Tweet yang dibuat suka suka disiarkan di saluran berita. Pemuda ini terkejut melohat tweet yang ditulis terpampang dan ini pula reaksi ahli keluarganya

LAMAN sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram dan TikTok kini menjadi tempat berkongsi pendapat, mencari informasi terkini serta menjadi satu bentuk hiburan kepada penggunanya.Di Twitter misalnya, kebanyakan tweet yang menarik pantas meraih perhatian warganet sekali gus juga akan tular di laman sosial yang lain. Tetapi lain pula kisah seorang pemuda apabila tweet mengenai Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) […]

Continue Reading

Pemuda ini pasrah bila belum masuk tapi dah kena buang kerja. Sekali kuasa twitter buatkan jadi macam ini pula.

Rais baru menamatkan pengajian dalam Diploma Komunikasi Massa di UiTM, Alor Gajah. (gambar kecil) Ciapan Rais di laman Twitter. Seperti yang kita sedia maklum Malaysia diletakkkan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 13 hingga 26 Januari 2021. Pelaksanaannya yang dibuat dalam tiga peringkat iaitu PKP, PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP Pemulihan (PKPP) mengikut negeri-negeri […]

Continue Reading

Kawan baik semua dah nikah dan ibu pun ada dah mula berbunyi mahu menantu. Jurutera ini sanggup cari calon isteri bekerjaya di Twitter

Nabil membuat perkongsian di Twitter bagi mencari calon isteri namun tidak menyangka ciapannya menjadi tular.KEWUJUDAN media sosial sememangnya memudahkan kehidupan manusia pada masa kini.Selain menjadi medium untuk berhubung bersama ahli keluarga atau kenalan, ia juga digunakan secara meluas untuk tujuan perniagaan atau berkongsi maklumat. Namun begitu, ada sesetengah individu memanfaatkan laman sosial sebagai ruang untuk mencari […]

Continue Reading

Rupa rupanya getah tayar dah terkeluar rim. Remaja ini terpaksa tolak motor sendirian dan tak sangka seorang uncle muncul dan beri bantuan

Perkongsian seorang remaja mengenai kisahnya dibantu lelaki India ketika tayar motosikalnya pcah, menjadi tular di Twitter.BAGI penunggang motosikal, situasi kehabisan minyak petrol atau motosikal mengalami kerosakan ketika sedang menunggang di lebuh raya adalah antara perkara yang menaktkan mereka. Begitu jugalah halnya dengan remaja ini apabila tayar belakang motosikalnya pech ketika menunggang berseorangan di Lebuh Raya Utara […]

Continue Reading

Adik sanggup carikan jodoh buat kakak di Twiiter. Akhirnya juga dengan salah seorang jejaka dan ini pula respon kakaknya berkenaan hal tersebut

Maisarah memuat naik hebahan itu di Twitter sehingga ia menjadi tular.KALAU sudah sampai ‘seru’, mulalah seseorang itu terfikir soal jodoh dan berasa sudah bersedia untuk berkongsi kehidupan dengan pasangan sehidup semti.Bagi mereka yang belum mempunyai calon terutamanya yang sudah berusia, sudah pasti hati risau memikirkan nasib hidup membujang sampai ke tua. Dalam sesetengah situasi, bukan empunya […]

Continue Reading

Siap banding gambar pada duit RM10 dan bunga rafflesia. Pelajar UMT ini kongsi perbandingan tersebut sehingga mendapat perhatian orang ramai

PENAT tapi berbaloi.Begitulah kata seorang pelajar yang pertama kali melihat bunga rafflesia sewaktu dia mendaki kawasan bukit di Lojing, Kelantan pada Ahad.Menurut Muhammad Firdaus Mohamad Zuki, 23, bunga itu juga kelihatan sedikit berbeza berbanding cetakan pada wang kertas yang selalu dilihatnya. “Selalu tengok pada duit RM10 je, tapi bila tengok sendiri… saya rasa lain sikit. Mungkin […]

Continue Reading

Teruk kena kritik dengan warganet. Pemuda ini akhirnya buat permohonan maaf dengan tingkah lakunya yang tular baru baru ini

Semalam, selepas video tular di media sosial mengenai videonya memarahi pekerja barisan hadapan yang bertanggungjawab melakukan ujian saringan kepadanya mengundang kritikan warganet, pemuda yang dikenali sebagai Syed Syafiq membuat permohonan maaf secara terbuka.Saya minta maaf sebab bersikap biadp dan tak hormat orang.” Berdasarkan perkongsiannya menerusi Twitter dan Instagram, dia dah bersemuka dengan dua orang jururawat tersebut.Dalam perkongsian itu […]

Continue Reading

Tular satu video di Twitter tentang tindakan pemuda ini. Pemuda ini sanggup berbalah dengan barisan hadapan selepas sesuatu ini terjadi

Satu video sedang tular di Twitter sekarang apabila seorang pemuda bertindak untuk kongsikan rasa tidak puas hatinya terhadap pekerja barisan hadapan semasa melakukan uj1an sar1ngan C0vld-l9.Video itu mengundang kritikan warganet kerana tindakan individu yang merak4m perbuatan tersebut boleh dikatakan tidak sewajarnya diperbesarkan. “Akak ni sump4h s*al takda hati perut”Menurut video tersebut ada seorang pemuda menjalani ujian saringan […]

Continue Reading