Pemuda ini pasrah bila belum masuk tapi dah kena buang kerja. Sekali kuasa twitter buatkan jadi macam ini pula.

Rais baru menamatkan pengajian dalam Diploma Komunikasi Massa di UiTM, Alor Gajah. (gambar kecil) Ciapan Rais di laman Twitter. Seperti yang kita sedia maklum Malaysia diletakkkan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 13 hingga 26 Januari 2021. Pelaksanaannya yang dibuat dalam tiga peringkat iaitu PKP, PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP Pemulihan (PKPP) mengikut negeri-negeri […]

Continue Reading

Pemuda ini buat sesuatu ini di luar jangkaan warganet apabila dia lekatkan resume atas bonet depan kereta hanya untuk menarik perhatian seseorang ini. Tak sangka usahanya mendatangkan tuah untuknya.

Semua orang ada kerjaya yang diimpikan mungkin sejak kecil lagi, tapi dengan keadaan pandemik sekarang peluang untuk mendapatkan kerja pun semakin berkurangan apalagi nak dapatkan kerjaya impian. Namun situasi sekarang bukanlah satu halangan buat lelaki berusia 25 tahun ini. Max Fosh yang juga seorang Youtuber membuat kerja gila bagi membolehkan dia ambil bekerja sebagai penyampai […]

Continue Reading

Wanita ini rasa panas sangat apabila lepas balik kerja. Esoknya bila check CCTV tidak sangka ini yang terjadi rupanya.

Dah masuk tahun 2020 ni, masih lagi wujud orang main sihir-sihir ni, lebih pelik lagi yang tukang buat tu orang muda! Seorang wanita baru balik dari kerja terasa┬áhandle┬ádi pintu keretanya berminyak. Sihir still exist, bukan orang tua je do this stuff Kemudian dia rasa kepanasan dan terus pergi berubat, disebabkan rasa tak sedap hati, wanita […]

Continue Reading