Elfira dedah dah selamat lahirkan anak kedua, sekali ini keadaan terkini Elfira Loy

artis

Sebelum ini pelakon Elfira Loy, 27, mengumumkan dirinya hamil anak kedua melalui perkongsian di Instagram IG. Melalui kapsyen berbunyi ‘Kepada keluarga dan kawan tersayang, bolehkah anda membaca berita baik ini’ dan foto menampakkan dirinya memegang belon tertera mesej Baby 2 Coming, jelas membuktikan dirinya berbadan dua. Elfira atau nama sebenar, Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri bagaimanapun enggan berkongsi usia kandungan berikutan masih terlalu awal. Iya Alhamdulillah, saya diberi kesempatan hamil lagi. Saya tidak fikir soal j.antina anak kerana masih pada awal fasa kehamilan. Sesiapa yang kenal tahu saya mahukan anak perempuan sejak dahulu lagi. Namun, Tuhan kurniakan hero pertama Muhamad Rayyan Khalaf untuk saya dan suami.

Sudah ada pengalaman dapat anak lelaki, rasa seronok pula. Jadi, tidak kisah, anak lelaki atau perempuan, saya okay sahaja, katanya. Isteri kepada Muhammad Faris Khairol Anuar ini berkata, disebabkan dirinya h.amil, tawaran berlakon terpaksa dipertimbangkan dengan dengan hati-hati. Pelakon, Elfira Loy memaklumkan perkembangan terkininya yang kini sedang menghitung waktu menantikan detik kelahiran cahaya mata keduanya. Jelas Elfira, dia kini masih lagi berada di bilik bersalin dan keadaanya pula berasa sedikit penat.

Lantaran itu, pelakon drama Di Sebalik Kasyaf ini berharap agar semua dapat menitipkan doa semoga segala urusan saat melahirkan cahaya mata kedua ini akan dipermudahkan. Sebak baca doa-doa yang dikirimkan. Masih lagi di bilik bersalin ketika ini. Sedikit p.enat tapi InshaAllah dipermudahkan semuanya. Atas izin Allah SWT. Saya tak tahu doa siapa yang Allah akan makbulkan untuk saya. Jadi saya minta doa pada semua supaya dipermudahkan proses bersalin untuk saya. Semoga baby keluar pun dalam keadaan yang lancar dan sihat. Maafkan saya jika saya ada buat salah, tulisnya.

Semalam, Elfira memaklum dirinya telah mengalami beberapa simptom pada sebelah malam seperti cirit birit, kontraksi dan muntah sehingga menyebabkan dia berasa seperti ingin pitam. Paling takut bila dah malam sebab baby sangat aktif. K.ontraksi juga berlaku pada sebelah malam. Pakej cirit-birit, kontraksi dan muntah sekali. Hampir nak tidur dekat dalam bilik air. Rasa nak pitam. Jadi trauma nak lalui malam ni, kongsinya lagi. Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan artis memberikan kata-kata semngat selain turut mendoakan semoga segala urusan Elfira saat melahirkan cahaya mata kedua akan dipermudahkan. Sekadar informasi, Elfira dan suaminya, Faris Khairol Anuar telah pun mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 1 Januari 2019. Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini telah pun terlebih dahulu dikurniakan cahaya mata sulung yang bernama Muhammad Rayyan Khalaf pada Oktober 2019. Kredit, BH/MH/IG

Leave a Reply

Your email address will not be published.