Kakak sayu bila lihat adik gigih cari rezeki begini. Sekali lebih pilu bila dia buat live dan ini berlaku.

Kisah siaran live jejaka itu yang tidak mendapat sambutan ternyata mengundang simpati warganet. Usaha seorang peniaga pakaian bundle berusia 21 tahun yang tak putus asa mencari rezeki ternyata mengundang sebak warganet. Kisah Mohamad Faiezal Abdullah dikongsi sendiri oleh kakaknya, Norfadhilatuladha, 29, di Twitter sehingga tular pada Sabtu malam. “Setiap kali masuk siarang langsung (live) adik aku, mesti aku […]

Continue Reading

Sebak bapa menangis apabila anak perempuan terpaksa pergi tinggalkan keluarga. Sampai macam ni reaksi ayah.

Bagi seseorang anak, akan tibanya masa nanti untuk kita berpisah dengan ibu bapa kita. Selalunya akan berlaku apabila sudah berkahwin, sebab ketika itu akan bermulalah satu fasa hidup yang baru. Semestinya sedih, seperti kisah ini yang menunjukkan betapa kuatnya hubungan seorang ayah dan anak perempuannya. Menangis anak pindah rumah Tak sampai 24 jam dimuat naik, […]

Continue Reading

Pemuda ini akui rasa sebak apabila Epot diuji sebegini. Sampai ini yang Epot buat sebelum dia pergi.

Salah satu haiwan peliharaan yang menjadi pilihan kebanyakan rakyat Malaysia ialah kucing. Haiwan jinak ini mempunyai daya tarikannya yang tersendiri sememangnya akan membuat penggemar kucing menyayanginya lebih dari apa pun. Haiwan ini turut memiliki hubungan paling rapat dengan manusia berbanding haiwan lain dan akan membuat pemiliknya merasai kesedihan apabila kucing kesayangan mereka pergi buat selama-lamanya. […]

Continue Reading

Tular warganet sebak masih ada lagi yang buat begini pada si bulus. Sekali ini pula respon dari anak si bulus ini.

Rasa tidak suka atau benci pada haiwan dapat membuat orang melakukan apa pun, termasuk menyakitinya. Hal ini dirasakan seorang warganet ketika kucing peliharaannya telah pergi tinggalkannya. Rakaman ini diberikan oleh salah seorang warganet yang tidak diketahui identitinya melalui akaun twitternya @kochengfess pada 1 Disember. Gambar itu memperlihatkan seekor kucing berbulu coklat tua yang bercampur warna cerah yang […]

Continue Reading

Aksi kucing ini membuatkan warganet sebak. Rupanya ini yang berlaku.

Siapa yang ada membela kucing di rumah, pasti sudah cukup ‘kenal’ dengan ragam dan perangainya dari pagi hingga ke malam. Tapi sekiranya si comel itu pergi,insan pertama yang pasti akan menangis kesedihan ialah tuannya sendiri. Mana tidaknya, mereka sudah hidup bersama seperti anak kandung sendiri sejak sekian lamanya, tiba-tiba sakit dan akhirnya telah pergi tinggalkan […]

Continue Reading

Pak cik ini bawa 4 kucing naik motor bersama sampaikan pemuda ini ingatkan nak buang. Sekali bila ditanya ini jawapan pak cik ini sampai berasa sebak.

Hijjaz membuat perkongsian di Twitter gara-gara tersentuh dengan seorang lelaki warga emas yang begitu penyayang terhadap haiwan peliharaannya. Apa yang bermain di fikiran anda jika terlihat seseorang membawa kucing menaiki motosikal? Pasti situasi tersebut menimbulkan 1001 persoalan dan juga tanggapan di minda kerana ia jarang-jarang dibuat orang. Begitulah halnya dengan seorang remaja ini apabila terserempak dengan […]

Continue Reading

Rider ini tinggalkan nota setelah tidak sengaja lakukan ini pada kucing mereka. Namun ini reaksi pemilik kucing tersebut sehinggakan mengalir air mata.

Pemilik kucing bernama Ntah terharu dan sebak apabila menemui nota yang ditinggalkan di dalam peti surat di rumahnya. Kucing seringkali dijadikan sebagai haiwan peliharaan kerana gelagatnya yang lincah dan manja. Wajahnya yang comel serta aksinya yang lincah sering membuatkan manusia ‘cair’. Malah kehadirannya juga mampu menceriakan suasana serta menghilangkan tekanan pemiliknya selepas penat bekerja seharian. Justeru […]

Continue Reading

Ajak Shiro sebak apabila si bulus kesayangannya telah pergi buat selamanya. Sekali ini yang dikatakan sehingga warganet turut sebak.

Bagi mereka yang merupakan pencinta kucing, semestinya akan berasa sedih apabila kucing kesayangan yang dipelihara sejak kecil elah pergi selamanya. Jadi tak hairanlah jika kehilangan kucing peliharaan boleh membuat hati pemiliknya merasa sangat sedih. Seperti yang dialami oleh Ajak Shiro dan keluarganya. Oscar. Dia hanya binatang.. Tapi dia ahli keluarga.. Dia hanya kucing.. Tapi dia dibesarkan.. […]

Continue Reading

Guru ini sebak bila uncle grab sama kan dirinya dengan seseorang ini. Rupanya hanya sebabkan ini uncle grab terharu dengan perbuatannya.

Seorang guru berkongsi kisah seorang pemandu Grab berbangsa Cina yang menyebut nama Ebit. Mungkin kita berasa susah, tetapi sebenarnya ada yang lebih susah daripada kita. Dalam kesusahan mereka, mungkin juga terdapat individu yang tampil untuk menghulurkan bantuan bagi meringankan beban. Setiap kebaikan mereka dikongsikan dan menjadi inspirasi kepada masyarakat untuk melakukan perkara yang sama tanpa mengira […]

Continue Reading

Kasih sayang isteri buat suaminya kekal utuh sehingga hujung nyawa. Sekali tak sangka si isteri sanggup lakukan ini sewaktu peluang terakhirnya.

Gambar sekadar hiasan. Ketika sedang uruskan suaminya di bilik wakaf, pemuda ini diberi peluang untuk melihat reaksi sifat setianya seorang isteri terhadap suaminya. Si isteri mula berbisik sambil menangis teresak-esak sehinggakan mencium berulang kali wajah suaminya. Si isteri menggunakan bahasa yang tak dikenali sewaktu berbisik kepada suaminya. Ini disebabkan melalui borang maklumat yang menunjukkan si […]

Continue Reading