Disebabkan terlalu letih dengan rutin hariannya. Si ibu sehinggakan melayan anak seperti ini dan sampai ibu tersedar sesuatu perkara ini.

Disebabkan terlalu penat dengan kerja-kerja rumah, wanita ini dengan tidak sengaja melepaskan amarahnya kepada anak-anaknya. Tugas seorang wanita yang bergelar ibu sememangnya mencabar, sama ada yang bergelar suri rumah sepenuh masa ataupun terikat dengan komitmen kerja di pejabat. Beban kerja yang perlu diselesaikan setiap hari kadang kala membuatkan golongan ini kurang rehat, apatah lagi ketiadaan suami […]

Continue Reading

Pada mulanya suami nak jaga sendiri anak mereka setelah berpisah. Sekali bila dah sebulan ini pula yang berlaku.

Gambar sekadar hiasan. Aku ni recently single mother. Terngiang2 lagi ucapan berpisah di mhkamah tu. Tapi secara zahirnya, aku dah jadi single mother dari bulan 10 2018 bila ex keluar rumah. Mula2 dia bawak lari anak kami yg sulung, marah jugak la aku walaupun anak sulung dah 6 tahun. Sebulan dia “cuIik” last2 dia pulangkan […]

Continue Reading

Isteri sanggup merayu mohon maaf pada suami. Tapi ini yang suami lakukan.

Gambar sekadar hiasan. Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. 3 tahun lepas. Aku mengenalinya di salah sebuah IPT. Suatu hari dia mula meluahkan rasa cintanya terhadapku, kerana dia sangat sibuk dengan kerjayanya. Dia juga sering meminta aku untuk menjaga batas pergaulan kerana ingin merasakan kemanisan […]

Continue Reading

Selama 3 tahun kahwin tak pernah ada terasa mahupun sakit hati pada suami. Sekali bila suami dah mula sakit teruk ini pula yang terjadi.

Gambar sekadar hiasan. Indah betul rumahtangga aku, kadang – kadang aku terfikir, apalah yang aku buat sampai aku layak dapat suami macam ni. 6 oktober yang lepas, suami aku sakit teruk dari hujung tahun 2020. Tiba – tiba kawan lama aku contact, dia ceritakan segalanya tentang suami syurgaku.. Assalamualaikum. Nama aku Seri, umur 27. Suami […]

Continue Reading