Sayu apabila bapa pergi buat selamanya semasa anak jalani operasi. Sekali anak sanggup tolak nasihat doktor.

Luluh hati seorang anak apabila bapa yang disahkan positif Covid-19 telah pergi buat selamanya di Kelantan. Lebih memilukan apabila perkhabaran duka itu diterima dari jauh di Kuala Lumpur, ketika sedang menunggu untuk menjalani operasi mata di hospital. Begitulah dugaan hebat yang menimpa Nor Alwani Abd Wahab selepas bapanya berusia 65 tahun pergi buat selamanya di Hospital […]

Continue Reading

Tular perkongsian yang tunjukkan cara seorang bapa lakukan sesuatu ini. Sekali tak sangka raih perhatian warganet.

Kadangkala perkara yang nampak ringkas, sudah cukup untuk membuatkan kita bahagia. Pokoknya, bersyukur. Tak semestinya perlu ke restoran mewah untuk bersama insan tersayang, malah, jika bersantai di warung tepi jalan pun sudah cukup untuk luangkan masa berkualiti bersama sepertimana dilakukan lelaki ini bersama anaknya. Rakaman mereka berdua telah dikongsikan seorang pengguna bernama @mummyyi di TikTok. Dalam […]

Continue Reading

Sebak bapa menangis apabila anak perempuan terpaksa pergi tinggalkan keluarga. Sampai macam ni reaksi ayah.

Bagi seseorang anak, akan tibanya masa nanti untuk kita berpisah dengan ibu bapa kita. Selalunya akan berlaku apabila sudah berkahwin, sebab ketika itu akan bermulalah satu fasa hidup yang baru. Semestinya sedih, seperti kisah ini yang menunjukkan betapa kuatnya hubungan seorang ayah dan anak perempuannya. Menangis anak pindah rumah Tak sampai 24 jam dimuat naik, […]

Continue Reading

Dulu bapa anti Moon dan Luna dalam keluarganya. Sekali kini berubah siap tanya soalan ini setiap hari.

Khairil bersama Moon, kucing pertama yang diterima masuk ke rumahnya. Anak perempuannya, Alia memberitahu hubungan bapanya dengan kucing boleh diibaratkan seperti ‘love-hate relationship’. Betul kata orang dulu-dulu… ‘jangan benci sangat, lama-lama jatuh sayang’. Seperti kisah seorang bapa yang gelagatnya sedang asyik merakam gambar seekor kucing peliharaan di rumahnya menjadi tular di seluruh dunia . Rakaman berdurasi […]

Continue Reading

Bapa sanggup sewakan kediaman untuk kucing milik anaknya. Sampai keluarkan beribu duit untuk bayar duit sewa tersebut.

Troy sanggup menyewa sebuah apartmen studio untuk menempatkan dua kucing anak perempuannya. Troy Good, 43, akhirnya menyewa sebuah pangsapuri pada harga $ 1,500 (RM6,153) sebulan untuk menyimpan dua kucing anaknya tersebut. Lelaki itu berkata, dia berpindah ke sebuah apartmen baru-baru ini dan mendapati dia tidak dibenarkan untuk menjaga Tina dan Louise iaitu kucing kepada anak […]

Continue Reading

Anak mula pelik bila bapa T20 berkira soal duit dengan keluarga. Tapi pemurah bila dengan orang ini.

Bapa Han mengamalkan gaya hidup sederhana dengan membeli baju bundle dan menggunakan kereta Axia. Bukan semua orang dilahirkan dengan kesenangan dan kemewahan. Begitulah senario yang dialami oleh seorang pemuda yang dilahirkan dari keluarga B40 iaitu kumpulan isi rumah berpendapatan 40 peratus terendah dengan pendapatan di bawah RM4,849. “Ayah aku pernah hidup dari golongan B40 berasa miskin […]

Continue Reading

Bapa kepada anak yang seakan akan persis Korea ini mahu lapor polis. Rupanya ini yang berlaku.

Tular di aplikasi TikTok yang menunjukkan rupa paras anak yang seakan-akan persis Korea. ideo tersebut dikongsikan oleh bapanya yang dikenali sebagai Azrul. Namun tidak sangka ianya meraih perhatian warganet yang rata-rata memuji kecomelan anaknya itu. Difahamkan, sewaktu isterinya sedang hamil dia kerap menonton rancangan realiti terkenal Running Man sebelum tidur. Susulan daripada itu, anaknya yang […]

Continue Reading

Calon SPM ini diduga dengan kehilangan bapanya sewaktu menjawab peperiksaan. Sekali sebelum ayahnya pergi ini pesanan buat dirinya.

Wan Nor Halim dibawa ke dalam van untuk menguruskan urusan terakhirnya di dunia. Anaknya yang merupakan calon SPM. Dugaan  menimpa sebuah keluarga termasuk seorang remaja perempuan yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) apabila bapanya dijemput Ilahi. Bapa remaja itu menghembuskan nafas terakhir akibat sakit jantung ketika pelajar tersebut sedang menjawab Kertas 2 Matematik di […]

Continue Reading

Bapa orang kurang upaya ini sanggup lakukan apa sahaja demi 6 anaknya. Pernah terputus barang dapur tapi ini yang dia lakukan.

Sepasang suami isteri menyara kehidupan keluarga mereka dengan menjual kuih muih. “Saya pernah terputus barang dapur… saya tak tau nak buat macam mana. Nak pinjam dekat orang, saya malu.” Demikian luahan kata-kata seorang bapa yang berkongsi kisah keperitan hidupnya sehingga pernah ketiadaan wang untuk membeli makanan buat anak-anak dan isterinya. Pernah satu ketika, si bapa berusia […]

Continue Reading

Reaksi bapa yang menerima sesuatu daripada anaknya ini mendapat perhatian warganet. Sekali tak sangka ini responnya setelah menerima ini.

Jasa ibu bapa kita memang tidak akan terbalas dengan duit harta benda atau apa-apa sahaja. Namun, sebagai seorang anak sudah tentu kita mahukan ibu bapa sentiasa bahagia di samping kita. Tiada apa yang dapat menggembirakan selain daripada melihat mereka tersenyum. Baru-baru ini tular satu video seorang bapa yang menerima hadiah ikhlas dari anaknya itu telah […]

Continue Reading