Tular ibu kucing ini sanggup selamatkan anaknya walaupun dengan situasi ini.

Jika anda terlihat haiwan yang telah tiada nyawa depan rumah, ia sebenarnya hadiah kecil dari kucing anda untuk menunjukkan anda adalah manusia kegemarannya! Pernahkan anda mendengar tentang kisah kucing bernama Scarlett, si ibu kucing yang membahayakan dirinya sendiri dalam usaha menyelamatkan anak-anak dari api ? Kisah menyayat hati ini mengingatkan kita yang kasih sayang itu sebenarnya […]

Continue Reading

Ibu bapa boleh berhenti harapkan ubat untuk bantu anak lebih tinggi. Ini 4 tips semulajadi yang anda boleh gunakan.

Mungkin ada sesetengah ibu bapa yang khuatir bila ketinggian anaknya yang kurang daripada budak seusianya. Namun, tidak mustahil pasti akan ada anak mereka yang ketinggiannya tidak normal dengan umurnya. Apabila terlalu risau, pasti akan ada ibu bapa yang cuba usaha dengan membeli vitamin ataupun ubat untuk menambah ketinggian. Namun ianya bukanlah akan sentiasa mendapat keputusan […]

Continue Reading

Tular satu gambar yang menunjukkan ibu bapa pelajar yang berkerumun untuk mengambil anak. Sekali ini respon warganet.

Tular di laman sosial yang menunjukkan ibu bapa yang berhimpit-himpit di depan pagar sekolah untuk menyambut kepulangan anak. Detik 1 Mac pada Isnin menyaksikan murid pra-sekolah, tahun 1 dan 2 kembali menjalani pembelajaran seperti sedia kala apabila sesi pembelajaran kembali dibuka. Malah pada 8 Mac ini pula, pembukaan sekolah untuk murid bagi tahun 3 hingga tahun […]

Continue Reading

Pada mulanya suami nak jaga sendiri anak mereka setelah berpisah. Sekali bila dah sebulan ini pula yang berlaku.

Gambar sekadar hiasan. Aku ni recently single mother. Terngiang2 lagi ucapan berpisah di mhkamah tu. Tapi secara zahirnya, aku dah jadi single mother dari bulan 10 2018 bila ex keluar rumah. Mula2 dia bawak lari anak kami yg sulung, marah jugak la aku walaupun anak sulung dah 6 tahun. Sebulan dia “cuIik” last2 dia pulangkan […]

Continue Reading

Disebabkan si ibu gemar menonton satu cerita ini sewaktu hamil. Sekali tiba tiba anaknya turut mirip dengan orang korea.

Pasti anda pernah dengarkan orang dulu-dulu kata kalau wanita yang tengah hamil dan suka dengan wajah seseorang nanti boleh terkenan kepada anak. Bukan itu saja, tetapi wanita yang hamil memerlukan persekitaran yang positif dan baik untuk mengelakkan gangguan emosi berlaku. Namun, lain pula dengan video yang tular di TikTok baru-baru ini apabila pasangan suami isteri […]

Continue Reading

Tular tiga beradik yang bernikah serentak. Malah tidak sangka rezekinya juga datang serentak.

Mempunyai hubungan adik-beradik yang rapat merupakan salah satu nikmat apabila dapat melakukan aktiviti bersama tanpa rasa janggal. Paling penting, hubungan kekeluargaan akan lebih akrab dan keadaan dirumah juga sentiasa menyenangkan. Namun begitu, memilih untuk mengakhiri zaman bujang secara serentak pastinya jarang berlaku walaupun masing-masing rapat antara satu sama yang lain. Cinta tiga beradik Berbeza dengan […]

Continue Reading

Anak membuat perangai semata mata mahukan sesuatu ini. Sekali bila ibu amalkan perkara ini anaknya terus jadi seperti ini.

Gambar sekadar hiasan. Kanak-kanak kebiasaannya tidak dapat ungkapkan apa yang dia inginkan. Apa yang dia boleh buat hanyalah dengan tangisan. Apa yang dia rasa kemahuan mereka tidak dipenuhi pasti akan menangis. Kalau masih anak kecil, apa lagi yang mereka boleh lakukan selain daripada menangis, marah dan merajuk sekiranya permintaan mereka tidak dipenuhi. Lagi-lagi jika kanak-kanak […]

Continue Reading

Warganet tersentuh hati bila tengok video perpisahan dengan ibu angkat.Selepas 3 bulan serah kat ibu kandung tak sangka ini yang berlaku

Kata ibu angkat,Norlida Hassan,“SAYA menyesal kerana tak pertahankan Amir ketika ibu kandungnya beriya-iya mahu ambil dia dulu”luah ibu angkat kepada Zubaidi Amir Qusyairi Abd Malek, 7, yang dilaporkan pergi buat selamanya pada Jumaat, dipercayai akibat did3ra. Tak dapat menahan sebak ketika dihubungi mStar pada tengah hari Sabtu, Norlida berkata dia terlalu sedih dan masih terkejut dengan […]

Continue Reading

Anak gerak bangun pukul 3 pagi ajak main layang layang. Sekali ini ayah dann ibu kepada budak ini buat

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula berlangsung,karenah dan ragam anak anak ini memang sangat luar biasa dan sukar untuk dijangka. Macam kita sedia maklum,anak adalah anugerah yang sangat bernilai kepada pasangan suami isteri dan tidak dinafikan segala permintaan mereka sentiasa dipenuhi. Demikianlah kisah si bapa yang berusia 32 tahun ini apabila dia berusaha sedaya upaya […]

Continue Reading

Wanita ini akui dulu sering makan buah kembar. Sekali tak sangka pula bila bersalin dapat anak triplet.

Bayi kembar tiga Nor Haniffah Omar menjadi perhatian ramai selepas wanita itu berkongsi kisahnya di Facebook. “Saya tak pernah terfikir langsung untuk dapat anak kembar, apatah lagi kembar tiga.” Demikian kata Nor Haniffah Omar ketika bercerita mengenai kisahnya yang dikurniakan tiga cahaya mata kembar, kesemuanya perempuan. Wanita ini memuat naik satu perkongsian di laman Facebook sekadar […]

Continue Reading