Malam lepas nikah tu suami buka hadiah kahwin. Terkejut bila ex bf boleh hadiahkan gambar berlaga pipi. Tak sangka malam tu juga wanita ni bergelar janda suci.

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum. Nama aku Mira. Aku berumur 26 tahun-1992. Cerita sangat panjang sebenarnya. Namun aku ringkaskan sedikit. Hari di mana aku convo di sebuah IPTA, Aku diberitahu telah dipinang oleh seorang ustaz dan ibu bapa aku langsung menerimanya.Aku hanya mampu menurutkan kehendak mereka kerana bagi aku pilihan dan restu dari ibu bapa adalah […]

Continue Reading

Bengang ramai yang cakap buruk pasal Fizo. Akhirnya Dr Hannan tampil bersuara dedah perangai sebenar Fizo Omar.

TAK masuk akal! Itu jawapan Fizo Omar atas dakw4an bekas isterinya, Mawar Karim bahawa dia tidak memberi perhatian terhadap anak mereka Wan Maryam ketika bercuti di Johor, Ahad lalu.Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 36, berkata, sebagai bapa yang jarang berjumpa anak, dia pastinya memanfaatkan waktu yang ada bersama anaknya itu sebaik mungkin. Gara-gara […]

Continue Reading

Omcron bukan varian terakhir. Sekali Pakar Sakit Berjangkit tampil beri amaran agar seluruh dunia bersedia.

Omicron tidak akan menjadi varian terakhir, sebaliknya terdapat kemungkinan besar akan berlaku kemunculan varian-varian lain. Perkara itu ditegaskan oleh Pakar Penyakit Berjangkit dari London School of Hygiene and Tropical Medicine, Profesor Annelies Wilder-Smith pada sesi Forum Ekonomi Dunia (WEF) 2022 bertajuk ‘COVID-19: What’s Next?’. Annelies turut memberi amaran kepada seluruh dunia agar bersedia dengan situasi […]

Continue Reading

Baru je Ds Vida dedah Shuib ada ciri ciri lelaki idaman. Sekali tak boleh berdiam ini pula respon Shuib buat ramai yang tak sangka.

Usahawan kosmetik, Dato’ Sri Vida atau Hasmiza Othman, 50, tidak menolak sekiranya dia ditakdirkan bercinta dengan usahawan yang juga pelawak popular, Shuib Sepahtu. Menurut Vida, Shuib memiliki semua ciri-ciri lelaki idaman yang dia cari selama ini dan dia amat tertarik dengan sikap Shuib melayani anak-anaknya dengan penuh kasih sayang. “Shuib seorang lelaki yang baik dan […]

Continue Reading

Terkejut tular wajah mirip Heliza dan suami. Sekali rupanya ini identiti sebenar pasangan tersebut.

Ia selepas penyanyi dan aktiv1s kemanusiaan itu selamat mendirikan rumah tangga pada 1 Januari lalu. Menurut wanita dikenali sebagai Siti Masitah itu, dia mengakui menerima banyak pesanan mesej berhubung perkahwinan selebriti tersebut. Selain pengikutnya juga turut bertambah di media sosial. “Tadi tengahari (1 janari) kami pi kenduri kahwin. Dah lama tak pekena nasi kenduri. Alhamdulillah, […]

Continue Reading

Kahwin senyap senyap. Nora Ariffin dan suami dedah cerita sebenar sampai arahkan wartawan hentikan temubual.

Penyanyi Datuk Nora Ariffin, 49, sekali lagi menafikan segala tdvhan dan ftn4h yang mendkwa dia dan suaminya, Dr Rushdi Ramli sudah berkahwin sejak dua tahun lalu. Persoalan itu dijelaskan oleh Nora di dalam siaran program Melodi hari ini, ketika dia ditemui semasa hadir pada majlis pelancaran stesen radio baharu di bawah platform Media Prima Audio […]

Continue Reading

Baru je kesan varian Omcron. Kini para saintis dedah varian baru Deltacron pulak yang ditemui dan ini simptom berbeza yang ditunjukkan pada pesakit tersebut.

Para saintis turut melaporkan dua simptom berbeza yang ditunjukkan pesakit iaitu konjunktivitis atau sakit mata dan keguguran rambut. PARA saintis di Cyprus percaya mereka telah menemui varian terbaharu CVDI9. Sebanyak 25 kes dikesan setakat ini berkaitan varian Deltacron, yang merupakan gabungan antara varian Delta dan Omcr0n, memetik laporan Bloomberg. Profesor Sains Biologi Universiti Cyprus, Leondios […]

Continue Reading

KJ dedah sama ada Malaysia akan ikut jejak langkah China Lockdown walaupun kes rendah. Ini penjelasan KJ.

Malaysia tidak mampu dari segi ekonomi dan kebajikan rakyat untuk mengikut jejak langkah China mengamalkan strategi sifar CVDI9 dengan melaksanakan perintah berkurung di Yuzhou selepas tiga kes CVDI9 tidak bergejala dikesan di bandar raya itu, baru-baru ini. Meskipun mengakui strategi itu berkesan namun Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin memberitahu, Malaysia mengamalkan strategi mitigasi dalam mengawal pandemik […]

Continue Reading

Baru je selesai perbicaraan kes Laura Anna. Sekali ini hukuman yang dikenakan pada bekas kekasihnya.

Meskipn sudah tiada lagi Artis atau seleriti Edelenyi Laura Anna atau Laura Anna sering menjadi sebutan apabila dia brjuang habis-habisan untuk mempertahankan haknya. Dia yang pergi buat selamanya pada usia 21 tahun kerana mengalami mende.rita Cervic4l Vertebrae Disl0cation atau disl0kasi tulang leher. Menuatnaik cerita terakhir di Instagram pun menjadi bualan ramai dan khabar dvka ini […]

Continue Reading

Dalam diam Heliza Helmi selamat diijabkabulkan pada hari pertama 2022. Ini pemuda yang berjaya tambat hati Heliza.

2021 baru sahaja melabuhkan tirai dan muncul tahun 2022. 2021 adalah antara tahun yang paling banyak kisah suka dan duka untuk rakyat Malaysia dan hari ini pada hari pertama 2022 satu berita gembira telah muncul. Selebriti tanah air yang terkenal dengan penglibatannya dalam kerja-kerja amal dan kemanusian, Heliza Helmi dilapor selamat mendirikan rumah tangga dengan […]

Continue Reading