Suami kerap pergi hiking tiap minggu sendirian. Rupanya pergi mendaki dengan perempuan sampai boleh pergi chck in.

Gambar sekadar hiasan. PerkenaIan Fiza dengan seorang leIaki ketika menuntut di sebuah universiti di utara Semenanjung akhirnya membawa mereka ke jnjang peIamin. Setelah tamat pengajian dan masing-masing mendpat pkerjaan, mereka memiIih untuk menghaIalkan hbungan mereka itu di usia pertngahan 20-an. Sejak di zaman universiti lagi, suaminya amat meminati aktiviti Iasak dan menyertai keIab kmbara dan […]

Continue Reading

Selepas berpisah dengan suami yang menduakan. Akhirnya seorang lecturer nekad buat sesuatu keputusan ini.

Assalamualaikum. Nama aku mia, berusia 29 tahun, married dan kisah yang aku nak cerita ni adalah kisah yang aku tengah alami sekarang. Maaf, panjang kisah aku sebab aku ceritakan dari mula. Aku dibesarkan dalam keadaan serba sederhana, cukup makan, pakai, tempat tinggal, education semua lengkap. Aku rasa hidup aku smooth je. Lepas sekolah masuk asasi […]

Continue Reading

Suami pergi selamanya dan tinggalkan beban buat isteri hampir RM300k. Ada harta yang ditinggalkan tapi semuanya dapat pada ibu mertua dan adik ipar.

Seorang wanita berkongsi kisah keperitan hidupnya yang terpaksa menanggung hutang suami yang tidak mewasiatkan harta ke atas namanya. Isteri┬ámana yang tidak sedih apabila suami kesayangan pergi buat selama-lamanya? Jika sebelum ini si isteri mempunyai tempat untuk bergantung, namun kehilangan suami membuatkan dunia menjadi gelap gelita dan hidup seolah-olah hilang punca. Sebagaimana nukilan seorang isteri ini […]

Continue Reading

Suami selalu beli baju kasut jam seluar untuk diri sendiri. Bila sampai masa birthday isteri dan isteri cuba kacau nak mintak sesuatu terus kata tak bayar bil lagi padahal tengah tengok lazada.

Assalamualaikum. Admin tolong up luahan hati dari insan bernama isteri. Assalamualaikum, saje nak meluah. Aku sorang istri. Ibu sorang anak berusia setahun. Seorang suri rumah.. Aku nak kerja tapi tak sampai hati nak bagi anak untuk orang jaga. Kecik lagi memang aku sayang sangat anak aku. Sapa tak sayang anak kan. Menjadi suri rumah bukan […]

Continue Reading