Dikritik warganet selalu guna filter. TokTi dipuji masih jawab cara baik.

Dengan kemajuan teknologi zaman sekarang, penggunaan filter di aplikasi Instagram semakin menjadi pilihan untuk hiburan. Mana tidaknya, ia mampu merubah penampilan wajah yang kusam menjadi bertambah menarik dan lebih segar. Bukan itu sahaja, ada banyak lagi konsep filter lain yang juga melucukan dan sesekali membuatkan tekanan menghilang sekejap. TokTi pun suka jugak guna filter…Tak kiralah waktu bergambar atau IG Live […]

Continue Reading

Ada yang tanya adakah Fynn akan gembira kalau orang masih tunjukkan apresiasinya dalam dunia seni ketika dia dah tiada nanti. Sekali ini yang dia jawab buat ramai setuju.

Selebriti media sosial, Fynn Jamal  menasihatkan orang ramai supaya tidak terlalu meromantiskan kehilangan seseorang. Fynn atau nama sebenarnya, Nur Affina Yanti Jamalludin memaklumkan, kalau benar kita sayangkan seseorang yang sudah menghadap Ilahi, tidak perlu diulang dosa silamnya. “Kalau sungguh kita sayangkan orang baik yang dah ‘pergi’, kenapa masih diulang-ulang dosa-dosa silamnya? Pakaian yang tak syarie, […]

Continue Reading

Mesti ramai yang belum tahu antara anjing dan kucing mana yang lebih tahan terhadap gigitan ular. Ini jawapannya.

Anjing umumnya memiliki ukuran tubuh yang lebih besar daripada kucing, tampak lebih kuat dan berkuasa. Namun sayangnya, anjing lebih lemah berbanding kucing saat menghadapi gigitan ular. Di Australia, hanya 31 persen anjing yang mampu bertahan hidup usai terkena gigitan ular, sedangkan pada kucing, 66 persen berhasil bertahan hidup. Jika melihat ukuran tubuh antara anjing dan kucing, mungkin kita terpikirkan bahwa r4cvn […]

Continue Reading

Pasti yang baru mahu bela kucing tertanya tanya jantina apa yang lebih manja. Rupanya ini dia jawapannya.

Korang ada bela kucing tak kat rumah? Pernah tak perasan tingkahlaku kucing jantan dengan betina berbeza?  Kalau korang nak tahu, binatang pun ada perbezaan dalam tingkahlaku mengikut jantina masing-masing sama ada jantan atau betina. Contohnya seperti kucing. Sifat kucing jantan dengan betina tak sama yer guys. Saya paling menyampah kalau bela kucing jantan. Sebab dia […]

Continue Reading

Soalan cepumas wanita ini bikin kantoi. Warganet turut terkejut dengan jawapan daripada pemuda ini.

Setiap orang sudah menjadi kebiasaan, setiap tahun pasti kita akan teruja apabila tibanya hari kelahiran dan ingin menyambutnya dengan yang tersayang. Walaupun tidaklah mengharapkan apa-apa buah tangan namun ucapan tanda keringat itu sudahpun memadai. Bagi mana mana pasangan, pasti tidak mahu melupakan tarikh hari jadi masing-masing bukan?. Sama ada ia diraikan dengan memberikan hadiah yang […]

Continue Reading