Sebolehnya nak jugak cari salah, lepas Awal kali ni Amar pula tampil bongkarkan sesuatu pasal Jmb

artis

SUSULAN kes mahkamah melibatkan pengacara Awal Ashaari dengan pihak pengurusan rumahnya, pelakon Amar Baharin turut berkongsi masalah yang sama dengan pihak perumahannya. Menurut Amar, pihak badan pengurusan atau joint managemnet body (JMB) di kawasan rumah miliknya yang terletak di Semenyih sengaja mencari masalah apabila dia tidak dibenarkan melakukan aktiviti penggambaran di premis sendiri. Isu mula timbul apabila JMB sengaja membangkitkan isu kecil sedangkan Amar sendiri sudah mendapat kebenaran untuk mengadakan penggambaran dari pihak pengurusan rumah.

“Saya pemilik mutlak rumah itu namun tidak menetap sepenuhnya di situ disebabkan lebih banyak kerja di Kuala Lumpur dan menetap di rumah saya di sana. “Sebagai pelakon saya sering menggunakan kediaman sendiri untuk penggambaran dan saya akur setiap aktiviti keluar masuk di rumah memerlukan kebenaran pihak pengurusan. “Tetapi baru-baru ini saya didatangi oleh wakil dari JMB dan meminta bukti kebenaran penggambaran di rumah saya. Amar berharap pihak JMB boleh memberi kerjasama baik. “Wakil saya telah berhubung dengan pengurusan dan mengesahkan kebenaran tetapi JMB tidak berpuas hati dan cuba mencari salah saya,” katanya. Dalam perkongsian yang dibuat itu, Amar turut mempersoalkan hal dirinya sebagai pemilik rumah berkenaan.

Dalam masa sama Amar tegas menyifatkan tindakan tersebut sebagai salah satu perbuatan gla kuasa pihak berkenaan. JMB ini bila ada kuasa setahun dah lupa diri… Belum jadi wakil rakyat. Sampai mesyuarat agung tahunan pasti kena tukar “Apa guna saya sebagai pelakon membeli rumah di kawasan yang tidak dibenarkan untuk buat penggambaran sedangkan itu kerjaya saya dan saya beli rumah tersebut hasil titik peluh sendiri. “JMB ini bila ada kuasa setahun dah lupa diri… Belum jadi wakil rakyat. Sampai mesyuarat agung tahunan pasti kena tukar,” ujarnya.

Sementara itu, suami kepada pelakon Amyra Rosli ini turut mengingatkan supaya sentiasa mengeratkan hubungan baik dalam kalangan jiran dan bukan hanya mencari masalah apabila diberi kuasa. “Kita hidup berjiran, fikir macam mana hendak eratkan silaturrahim dan bukan bila ada kuasa di sesebuah kawasan hanya mahu cari salah orang lain. Awal ketika hadir ke mahkamah Selasa lalu.“Sekarang ini saya rasa beli rumah tapi bukan sepenuhnya milik saya. Ramai nak ambil tahu fasal rumah saya, nasib baik tak ambil tahu hal dalam kain,” jelasnya. Sebelum ini pelakon dan pengacara Awal Ashaari, 41, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, Selangor atas pertuduhan melakukan khiant merosakkan palang pagar milik pengurusan sebuah perumahan di Damansara bulan lalu.

Awal membuat pengakuan tersebut selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah pada pagi Selasa. Mengikut pertuduhan selebriti itu didakwa melakukan khianat dengan merosakkan palang pagar milik pengurusan Challis Damansara dengan kerugian sebanyak RM600 di pondok pengawal perumahan itu di Jalan PJU 3/30 pukul 11.30 pagi pada 16 April lalu. Tahun lalu, Amar berkongsikan sebuah video ‘house tour’ di Instagram yang memaparkan kediaman barunya jenis berkembar dua tingkat yang terletak di Eco Majestic, Semenyih, Selangor. Menurut Amar, dia dan isterinya, Amyra Rosli membuat keputusan membeli rumah tersebut adalah untuk memberi peluang kepada anak-anaknya bermain di halaman rumah.

Ini bilik yang paling Amyra suka.

Dalam video tersebut, Amar menerangkan satu persatu perancangannya untuk mendekorasi rumah tersebut. Saya yakin 80 peratus adalah baju Amyra. Jelas pelakon ini lagi, mereka akan ada satu bilik khas untuk pakaian baju dan solekan Amyra. “Ini bilik yang paling Amyra suka iaitu bilik wardrobe. Saya yakin dalam bilik ni nanti 80 peratus adalah baju Amyra. Disini juga aka nada ruang dan meja soleknya,” katanya lagi Terdahulu, pasangan selebriti kegemaran ramai ini telah mendirikan rumah tangga pada November 2016. Pasangan ini telah dikurniakan dua cahaya mata Aqeef Anaqi, 3, dan Ayra Aryssa yang baru berusia 8 bulan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.