Disebabkan tak perasan ada cctv. Rider food panda ini boleh pula kantoi lakukan sesuatu ini selepas hantar pesanan.

Baru-baru ini, sebuah video memaparkan gelagat lucu seorang rider semasa menghantar pesanan pelanggan telah menarik perhatian ramai di TikTok. Menerusi video yang dikongsi oleh @itsme.mohdazman itu, kelihatan lelaki berkenaan sedang berdiri di hadapan pintu setelah selesai menghantar pesanan. Berjoget depan pintu, hilangkan bosan Namun, secara tiba-tiba lelaki itu berjoget mengikut rentak tarian yang terkenal di […]

Continue Reading

Hanya nak order makanan di Food Panda sampai ada pelanggan yang gunakan nama Tuhan. Sekali ini respons rider tersebut.

Kalau korang ingat lagi, sebelum ni tular di media sosial ada segelintir pelanggan yang pesan makanan melalui aplikasi Foodpanda guna nama ‘Allah’ dalam arahan pembelian. Jika tak silap, pelanggan tu guna ayat yang berbunyi lebih kurang, “Jangan tipu, Allah nampak’. Pada awalnya ia mungkin nampak kelakar, tapi bila lama-lama, ada lagi individu lain yang turut […]

Continue Reading

Rider food panda ini sempat hantar mesej sebegini dalam keadaannya yang sakit. Sekali ini respon pelanggannya.

Najmi berkongsi kisah rider sempoi yang menghantar barangnya, baru-baru ini. Ketika penularan pandemik Covid-19 masih belum reda, rata-rata masyarakat lebih gemar membeli-belah secara maya (online). Bukan sahaja mahu mengurangkan risiko penularan virus berkenaan dengan kekal berada di rumah, namun dalam masa yang sama kaedah berkenaan lebih mudah dan menjimatkan masa. Begitu juga dengan pemuda ini yang […]

Continue Reading

Pemuda ini tak sangka bila rider food panda boleh pula ambil tindakan ini setelah dia tersadai tepi jalan kerana ini. Sekali perkongsiannya raih perhatian warganet.

Pemuda ini tak sangka tindakan mulia seorang rider ini yang sudi tampil untuk beri bantuan pada dua beranak yang tersadai di tepi jalan yang kebanyakannya meraih perhatian positif warganet. Kini banyak perkongsian yang mula tular di media sosial soal kebaikan pekerja syarikat penghantaran makanan (rider) yang dikongsikan oleh warganet. Dalam kesibukan menghantar pesanan makanan pelanggan, […]

Continue Reading

Disebabkan pelanggan cancel beratus pesanan ini. Rider foodpanda ambil inisiatif ini pula pada pesanan itu.

Bersedekah merupakan satu amalan yang mulia. Terutamanya apabila kita bersedekah dengan ikhlas, ia akan menjanjikan ganjaran pahala buat kita kerana setiap perbuatan baik akan dibalas dengan perkara yang baik juga. Baru-baru ini, tular di laman sosial tentang kisah seorang pelanggan yang membatalkan ‘order’ makanan berharga ratusan ringgit melalui seorang ‘rider’ Foodpanda. ‘Rider’ yang dikenali sebagai […]

Continue Reading

Penghantar makanan ini dedah dah beli makanan sampai ratusan ringgit. Sekali pelanggan ini cancel order dan ini yang terjadi

Sebelum ini pernah tular kisah seorang penghantar makanan yang terima pesanan misteri yang membuat pesanan dari tempat persemadian Cina. Namun,apabila sampai ke tempat kejadian tidak kelihatan sesiapa pun berada di situ. Ekoran daripada kejadian itu,lelaki itu tampil memberikan nasihat kepada orang ramai dengan tidak melakukan prank order yang sekali gus menyusahkan pelbagai pihak. Baru baru […]

Continue Reading

Walaupun fizikalnya begini pemuda ini kekal tabah untuk mencari hasil titik peluh sendiri. Dan tak sangka dia mampu jana sebanyak ini selama seminggu.

“SETAKAT ini penerimaan pelanggan amat baik, cuma majoritinya akan bertanya bagaimana saya menunggang motosikal dengan tangan kudung. Mungkin mereka tidak menyangka saya boleh melakukannya,” kata Syed Mohd Syahrain Syed Fadzin, 24 . Syed Mohd Syahrain mendapat pujian warganet selepas seorang pengguna Twitter berkongsi rasa kagumnya terhadap pemuda berkenaan yang memperoleh pendapatan RM600 hingga RM800 seminggu […]

Continue Reading