2 beradik ini teringin nak ke sekolah. Bantuan dan tindakan Ustaz Ebit Lew ini sekali lagi meraih perhatian ramai bila dia terus daftarkan 2 beradik ini ke sebuah pusat madrasah

Meskipun sibuk menguruskan beberapa perniagaan miliknya, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew tetap meneruskan misi bantuan kepada mereka yang memerlukan.Terbaru, pendakwah berusia 36 tahun itu berada di sekitar Kuantan, Pahang semalam sebelum bertemu dua beradik yang pernah dibantu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu. Menurut Ebit, beliau sayu melihat keadaan kanak-kanak berusia 11 dan […]

Continue Reading

Keberanian anak istimewa ini kirim surat kepada Menteri Agama raih perhatian. Menarik sekali kata kata yang tertulis dalam surat tersebut

Ramai yang mengagumi ketokohan Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri sepanjang jawatannya sebagai Menteri Hal Ehwal Agama di Malaysia.Sifat yang penuh ilmu di dada an lemah lembut ini bukan sahaja dicontohi oleh orang dewasa malah dalam kalangan remaja juga. Terbaru, dalam laman Twitter rasminya berkongsi satu pucuk surat dari seorang anak istimewa iaitu Aiman. […]

Continue Reading

Tarikh 26 September menjadi hari bersejarah. Datuk Bandar KL rasmi penukaran nama jalan kepada Jalan Palestin dan perkongsian yang dibuat mendapat perhatian ramai

26 September 2020 merupakan hari bersejarah untuk Kuala Lumpur dan Negara Palestin kerana pada tarikh ini, satu jalan di Kuala Lumpur telah ditukarkan namanya menjadi Jalan Palestin.Upacara penukaran nama jalan itu telah dirasmikan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur dan Duta Besar Palestin. Ikuti laporan yang dipetik dari akaun Facebook MyAqsa di bawah. Dalam pada itu, seorang pengguna […]

Continue Reading

Tular di India. Suami ini sanggup bohong isteri kononnya terkena virus COVID19. Lebih mengejutkan apabila terbongkar rahsia sebenar di sebalik kata kata suaminya itu

Covid-19 memang menaktkan. Tak ada siapa siapa dalam dunia ni (yang waras) nak diri mereka dijangkiti virus Covid-19. Tapi, lain pula cerita dekat India di mana seorang suami menggunakan Covid-19 sebagai alasan untuk tinggalkan isterinya.Menurut Khaleej Times, lelaki berusia 28 tahun itu berasal dari Navi, Mumbai dan telah menghilangkan diri pada 24 Julai lepas. Selepas keluar […]

Continue Reading

Khuatir dengan virus COVID19. Seorang pengundi tarik perhatian ramai dengan memakai kostum Power Rangers sehinggakan dirinya tular di semua platform media

Kebiasannya, superhero akan mengg4daikan nyawa mereka sendiri dengan melwan pihak lwn sampai habis. Namun, lain pula yang terjadi di Sabah apabila Power Rangers dilihat turun mengundi seperti manusia biasa.Suanasana ketika Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah menjadi meriah apabila seorang pengundi hadir dengan memakai kostum watak adiwira dalam Power Rangers. Kejadian tersebut dilaporkan berlaku di pusat membuang undi, […]

Continue Reading

Ibunya tak berjaya tapi dia berjaya. Ternyata ramai kagum lelaki terberat Guinness World Records 2017 sembuh selepas dijangkiti COVID19 dan ini perkembangan terbarunya

Juan Pedro Franco kembali sembuh selepas dijangkiti Covid-19.BEKAS manusia terberat dunia Guinness World Records 2017, Juan Pedro Franco dilaporkan sembuh daripada virus Covid-19.Juan percaya dia sembuh daripada wabak itu susulan program diet kett yang dilakukannya selama beberapa tahun kebelakangan ini selain bersenam serta melakukan operasi bariatrik bagi mengecilkan saiz perutnya. Sebelum ini, Juan memiliki berat 595 […]

Continue Reading

Tular terima menu ayam goreng sudah berulat. Gadis ini baru buka mulut cerita sebalik perkongsiannya yang dibuat di Twitter sebaik sahaja raih perhatian ramai

Baru-baru ini tuIar di media sos!al terutamanya di Twitter apabila seorang gadis menggunakan nama akaun arabella mendkwa menerima menu ayam goreng  yang sudah beruIat di restoran makanan segera McDonald. Pengakuan sebenar.Pengguna tersebut turut menyertakan sekali gambar ayam goreng itu sehingga mendatangkan rasa mu4l dalam kalangan  warganet semua. Namun begitu, sebentar tadi, pengguna akaun Twitter yang […]

Continue Reading

2 tahun berusaha dan akhirnya berjaya. Pemuda ini berjaya hilangkan 60 kg berat badan dengan hanya melakukan aktiviti ini sahaja dan tanpa ragu kongsi tips untuk kurus

Tak ada yang mustahil, itu lah yang ditunjukkan oleh pemuda ini dalam misinya untuk menurunkan berat badan. Yang menariknya, pemuda ini menggunakan hobi menari lagu K-pop sebagai exercise! Siapa kata lelaki tak boleh menari?Gunakan hobi suka menari lagu K-pop sebagai senaman untuk kurus Menurut Wawan, menari lagu korea tu memang hobi dia.2 tahun misi, bermula dari […]

Continue Reading

Lepas tular tentang wanita teman suami nikah kali ni giliran madu muda pul tampil bersuara bongkarkan kisah sebenar. Sampai macam ni sekali madu dia buka cerita.

Menerusi satu perkongsian di laman Facebook, giliran Ain Soleh selaku isteri muda kepada lelaki tersebut, wanita itu akhirnya mengulas tentang perkahwinan viral tersebut. Selain memohon maaf tentang video TikTok yang turut tular, dia turut memaafkan semua warganet yang telah berkata buruk tentangnya. “Assalamualaikum, Memandangkan sekarang tengah hangat isu viral perkahwinan saya, di sini saya nak […]

Continue Reading

Dah dua tahun tuan dia pergi menghadap illahi tapi setiap hari oyen jenguk tuan nya. Oyen hanya balik bila dia laparr je. Tergamam bila menantu dedahkan rupanya ini kebaikan yang bapa mertua selalu buat pada kucing tu.

SEBUT sahaja kucing oyen (oren), pasti rata-rata warganet tidak dapat menahan rasa lucu dek kerana banyak kisah mencuit hati yang dipaparkan di media sosial melibatkan haiwan bulus ini. Namun kisah seekor kucing oren yang mulai tular baru-baru ini pasti membuatkan warganet sebak dan tersentuh. Menerusi perkongsian pelayar bernama Hazlynn Nozi di Facebook Kelab Pencinta Kucing Malaysia, kucing jantan […]

Continue Reading