Jon jandai tampil menceritakan kisah hidupnya dari kecil sehingga kini. Banyak yang kita perlu belajar amalkan dari hidupnya.

Apa yang kita boleh belajar daripada kisah Jon Jandai? Sejak dahulu lagi, Jon Jandai diajar untuk percaya bahawa nilai kejayaan yang dikira mengikut nilai kekayaan yang dimiliki. Untuk seseorang itu berjaya, Jon Jandai berasa seseorang itu tiada pilihan lain daripada pergi keluar berhijrah ke bandar Bangkok dan mencari pekerjaan. Pada ketika usianya 18 tahun, Jon […]

Continue Reading

Wanita ini rasa panas sangat apabila lepas balik kerja. Esoknya bila check CCTV tidak sangka ini yang terjadi rupanya.

Dah masuk tahun 2020 ni, masih lagi wujud orang main sihir-sihir ni, lebih pelik lagi yang tukang buat tu orang muda! Seorang wanita baru balik dari kerja terasa handle di pintu keretanya berminyak. Sihir still exist, bukan orang tua je do this stuff Kemudian dia rasa kepanasan dan terus pergi berubat, disebabkan rasa tak sedap hati, wanita […]

Continue Reading

Budak petah berkata jual mangga ini terus senyap apabila ditanya siapa yang potongkan mangga. Takpelah saya doakan supaya budak ini menjadi someone special.

Seorang kanak-kanak bersongkok menjual mangga potong. Bukan sahaja orang dewasa, kanak-kanak pun ada yang sudah mula berniaga secara kecil-kecilan demi meneruskan kelangsungan hidup. Mereka banyak berkorban tanpa merasai peluang yang dinikmati oleh kebanyakan kanak-kanak lain yang seusia. Tidak berniaga, tiadalah duit, mungkin itu yang terdetik di hati kecil mereka. Seorang guru berkongsi pengalamannya didatangi oleh seorang […]

Continue Reading