Tidak semua kucing yang berasa selesa sekiranya berada di dalam kereta. Ini 8 cara untuk anda selesakan si bulus berada dalam kenderaan.

Masa untuk bercuti, perjalanan, dan melihat kawasan desa, tetapi perjalanan kucing mungkin atau patut tinggal di rumah? Jawapannya ialah … ia bergantung kepada kucing anda. Mengapa Kucing Membenci Kereta Kucing kita tidak dapat membayangkan sesuatu yang tidak pernah berlaku kepada mereka sebelum ini. Sebaliknya, mereka mengingati pengalaman lalu dan percaya perkara yang sama akan berlaku […]

Continue Reading

Tular kecerdikan si bulus ini yang ambil keputusan ini setelah terduduk dalam kereta. Sekali ada warganet yang perasan sesuatu ini.

Setiap orang yang memilik kucing pasti mudah terhibur dengan telatah dan perangainya. Telatah mereka tu kadang-kadang sampai ada yang tak masuk akal dan tak kurang juga bijak dalam perkara tertentu. Kali ni admin nak share pasal seekor kucing yang terperangkap dalam kereta dan minta bantuan dari tuannya dengan tekan double signal. Bijak sungguh kan. Cuba korang […]

Continue Reading

Pemandu grab tidak sangka perkara ini akan berlaku di dalam keretanya. Masa ambil ada 2 orang bila tiba ke tempat destinasi ada 3 orang pula.

Seorang pemandu Grab tidak pernah menyangka akan melalui pengalaman membawa penumpang yang sarat hamil dan sudah tiba masa untuk bersalin. Selepas melakukan kerja ini selama dua tahun, keretanya bolehlah dikatakan ‘mencatat sejarah’ apabila salah seorang daripada penumpangnya selamat melah1rkan bayi semasa dalam perjalanan ke h0spital. Pemandu Grab berkenaan, Mohamad Shahir Baharudin, 39, berkata, kejadian berlaku […]

Continue Reading

Hanya gara gara ibu buat sesuatu ini. Anak sanggup ingin memfailkan saman pada ibunya sendiri.

Seorang ibu di Indonesia disaman oleh anaknya sendiri hanya kerana berang wanita itu menggunakan Toyota Fortuner yang dibeli atas namanya.  Alfian Prabowo, 25, memfailkan saman itu di Mahkamah Negeri Salatiga, Jawa pada Oktober tahun lalu kerana ibunya, Dewi Firdaus, 52, dianggap menyewa Toyota Fortuner tersebut. Dewi menjelaskan, SUV itu dibelinya dengan hasil keringat sendiri sebagai […]

Continue Reading

Tular wanita ini pasrah bila tudungnya terbang dan siap dilenyek oleh kereta. Sekali ini yang terjadi.

Tudung yang dipakai Lola terbang ke atas jalan raya sebelum dipijak oleh sebuah kereta. Aksi bersahaja seorang wanita dalam video YouTube miliknya ternyata menghiburkan ramai. Biarpun sudah setahun dimuat naik, video yang dihasilkan Sofie Idora Ahmad Ruzi, 25, tiba-tiba menjadi tular selepas sedutannya dikongsi di laman TikTok baru-baru ini. Dalam rakaman itu, tudung yang dipakai olehnya […]

Continue Reading

Dikala umurnya yang 16 tahun ini Coki berbangga dapat bantu bapa beli sesuatu ini. Rupanya itu adalah hasil simpanannya sejak tahun lalu.

Pada umur yang cukup muda ini pasti tidak mudah untuk seseorang itu dapat membeli sebuah kereta dengan hasil titik peluh sendiri. Namun, Coki sangat berbangga dapat bantu bapanya beli kereta baharu. Personaliti media sosial yang kini bergelar pelakon, Coki meluahkan rasa syukur apabila impiannya untuk membantu bapa membeli sebuah kereta tercapai jua akhirnya. Menurut Coki atau […]

Continue Reading

Zoey Rahman dikritik sebegini bila staff cuba menghadiahkan kereta. Sekali Zoey dedahkan sesuatu.

Zoey menerima hadiah kereta Vellfire sempena ulang tahun kelahiran ke-36. Menginjak usia 36 tahun pada 3 Januari lalu, pelakon Zoey Rahman tidak menyangka dia akan menerima hadiah istimewa berupa sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Vellfire bernilai lebih RM300,000 daripada syarikat yang diusahakannya, Mika Series. Namun begitu, niat Zoey atau nama sebenarnya, Mohd Hairey Abd Rahman […]

Continue Reading

Tiga sekeluarga ini mengalami detik cemas apabila dibawa arus deras walaupun menaiki 4×4 dan rupanya ini yang berlaku.

Tiga sekeluarga nyaris dibawa air laju selepas kenderaan yang mereka naiki terperangkap dalam air banjir di Kampung Batu 10 berhampiran Plaza Tol Chukai, Kemaman, Terengganu pagi tadi. Dua lelaki dan seorang wanita tersebut berjaya diselamatkan oleh anggota Bomba Kemaman. Menurut Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata kejadian tersebut berlaku pada jam 10.30 pagi ketika […]

Continue Reading

Suami gaji tinggi tapi lebihkan pada kereta. Bila isteri minta cheese cake pun dia kata mahal sampai sanggup bawa ke sini bila isteris sakit.

Salam admin, aku nak kongsi kisah manis hidup aku dengan korang. Cukup manis kalau dikenang semula. Aku seorang suri rumah sepenuh masa, jana duit dengan jual barangan online je. Dalam banyak – banyak kejadian, aku nak cerita satu ni je kat korang. Satu hari aku teringin sangat nak makan cheese cake leleh yang orang duk […]

Continue Reading

Tujuh barang ini seharusnya elak ditinggalkan di dalam kereta. Rupa rupanya ubat ubatan dan kaca mata antara 7 benda yang tidak patut tinggal di dalam kereta

Kereta merupakan kenderaan utama yang penting bagi membolehkan seseorang itu bergerak. Tak dinafikan ada juga yang menyimpan barang-barang peribadi seperti kasut, buku, botol air dan banyak lagi. Pun begitu, ada sesetengah yang tidak perasan barang-barang yang diletakkan mempunyai kandungan yang bahaya jika ditinggalkan terlalu lama dalam kereta. Anda perlu tahu, tidak semua barang peribadi akan […]

Continue Reading