Hari hari mertua makan hati nak hadap perangai menantu bila tinggal rumah ank musim pkp ni. Rupanya dalam diam sanggup menantu buat macam ni pada mertua.

Sejak PKP dilaksankan, pelbagai kisah rumahtangga dihadapi oleh pasangan kerana ada antara mereka terperangkap di rumah anak dan menantu. Berikut perkongsian menarik seorang mak mertua bila tinggal bersama menantu : “Asalamualaikum admin krt.. Saya ada 4 orang anak. 1 lelaki dan 3 perempuan. Anak sulung lelaki saya sudah berumah tangga. Oleh kerana anak bongsu saya […]

Continue Reading

Terkejut menantu umur 30 tapi mak mertua umur 26. Warganet excited tengok keluarga ni umur menantu lagi tua dari mak mertua.

Korang pernah tak ada pengalaman bila abang ipar atau kakak ipar lagi muda dari korang? Ataupun lagi legend, bila mak mertua korang lagi muda dari korang! Aikk ada ke macam tu pulak?  Baru-baru ni, viral di Twitter apabila seorang wanita berkongsi kisah menariknya bila si menantu dan anak katanya saing-saing umur je dengan dia! Lagi best bila dia beritahu, menantunya pulak tua […]

Continue Reading

Sedih bila dapat mertua macam ni. Suami dah bagi Rm160 ribu untuk buat rmah kampung. Tapi akhirnya macam ni lyanan yang menantu dapat. Tak sangka rupanya ini perangai sebenar mertua.

Foto sekadar hiasan. Aku sebenarnya tak tahu nak mula cerita dari mana. Aku cerita dekat sini bukan niat nak aibkan sesiapa, tapi aku cerita sebab aku nak aku, anak aku, family aku, bekas suami and bekas family in law aku plus orang yang membaca cerita aku ni ambil cerita ni sebagai pengajaran. Aku dengan bekas […]

Continue Reading