Ada menganggap buat kebaikan untuk menunjuk nunjuk . Pemuda ini nafi nak show off selepas dia beli makanan di tepi jalan dan naik kereta Lamborghini

BAru sahaja berkongsi aktiviti amal dan kebajikan di media sosial adakalanya akan menimbulkan prasangka buruk dalam kalangan pengikut sehinggakan ada yang menganggap anda hanya membuat kebaikan untuk menunjuk-nunjuk atau tujuan publisiti semata-mata.Serba tak kena jadinya! Buat baik salah di mata warganet, buat jahat apatah lagi. Begitulah senario di dunia siber pada masa kini. Bagaimanapun, tanggapan buruk […]

Continue Reading

Berkahwin sehari sebelum PKP 2.0 dikuatkuasa. Pasangan PKP 1.0 buat keputusan nikah dalam masa kurang 3 jam dan menarik sekali pakai baju kerja

Izatul (kiri) dan suami (dua, kiri) ketika akad nikah di pejabat agama. (gambar kecil) Izatul dan suami mula memakai baju kerja pada hari pernikahan.PENGUMUMAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di enam negeri selama dua minggu bermula 13 Januari, berikutan peningkatan kes Covid-19 ternyata menggemparkan banyak pihak.Antara golongan yang cemas […]

Continue Reading

Perkenal banyak tawaran sempena PKP. Grab dedahkan tawaran yang mereka tawarkan dan harap semua rakyat maklum

Grab tidak mengenakan caj komisen untuk pesanan pengambilan sendiri yang dibuat menerusi aplikasi Grab.SEJAK negara dilanda pandemik Covid-19 dan pengenalan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan pada Mac tahun lalu, perniagaan-perniagaan telah menghadapi pelbagai cabaran.Atas dasar itu, Grab sebagai sebuah syarikat tempatan, komited untuk melindungi pendapatan ekosistem rakan kongsinya – rakan pemandu, rakan penghantar, rakan peniaga […]

Continue Reading

Selepas 10 hari baru dapat tahu dirinya hamil. Pasangan ini dedah banyak kali buat ujian kehamilan tapi negatif ini kisah mereka

Sam melahirkan anak secara normal.SEORANG wanita melahirkan bayi perempuan secara normal, hanya 10 hari selepas mengetahui dirinya hamil.Sam Hicks, 40, dikejarkan ke Hospital Southmead di Bristol, United Kingdom, pada 11 Januari lalu.Dia kemudian melahirkan bayi perempuan yang dinamakan Julia. Sam dan suaminya, Joe baru mengetahui bahawa dia hamil pada 2 Januari lalu setelah menjalani ujian kehamilan […]

Continue Reading

Bukan pencinta kucing tapi mampu selamatkan 13 kucing dan dipindahkan ke tempat lebih selamat dan cerita pengalamannya selamatkan kucing

Amie ketika menyelamatkan kucing ketika banjir pada 2014 (kiri) dan minggu lalu (kanan).KEADAAN banjir di beberapa negeri masih belum berakhir meskipun jumlah mangsa yang ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS) dilaporkan semakin berkurangan.Bukan sahaja manusia dan harta benda yang perlu diselamatkan, malah haiwan juga terlibat dan perlu diberikan perhatian. Menerusi video yang tular di media sosial […]

Continue Reading

Sebak jodoh tak kesampaian. Wanita kongsi cerita bakal suami pergi dulu selepas 10 minit bertemu kali terakhir dan tular di Twitter

Husnina dan Allahyrhm Muhammad Ilham bersama sijil kursus perkahwinan.“SAYANG, kenapa tinggalkan saya seorang? Awak janji nak nikah dengan saya this year, kenapa awak pergi dulu?”Begitulah ciapan penuh meruntun jiwa oleh seorang wanita di Twitter, meluahkan kesedihannya ekoran pemergian bakal suami, sehingga membuatkan rata-rata warganet turut sama berduka. Perkongsian tesebut sehingga kini meraih melebihi 10,000 retweet malah warganet juga […]

Continue Reading

YDP Agong dan Pemaisuri naik sampan untuk menzahirkan keprihatinan tinjau keadaan banjir di Pahang.

Menzahirkan keprihatinan terhadap orang yang terlibat dengan banjir, Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong berkenan meninjau keadaan banjir di Kampung Acheh, Pekan, Pahang pagi ini. Baginda berdua yang meninjau dengan sampan, turut berkenan melawat Pusat Pemindahan Sementara (PPS) di Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Acheh dan Balai Raya Kampung Acheh, selain meluangkan masa menyantuni orang […]

Continue Reading

Selalu memberi kata semangat untuk warganet. Aisyah Hijanah sudah selamat bersalin.

Semalam, telah berakhir penantian selama beberapa tahun bagi pasangan suami isteri ‘Instafamous’ iaitu Alif Teega dan isterinya Aisyah Hijanah apabila mereka selamat menimang cahaya mata sulung perempuan. Berita gembira tersebut dikongsi kepada pengikut mereka menerusi sebuah posting berbentuk video di laman sosial Instagram milik Alif sendiri. Dalam video tersebut, kelihatan lelaki berusia 28 tahun itu […]

Continue Reading

Tak sangka sebenarnya banyak khasiat kelebihan halia. Dan ini sebenarnya rahsia orang tua dahulu.

Rahsia Orang Tua Dahulu Hidup Beratus Tahun, Inilah Kelebihan Halia Yang Ramai Tidak Tahu. Halia adalah antara herba yang paling menyihatkan. Banyak digunakan dalam masakan tetapi sebenarnya halia juga cukup membantu dalam dunia kecantikan dan kesihatan. Berikut adalah kebaikan halia untuk kesihatan wanita dan lelaki yang mungkin anda tak pernah tahu. Pertama, legakan loya terutamanya morning sickness. […]

Continue Reading

Kini ramai anak jadi kurang ajar dan tak dengar cakap. Ini Dato Dr Fadzilah Kamsah tampil tegur 5 kesalahan ibu bapa didik anak.

Aku ada seorang kenalan ni, anaknya sangat dengar kata, tak melawan cakap. Sejuk saja hati tengok. Aku pelik, nak kata kawan aku ni garang, tak juga. Tak pernah aku tengok dia jerit pada anak dia. Aku pun cuba korek rahsia dia. Sebab aku tengok anak-anak orang lain, menjerit menangis melawan tu perkara biasa. Tapi anak […]

Continue Reading