalkan komen tidak beradab. Tindakan segelintir warganet menulis komen melampau dan tidak beradab di laman sosial ketika mengulas sesuatu isu sensitif di media sosial menimbulkan rasa kurang senang penyanyi Zizi Kirana. Zizi berkata segelintir mereka tergamak meninggalkan komen sedemikian tanpa mempedulikan perasaan orang lain terutama individu yang terpalit dalam kontroversi berkenaan. […]

Continue Reading

Sempena birthday Aeril, Wawa mahu buka soalan dari warganet untuk dijawab. Sekali ada seorang warganet ini tanya soal Madu dan ini respon dari Wawa Zainal.

Pelakon Wawa Zainal menerima tawaran bermadu oleh seorang warga maya pada hari ulang tahun suaminya, Aeril Zafrel semalam. Tawaran itu diberikan kepadanya oleh seorang wanita selepas Wawa menerusi akaun Instagram miliknya mahu menawarkan diri untuk menjawab segala persoalan mengenai suaminya. “Happy birthday again my love. Walaupun plan last minute tapi dapat realisasi kan surprise ni. […]

Continue Reading

Michael Ang marah apabila warganet kerap berkata sesuatu ini sehinggakan sanggup direct message. Dia akui dia suka berkongsi gambar OOTD di laman sosialnya.

“Derma Tak Derma Itu Hidup Aku” – Michael Ang Berang Netizen ‘Sound’ Suruh Buat Kebajikan Bukan Tayang OOTD Pengarah Michael Ang meluahkan rasa marah apabila warganet mempersoal tindakannya yang gemar berkongsi gambar-gambar outfit of the day (OOTD) yang dipakainya di media sosial. Menurut Michael, dia menerima banyak mesej peribadi daripada warganet di media sosialnya memintanya untuk melakukan […]

Continue Reading