Ada pula kedai online yang tampil dengan idea khas ini untuk si bulus. Siap sediakan gaya ini mengikut jantina.

Sedar tak sedar dah hampir dua minggu kita berpuasa. Walaupun tahun ni kita tak dapat beraya di kampung halaman, kita masih boleh beraya, kan? Kalau pergi ke kedai-kedai atau mall, ada yang dah mula jual barang raya macam pelita, kuih raya dan baju raya. Banyak kedai-kedai online juga dah mula buat jualan hari raya. Korang dah mula ke buat […]

Continue Reading

Pasti yang baru mahu bela kucing tertanya tanya jantina apa yang lebih manja. Rupanya ini dia jawapannya.

Korang ada bela kucing tak kat rumah? Pernah tak perasan tingkahlaku kucing jantan dengan betina berbeza?¬† Kalau korang nak tahu, binatang pun ada perbezaan dalam tingkahlaku mengikut jantina masing-masing sama ada jantan atau betina. Contohnya seperti kucing. Sifat kucing jantan dengan betina tak sama yer guys. Saya paling menyampah kalau bela kucing jantan. Sebab dia […]

Continue Reading

Rupanya ada sebab kenapa kucing betina ada 3 warna. Ini sebabnya kenapa ia jadi begitu.

Hampir semua kelahiran kucing dengan tiga belang warna adalah betina. Kucing¬†dilahirkan dengan pelbagai warna dan salah satunya adalah berbelang tiga iaitu campuran warna putih, kelabu, hitam dan jingga. Namun ada pandangan bahawa kucing belang tiga atau calico biasanya betina dan faktanya, hampir semua kelahiran kucing dengan tiga belang warna adalah betina. Kenapa kucing dengan tiga […]

Continue Reading