Tular wanita ini kekal tenang walaupun dikatakan berpurdah mengikut trend artis. Sekali ini komennya.

Syarifah sering menerima komen negatif di media sosial, namun tak pernah ambil hati mengenainya. Mula mengenakan purdah sejak berumur 13 tahun, perjalanan gadis muslimah ini ternyata mencuri perhatian ramai. Kini berusia 23 tahun, Nur Syarifah Shahirah Osmarul turut menjadi inspirasi kepada sebilangan kaum hawa menerusi dakwah yang dilakukan dengan cara tersendiri. Mesra disapa Syarifah, dia mengakui […]

Continue Reading

Tular seorang wanita yang sanggup membawa sesuatu ini ke restoran untuk berjimat. Rata rata warganet terhibur dengan tindakan wanita ini.

Setia orang pasti mempunyai pengalaman makan di kedai makan di luar. Berbagai jenis lauk yang kita boleh membuat pesanan di kedai makan. Sekiranya terlalu lapar, kita boleh membuat pesanan dengan nasi tambah. Biasanya tidaklah terlalu mahal caj yang dikenakan untuk sepinggan nasi. Kalau di kedai makanan segera pula biasanya nasi akan dijual dalam satu set. […]

Continue Reading

Wanita ini sempat kongsi pengalamannya yang terkena sesuatu ini.Tak sangka hanya sebabkan ini ianya boleh jadi tragedi pada dirinya.

Hazirah berkongsi cerita pernah menerima 21 jahitan gara-gara terkena seramik mangkuk tandas yang pecah, enam tahun lalu. “Tak ramai tahu, tapi diri ini ada 21 jahitan di kaki kiri. 21 jahitan as a girl, dah macam lipan” Demikian tulis pelayar wanita ini ketika berkongsi kisah ngeri yang pernah dialaminya beberapa tahun di mana peha kirinya ‘terkoyak’ […]

Continue Reading

Mengejutkan bila tiba tiba wanita ini berani tampilkan diri dengan tanggalkan gigi palsu. Rupanya perkongsiannya itu ingin memberi kesedaran tentang ini.

Faith Hill tidak segan silu untuk menanggalkan gigi palsunya untuk berkongsikan di laman aplikasi Tiktok semata-mata ingin memberi kesedaran betapa bahayanya penyalahgunaan bahan terlarang. Mengikuti perkongsian cerita dan pengalamannya di aplikasi Tiktok. Faith Hill,22, yang sebenarnya berasal di Missouri yang akui dirinya dahulu sangat obses terhadap bahan terlarang jenis methmphtmne selama enam tahun. Sewaktu tempoh […]

Continue Reading

Tak sangka kecuaiannya mengundang sesuatu detik cemas buat anaknya. Kini wanita ini tampil dedahkan perkara yang berlaku.

Gambar sekadar hiasan. Apa yang ingin terjadi itu pasti akan terjadi walaupun diluar kemampuan kita. Buat ibu bapa pinta hati-hati dengan setiap perkara. Walaupun di kawasan rumah anda sendiri. Ianya belum cukup selamat untuk anda lepaskan anak anda sendiri. Zaman kini bukanlah seperti zaman dahulu kala yang boleh bebas bermain dengan bahagianya. Jika hari ini […]

Continue Reading

Dah sebulan berada di hospital wanita ini baru tersedar ada duit sebanyak ini dalam begnya. Rupanya ini punca duit itu dalam beg tangannya.

Kak Gee di wad ketika menjalani rawatan di sebuah hospital. Sejumlah wang yang disimpankan suami di dalam beg tangannya. Suami mana yang tak sayang bini kan? Begitulah kisah seorang isteri yang begitu bertuah sebaik membuka beg tangannya yang disimpan di dalam stor pakaian di rumah. “Hari ni saja ambil nak pakai, buka-buka penuh ubat hospital hari […]

Continue Reading

Wanita ini akui dia cuma memikirkan anaknya yang kelaparan dan demam itu. Sekali wanita ini tampil dedahkan perkara sebenar.

“Kalau boleh undur masa pasti saya tidak akan lakukan kerana tidak mahu kejadian ini berlaku namun ketika itu saya tidak berfikiran secara waras kerana memikirkan anak kelaparan dan demam,” kata ibu tiga anak yang ditahan selepas dilaporkan mengambil sesuatu yang bukan kepunyaannya di sebuah pasar raya, di sini, kelmarin. Wanita berusia 36 tahun itu turut […]

Continue Reading