Pemandu grab ini tampil dedahkan kisah penumpangnya. Sekali ada terjumpa pula individu yang sanggup lakukan ini buat kucing jalanan.

Menjadi pemandu Grab merupakan pekerjaan terkini aku selepas kehilangan pekerjaan sebagai wartawan di sebuah syarikat akhbar arus perdana yang kini telah digulung atau istilah sebenarnya likuidasi. Likuidasi adalah satu proses apabila aset syarikat akan dikumpul dan dicairkan bagi tujuan pembayaran hutang kepada pemiutang. Bukan isu syarikat atau akhbar sama ada akan ‘dihidupkan’ semula atau terus […]

Continue Reading

Baru sahaja tular tentang pesanannya tidak cukup dan kata rider ambil airnya. Sekali ini tindakan dari majukan tempat lelaki itu bekerja

Tular perkongsian yang dibuat oleh seorang lelaki yang menyatakan minuman yang dipesan olehnya melalui Grab diambil rider. Ciapan yang ditulis oleh lelaki ini sekaligus mengundang rasa marah warganet selepas kenyataan itu dibuat tanpa usul periksa. Ramai warganet beranggapan dan yakin kesilapan berlaku daripada premis minuman dan bukanlah dari rider. Susulan daripada kenyataan itu, pihak Grab […]

Continue Reading

Individu ini kongsi minuman yang dipesan tak dapat seperti yang dipesan dan cakap rider macam macam. Sekali ini penjelasan dari Grab

Tak dinafikan perkhidmatan penghantaran makanan tidak asing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia. Lagi lagi sekarang ni nak beli barang pun tak yah keluar rumah sebab semua boleh order secara atas talian. Baru sahaja tular di Twitter apabila ada seorang pengguna Grab Food yang mengatakan air Starbucks yang dipesannya telah diambil oleh penghantar makanan Grab. Difahamkan […]

Continue Reading

Perkenal banyak tawaran sempena PKP. Grab dedahkan tawaran yang mereka tawarkan dan harap semua rakyat maklum

Grab tidak mengenakan caj komisen untuk pesanan pengambilan sendiri yang dibuat menerusi aplikasi Grab.SEJAK negara dilanda pandemik Covid-19 dan pengenalan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan pada Mac tahun lalu, perniagaan-perniagaan telah menghadapi pelbagai cabaran.Atas dasar itu, Grab sebagai sebuah syarikat tempatan, komited untuk melindungi pendapatan ekosistem rakan kongsinya – rakan pemandu, rakan penghantar, rakan peniaga […]

Continue Reading