Dah dua tahun tuan dia pergi menghadap illahi tapi setiap hari oyen jenguk tuan nya. Oyen hanya balik bila dia laparr je. Tergamam bila menantu dedahkan rupanya ini kebaikan yang bapa mertua selalu buat pada kucing tu.

SEBUT sahaja kucing oyen (oren), pasti rata-rata warganet tidak dapat menahan rasa lucu dek kerana banyak kisah mencuit hati yang dipaparkan di media sosial melibatkan haiwan bulus ini. Namun kisah seekor kucing oren yang mulai tular baru-baru ini pasti membuatkan warganet sebak dan tersentuh. Menerusi perkongsian pelayar bernama Hazlynn Nozi di Facebook Kelab Pencinta Kucing Malaysia, kucing jantan […]

Continue Reading

Terjumpa dan teringin nak bela anak kucing terbiar tapi serba serbi tak tahu untuk langkah seterusnya. Berikut 5 perkara dan persediaan yang anda boleh lakukan

Sebenarnya, langkah-langkah selamatkan kucing ni mudah je. Meh admin ajar. Yang penting, korang ikhlas nak tolong kucing tu.At least check dulu ibu dorang ada ke tak. Kadang-kadang ibu nya sesat, kadangdah hembus nafas (selalunya kena lnggar kereta lah), kadang kena ambil orang (ada yang ambil, maybe tak tau kucing tu ada anak) dan sebab-sebab lain yang tak dijangka. […]

Continue Reading