Tular satu perkongsian ini apabila si bulus peliharaannya bantu ambil sesuatu ini untuk tuannya. Sekali ada pula warganet fikir begini.

Bila dah terlalu banyak shopping online, satu masalah yang dihadapi korang pastinya siapa yang nak ambik parcel yang korang order kalau korang tak ada di rumah. Benci tau!   Tapi seorang gadis yang berasal dari Indonesia ni untung tau. Dia ada kucing yang boleh tolong ambil parcel yang dihantar ke rumah. Waaah kucing pun boleh terima parcel dari posmen […]

Continue Reading

Sanggup tinggalkan parcel pada kucing peliharaannya. Sekali tular mesej yang dihantar oleh abang kurier ini dan rupanya ini yang terjadi.

Perkongsian seorang pelayar Twitter, Ikha Suhaimi mengenai mesej lucu pekerja syarikat penghantaran dan gelagat kucingnya menghiburkan warganet. “Barang akak dah sampai dan saya letak kat (dekat) kerusi. Apa-apa hal boleh tanya kucing akak.” Demikian mesej yang ditulis oleh seorang pekerja syarikat penghantaran (kurier) kepada seorang gadis selepas tinggalkan bungkusan barang yang dipesannya di atas kerusi. Bersama […]

Continue Reading

Jangan ambil barang yang kita tidak buat sebarang pesanan. Sekali peguam ini tampil buka mata orang ramai soal ini.

Jangan terima barangan yang tidak kita pesan. Takut-takut ditipu. Semalam sekitar jam 2 petang, ada syarikat penghantaran yang menghubungi saya. Katanya hendak buat penghantaran di pejabat tetapi pejabat saya tutup kerana PKP. Saya tanya barangan apa yang hendak dihantar? Saya memang ada buat pesanan tetapi bukan dihantar ke pejabat, sepatutnya dihantar ke rumah saya. Saya […]

Continue Reading