Pemandu grab ini tampil dedahkan kisah penumpangnya. Sekali ada terjumpa pula individu yang sanggup lakukan ini buat kucing jalanan.

Menjadi pemandu Grab merupakan pekerjaan terkini aku selepas kehilangan pekerjaan sebagai wartawan di sebuah syarikat akhbar arus perdana yang kini telah digulung atau istilah sebenarnya likuidasi. Likuidasi adalah satu proses apabila aset syarikat akan dikumpul dan dicairkan bagi tujuan pembayaran hutang kepada pemiutang. Bukan isu syarikat atau akhbar sama ada akan ‘dihidupkan’ semula atau terus […]

Continue Reading

Ini rupanya tujuan si bulus ini ingin panjat pokok. Sekali dikerumuni dengan sesuatu ini pula.

Seekor anak kucing terpaksa menderita dan menahan sakit berbisa apabila tubuhnya dikerumuni puluhan ekor semut kerengga. Kejadian yang dipercayai berlaku di Thailand itu dikongsikan oleh seorang individu, Jeab Carlo Depaoli Chitreechao dalam satu perkongsian di Facebook baru-baru ini. Berdasarkan perkongsian tersebut, difahamkan pada awalnya anak kucing itu berdepan situasi bahaya apabila didakwa ia dikejar anjing […]

Continue Reading

Kucing jalanan sanggup kirim hadiah ini atas tanda terima kasih. Rupanya selama ini yang berlaku.

Baru-baru ni, seorang gadis di Twitter kongsi kisah menarik tentang seekor stray cat yang dijaganya sering bawa ‘hadiah’ pelik-pelik balik ke rumah. Tapi kali ini, hadiah yang dibawa si kucing bernama Mama ni lain dari lain apabila dia bawa nasi bungkus kepada tuan rumah tersebut. Wow!  “Selalu bawakan hadiah tanda terima kasih, tapi kali ini dia bawakan nasi bungkus laa”  Meskipun […]

Continue Reading

Gelagat si bulus ini bikin susah tuannya. Boleh pula tiap hari bawa balik sesuatu ini.

Sebelum ini, kita mungkin sering mendengar kisah anjing peliharaan membawa pulang barangan pelik ke rumah tuannya. Namun bukan sahaja anjing, sesetengah kucing juga mempunyai tabiat yang sama. Berdasarkan perkongsian seorang wanita bernama Monica di Tiktok, seekor kucing peliharaannya yang diberi nama China bertindak mengangkut barang-barang jiran ke rumahnya. Dalam video itu, kelihatan kucing itu menggonggong pelbagai barang […]

Continue Reading

Tular satu perkongsian ini apabila si bulus peliharaannya bantu ambil sesuatu ini untuk tuannya. Sekali ada pula warganet fikir begini.

Bila dah terlalu banyak shopping online, satu masalah yang dihadapi korang pastinya siapa yang nak ambik parcel yang korang order kalau korang tak ada di rumah. Benci tau!   Tapi seorang gadis yang berasal dari Indonesia ni untung tau. Dia ada kucing yang boleh tolong ambil parcel yang dihantar ke rumah. Waaah kucing pun boleh terima parcel dari posmen […]

Continue Reading

Kucing ini bertindak untuk lakukan sesuatu ini hanya untuk meminta makanan pada tuannya. Sekali tak sangka dengan alunan itu berubah seperti ini.

Kucing merupakan haiwan yang comel dan sangat jinak untuk dibela. Kucing juga antara haiwan yang sangat digemari ramai orang tanpa mengira peringkat umur. Bagi pencinta kucing yang memeliharanya, sudah pasti pelbagai ragam kucing harus di hadapi. Baru-baru ini tular di Twitter, seekor kucing yang bernama Winslow mempunyai perangai unik yang tersendiri. Jika korang biasa mendengar kucing ‘mengiau’ untuk […]

Continue Reading

Kebiasaannya kucing sangat takut dengan air. Tapi lain pula pada si bulus ini dan sampai ini yang berlaku.

Setiap pecinta kucing pasti akan mudah memahami tingkah laku nakal kucing mereka. Setiap kucing peliharaan anda pasti mempunyai kerenahnya yang tersendiri yang kadang-kadang memeningkan kepala setiap pemiliknya. Tak boleh ‘brain’, si kucing duduk dalam longkang mengalir sampai tersangkut air tu Kebiasaannya kucing takut air, kan? Tapi kucing peliharaan pemilik Tiktok bernama @syuhadaryzal98 siap berendam dalam longkang […]

Continue Reading

Gadis ini berniat untuk merakamkan kawad onlinenya. Sekali ini pula yang si bulusnya lakukan.

Semenjak pandemik Covid-19 melanda dunia, banyak norma baharu yang perlu kita adaptasi. Sebagai contoh, sesi pembelajaran kini menggunakan kaedah secara dalam talian atau Open and Distance Learning (ODL). Lebih unik, aktiviti fizikal dalam kokurikulum juga kini menggunakan kaedah yang lain memandangkan Prosedur Standard Operasi (SOP) tidak membenarkan pelajar untuk berkumpul secara beramai-ramai. Bercerita tentang aktiviti […]

Continue Reading

Tular Kelakuan Kucing Ini Yang Kekal Tenang Apabila Pemiliknya Lakukan Ini. Ternyata Ini Yang Ingin Ditunjukkannya.

Tular seorang lelaki di Vietnam oleh kerana kaedahnya yang unik untuk mengajar anaknya bagaimana cara memandikan baby dengan menggunakan kucing. Yang menakjubkan, kucing tersebut sangat tenang dari mula hingga tamat sesi pembelajaran tersebut. Video yang dimuat naik di Facebook pada 7 November lalu oleh Vinh Quang Phạm menunjukkan Ông nội (lelaki tersebut) memegang kucing peliharaan […]

Continue Reading

Pemilik kucing ini sanggup bina kediaman seperti ini hanya untuk si bulusnya. Sekali siap ada sesuatu ini sampai buat orang ramai terpegun.

Bagi pemilik kucing, kucing yang dipelihara mereka bukan sekadar haiwan tetapi sudah dianggap sebahagian daripada keluarga. Baik dari segi makanan, perubatan, tempat tinggal dan segala yang terbaik akan disediakan kepada kucing kesayangan. Bagi yang berkemampuan dan mempunyai rezeki lebih, kucing yang dipelihara bertuah apabila dapat menjalani kehidupan secara ‘kayangan’. Tidak ada salahnya, kerana semuanya terpulang […]

Continue Reading