Minta anak baca ayat kursi, satu keluarga tergamam bila ternampak sesuatu tunggu depan rumah

Viral

Menjadi tanggungjawab kita berusaha dan berikhtiar melindungi diri, ahli keluarga dari gangguan makhluk halus. Antara amalan yang boleh dijadikan sebagai ‘memagar rumah’ ialah penghuninya memperbanyakkan membaca Al-Quran di dalam kediaman berkenaan. Selain itu, ibadah-ibadah seperti solat sunat perlu dilakukan juga di rumah selain di masjid sebagai pendinding daripada gangguan sy4itan.

Tapi lain pula kisah yang dialami oleh sekeluarga ini apbila pulang ke rumah pada malam hari Kelihatan ada tetamu yang tidak di undang membuatkan mereka dalam kereta panik Tidak berhenti mulut membaca ayat kursi, kedengaran suara si ibu menenagkan anak yang ketakutan. “Seram juga balik malam-malam tengok ada orang tunggu depan rumah”

Reaksi warganet

“Dia pon tak larat berdiri.. tunggu lama sangat, duduk la dulu.”komen seorang warganet. “Kalau solo ambush ni dah kejar dah hahaha”

Bukan sekadar untuk pendinding diri, begitu besarnya keagungan ayat Kursi yang mungkin ramai tak sedar…

Demikianlah kehebatan ayat Kursi yang mampu menjadi pelindung kepada diri. Sebenarnya, ada banyak lagi kelebihan yang ada pada ayat berkenaan. Kenapa ayat Kursi itu begitu istimewa? Benarkah ia ayat yang diajarkan oleh syaitan kepada sahabat Nabi Muhammad SAW? Sebelum pergi lebih jauh, Ustaz Ahmad Lutfi mengajak kita mengenali lebih dekat tentang ayat Kursi. Jelas beliau, ia merupakan ayat ke-255 dalam Surah al-Baqarah.

Firman ALLAH SWT: “ALLAH, tidak ada Tuhan selain DIA. YANG MAHA HIDUP, yang mengatur (makhluk-NYA) secara berterusan, tidak mengantuk dan tidak tidur. Milik-NYA apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi, Tiada yang dapat memberi syafaat di sisi-NYA tanpa izin-NYA. DIA mengetahui apa yang di hadapan dan apa yang ada di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui sesuatu apa pun tentang ilmu-NYA melainkan apa yang DIA kehendaki. Kursi-NYA meliputi langit dan bumi. Dan DIA tidak merasa berat memelihara kedua-duanya. Dan DIA MAHA TINGGI, lagi MAHA BESAR.” Apa pula pandangan anda? Kongsikan bersama kami

Ibu Dedah Dah 3 Tahun Anak Diganggu, Anak Lelaki Sampai Dirasuk Sampai Bertindak Agresif Macam Ni Sekali

Sifat hsd dngk.i terkadang mendorong seseorang insan itu melakukan perbuatan terktvk khususnya sh.1r semata-mata demi merosakkan kebahagiaan hidup individu lain. Persis kisah pilu yang dikongsikan oleh Puan Gania Shalina di Facebooknya sejak kelmarin, keluarganya tidak ketinggalan berdepan dugaan sama. Sejak 2019 segalanya bermula, anak-anak dan suami juga menjadi sasaran.

Lepas sembahyang Asar, orang kampung beritahu anak saya jalan tak pakai kasut menghala ke Lubuk Rambutan. Dalam sebuah video yang dimuat naik, anak Puan Gania dimaklumkan anaknya tiba-tiba keluar rumah dalam keadaan berkaki ayam seolah-olah sedang dikawal ‘sesuatu’. Bahkan apabila cuba dipujuk dan dipegang oleh bapanya, remaja bernama Irfan itu semacam melawan semula.

Dari 2019 Irfan sering diganggu. Ubat penenang pun tak dapat nak bantu. Jelas Puan Gania, perkara sebegitu sudah berlaku berkali-kali di mana selalunya Irfan akan berubah sikap menjadi seorang yang sukar dikawal. Meskipun sudah menggunakan kaedah rawatan moden seperti pengambilan ubat penenang, usaha itu tidak berhasil sepenuhnya. Berbalik kepada rakaman perbualan ibu dan anak itu di dalam kereta, ‘benda’ terbabit cuma berkata ini bukan tempatnya sambil tergelak dalam nada marah. Video, klik link

Gania terkejut tengok Irfan duduk kerusi geleng-geleng kepala & tak cakap apa. Semalam, ibu ini sempat mengucapkan terima kasih kepada doa yang dikirimkan oleh orang ramai semoga keluarga mereka dikeluarkan daripada ujian berat itu. Pun begitu pada jam 1 pagi tadi, Irfan sekali lagi diganggu dan terlihat dia mula menyiram sebotol air ke atas badannya serta menterbalikkan perabot. Resah hati seorang ibu melihat anaknya dikacau lagi, manakala suami Puan Ganis terus cuba menenangkan keadaan. Kredit : Facebook Gania Shalina & TikTok pzo omar 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.