Ini cara sebenar untuk merawat anak kucing yang baru lahir. Rupanya ini yang anda harus lebih titikberatkan.

Merawat kucing terkadang tidaklah terlalu sukar. Namun, lain cerita kalau harus merawat anak kucing yang baru lahir. Anak kucing yang baru lahir memang secara alami akan dirawat oleh induknya. Meski demikian, pemiliknya tetap harus memperhatikan keadaan si anak kucing. Sama seperti merawat bayi manusia, anak kucing yang baru lahir juga memerlukan perhatian khusus. Mulai dari makanan, proses bertambahnya berat […]

Continue Reading

Anak kucing ini berjaya diselamatkan selepas berada di bahagian enjin kereta selama ini. Rupanya ini yang berlaku.

Seekor anak kucing yang telah berjaya diselamatkan dari bawah bonet sebuah kereta didapati masih hidup selepas mengharungi perjalanan sejauh 30 batu bersamaan 48 kilometer dan kelajuan sekitar 65 kmj. Kereta yang dipandu oleh seorang wanita itu dikatakan menuju ke rumah ibunya di Neston dari rumahnya di Winsford, Cheshire. Dia mendengar kucing mengiau di dalam kereta […]

Continue Reading

Pasti ada antara anda yang pernah terjumpa anak kucing di tepi jalan. Kini ketahui 5 perkara utama yang perlu lakukan.

Sebenarnya, langkah-langkah selamatkan kucing ni mudah je. Meh admin ajar. Yang penting, korang ikhlas nak tolong kucing tu. Cari ibu dorang At least check dulu ibu dorang ada ke tak. Kadang-kadang ibu nya sesat, kadang dah tiada (selalunya terlibat dengan kejadian kenderaan lah), kadang kena culik (ada yang ambil, maybe tak tau kucing tu ada anak) dan sebab-sebab […]

Continue Reading

Tular apabila ada pihak berkuasa yang sanggup lakukan ini hanya mahu selamatkan anak kucing. Rupanya ini yang terjadi.

Selain mengawal keselamatan negara, khidmat sebagai anggota polis juga sangat diperlukan oleh orang ramai terutama ketika situasi yang sangat menggerunkan. Seperti kejadian di Marsiling yang terletak di Singapura ini, seorang anggota polis berhati murni bagi menyelamatkan seekor anak kucing. Satu rakaman video dikongsi pengguna Facebook, Siau Li Chao yang memaparkan polis tersebut sanggup memanjat ke […]

Continue Reading

Setiap pecinta kucing pasti teruja saat ingin menerima anak kucing baru. Namun ini panduannya yang perlu dipersiapkan sebelum kelahiran anak kucing.

Menanti kelahiran anak kucing pertama memang mengujakan. Setiap pemilik haiwan peliharaan perlu mengambil tahu tentang beberapa perkara asas antaranya persiapan sebelum kelahiran dan persediaan ketika proses kelahiran. Di sini kami kongsikan sedikit tips untuk anda yang pertama kali menyambut kelahiran si bulus anda. Umumnya kucing akan bunting dalam tempoh 63-65 hari. Disebabkan tempoh bunting hanyalah sekitar […]

Continue Reading