Ada yang tertanya apa tindakannya kalau suami pertahankan orang ketiga, tapi ini jawapan tekad Puteri Sarah

Viral

Pelakon, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai Puteri Sarah, memfailkan saman di Mhkamah Sesyen di sini terhadap seorang wanita. Menerusi siaran langsung saluran televisyen Astro, hlive, pelakon itu berkata, t.indakan s.man dibuat kerana t.indakan wanita tersebut menyebabkan maruahnya tercalar. Menurut Puteri Sarah, i.su itu tidak akan berlarutan jika beliau tidak diganggu pihak ketiga yang terus mencabar.

Sebelum ini saya ada kongsi di Instagram, pihak berkenaan mencabar dengan menyatakan bila nak s.man, cepat sikit, suruh peguam kau buat kerja, kitorang dah meluat. Jadi inilah harinya, saya failkan dua s.man, saya buat untuk diri dan keluarga saya, sampai bila nak kena pijak, sampai bila. Insya-allah, lepas ini sesiapa yang nak menyo.ndol, mungkin boleh lebih berhati-hati,” tegasnya.

Selama ini, beliau berkata, sudah ada niat untuk bertindak tetapi ketika itu dia masih memikirkan kesan yang akan dihadapinya termasuk natijah terhadap perkahwinan serta keluarganya. Katanya, timbul perasaan was-was dan ragu-ragu dengan hala tuju yang akan diambil. Bagaimanapun selepas pulang dari umrah dan menunaikan solat istikharah, Puteri Sarah yang pernah berlakon dalam filem Lu Fikirlah Sendiri DeMovie dan drama Sabarlah Duhai Hati itu mendapat suatu kekuatan selain dibantu oleh peguam.

“Saya buat semua ini bagi memperjuangkan perkahwinan dan hak saya. Sudah ambil orang punya, duduk diam-diam. Jangan ambil orang punya, kemudian nak canang sana-sini dan k.acau keluarga serta orang sekeliling,” katanya. Dalam s.man berkenaan, Puteri Sarah diwakili peguam, Datuk Akberdin Abdul Kader, Umi Kartini Abd Latiff dan Siti Natasha Basheer Hassan.

Sementara itu, Siti Natasha berkata, s.man difailkan pada 16 Jun lalu dengan menamakan Faghira Fatini Kazaruddin selaku defendan tunggal. Menurutnya, s.aman berkenaan telah diberi melalui serahan tangan dan penerimaan diakui sendiri oleh defendan. Selain itu, katanya, defendan juga sudah menerima perintah injuksi interim, pada Selasa dan menfailkan satu t.ndakan berhubung gng.guan di m.hkamah sama.

“P.rintah in.junksi interim ini bagi menghalang defendan, ejen-ejen defendan atau wakil yang mempunyai kaitan, hubungan, p.roksi daripada mengganggu atau mengeluarkan sebarang kata-kata yang berunsur gngg.van, u.gvtan, a.ncman dan atau ha.svtan suami Puteri Sarah plaintif, iaitu Mohd Syamsul Mohd Yusof, ahli keluarga dan beberapa pihak lain. Ia sama ada secara lisan, tulisan, mesej elektronik, kenyataan di media sosial termasuklah Facebook, Instagram dan Twitter,” katanya. M.hkamah menetapkan pengurusan k.es seterusnya pada Isnin depan.

Warganet Tanya Apa Yang Dia Akan Buat

Sebelum ini, rumah tangga Puteri Sarah bersama suaminya, Syamsul Yusof did.kwa dil.nda m.asalah disebabkan kehadiran orang ketiga. Puteri Sarah mend.dahkan seorang wanita mengganggunya sejak empat tahun lalu. Dia mend.kwa, individu itu melakukan gng.guan dengan bersembunyi di sebalik puluhan akaun media sosial p.alsu. Sumber, Online Malaya

Dikatakan Tiada Bukti Kukuh Nak Saman Ira Kazar, Kali Ni Puteri Sarah Tampil Beri Jawapan

Pelakon, Puteri Sarah Liyana tampil menjawab soalan peminat mengenai tindakan undang-undang yang diambil terhadap  Ira Kaza yang menjadi punca rumah tangganya bersama pengarah dan pelakon terkenal, Syamsul Yusof yang sedang dilanda badai sewaktu berkongsi pautan Ask Me A Question di Instagram. Dalam soalan itu, ada yang bertanyakan adakah Puteri Sarah menangguhkan proses saman terhadap Ira Kaza disebabkan tidak mempunyai bukti yang cukup.

Jangan Dengar Cerita Yang Tidak Sahih

Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin kemudian menitipkan pesanan agar tidak mendengar berita yang tidak sahih dan mengakui proses mengambil peguam sememangnya memerlukan masa. “Jangan dengar cerita yang tak sahih. Yang cerita tu lawyer atau  makcik bawang?

Tidak Akan Saman Jika Tiada Bukti Yang Cukup

Tambahnya lagi, dia turut menjelaskan bahawa jika dia tidak mempunyai bukti, untuk apa dia sibuk mahu menyaman wanita yang telah mengganggu rumah tangganya itu. “If takde bukti buat apa lah i sibuk nak saman.” Kata Puteri Sarah. Sekadar info, nama Puteri Sarah Liyana menjadi perhatian selepas mendedahkan identiti wanita yang telah menjadi ‘penghancur’ sehingga menyebabkan rumah tangganya bersama Syamsul Yusof bergolak. Selain itu, Puteri Sarah mendedahkan bahawa wanita itu telah menganggu kesihatan mentalnya sejak 2019 dan menyebabkan dia dan suami sudah tidak lagi tinggal sebumbung. Sumber, murai.my

Ira Kazar Kantoi Masuk Live Puteri Sarah, Sekali Tak Boleh Berdiam Diri Ini Respon Puteri Sarah

Kontroversi yang melibatkan rumah tangga aktres Puteri Sarah Liyana dengan pengarah filem Syamsul Yusof masih menjadi tumpuan warganet di media sosial.

Kecoh masa ‘live’

Terbaru, ‘Instagram Live’ Puteri Sarah tetiba menjadi kecoh selepas warganet mendkwa anak kepada pelakon veteran Kazar Suisi, Ira turut sama sertai pada malam Jumaat. Ketika itu, aktres berumur 37 tahun sedang berkongsi keadaan kesihatan anak lelakinya, Syaikhul Islam, 5, yang terpaksa dimasukkan ke sebuah pusat perubatan disebabkan mengalami demam akibat jangkitan virus di bahagian tekak.

Hasil pemerhatian media, ruangan komen dipenuhi dengan pelbagai respon dari warganet yang rata-ratanya terkejut dengan kehadiran Ira. “Ira Kazar masuk live. Weh betul ke Ira Kazar masuk live? Ira Kazar menyibuk masuk live. Namun, selang beberapa minit, pengikut pemilik nama Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin memberitahu Ira sudah ‘left.’

Bagi reaksi

Dalam pada itu, pelakon drama Melastik Ke Hatimu juga memberi respon selepas membaca komen-komen yang ditulis. Nak stalk I ke? Nak stalk I ke? I busy. Sebelum ini, media melaporkan Syamsul dan Ira didakwa bakal berkahwin malah pelakon lelaki itu juga sudah bertemu dengan bapa mentuanya untuk berbincang hal pernikahan mereka. Sekadar info, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam dan Sumayyah. Sumber, Oh bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published.