Johan Asari dedah bakal tamatkan zaman bujang tak lama lagi, rupanya calon isteri orang dari negeri ni

artis

Kuala Lumpur – Tiga tahun menjalinkan hubungan jarak jauh, pelakon Johan As’ari mengakui dia sememangnya sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga dengan kekasihnya yang menetap di Perlis. Johan atau nama sebenarnya Johan Ariff As’ari berharap peminat dapat mendoakan agar hasratnya untuk berkahwin dimakbulkan. Bagaimanapun, pelakon berusia 35 tahun ini enggan terlalu berkongsi mengenai perkara itu kerana bimbang ia putus di tengah jalan seperti sebelum ini. “Saya memang ada perancangan untuk berkahwin. Insya-Allah, doakan untuk saya, betul-betul nak kahwin. Calonnya dah ada, Insya-Allah. Masih lagi orang yang sama.

“Cuma, dia jauh di Perlis dan kami menjalinkan hubungan jarak jauh. Sebenarnya, saya nak bercerita lebih mengenai kahwin ini, takut juga tak menjadi. “Sebab sebelum ini, saya pernah nak cakap nak kahwin tapi asyik tak jadi tu yang saya jadi segan. Lebih baik saya kata doakan saya moga-moga inilah jodoh saya,” katanya. Sebelum ini, Johan pernah mengakui dia sudah mempunyai calon isteri yang direstui keluarga dan bersedia untuk melamar kekasihnya yang juga ahli perniagaan itu. Enggan mendedahkan identiti wanita tersebut, Johan bagaimanapun memberitahu kekasihnya itu seorang yang memahami dan bersikap berdikari.

Dalam pada itu, pelakon drama Juvana ini memberitahu hubungan dia dan wanita itu tidak seperti pasangan bercinta namun masing-masing sudah matang untuk membuat keputusan dalam soal jodoh. “Kami tidak mesra sebagai teman, tak macam orang bercinta tapi kami tahu yang kami dah matang untuk buat keputusan kalau jodoh itu sampai, kita kahwin. “Macam itulah hubungan kami kami pun tidak selalu dating. Dia pun ada kata dengan saya kalau ada kenal dengan orang lain dan rasa itu jodoh saya, kahwinlah dengan orang itu. “Alhamdulillah, dia ada sikap terbuka macam ini. Saya pun mendoakan kalau dia dekat sana jumpa seseorang memang jodoh dia, beritahu saja. Saya doa dan reda saja,” ujarnya. Kredit, Mstar/IG

Johan As’ari terkilan digugurkan. Kuala Lumpur: “Kalau saya ada buat silap, saya minta maaf kerana saya hanyalah manusia biasa dan tidak sempurna,” kata pelakon Johan As’ari. Johan meluahkan perkara itu kepada stesen televisyen (TV) yang menolak namanya daripada membintangi sebuah telefilem. Dia bagaimanapun meminta stesen TV terbabit mengenang semula pengorbanannya yang pernah menyumbang kepada peningkatan rating stesen terbabit menerusi sebuah siri yang popular dan menjadi fenomena suatu ketika dulu. “Lima tahun dulu yang saya bagi jiwa dan raga saya untuk stesen terbabit takkanlah tak dipandang langsung. Saya amat berterima kasih terhadap mereka apabila dihargai dulu.

“Dengan cara itulah saya berikan lakonan terbaik agar penonton stesen ini terhibur. Tapi sekarang ibaratnya saya seperti dah habis madu sepah dibuang. “Saya cuma cari makan dan cari rezeki. Tapi secara jujurnya ramai peminat-peminat diluar sana bila jumpa saya asyik tanya kenapa dah lama tak muncul di stesen itu. Apa saya nak jawab?,” katanya yang kali terakhir tampil menerusi sebuah drama di stesen terbabit pada 2017. Terdahulu Johan melahirkan perasaan terkilan apabila namanya ditolak membintangi sebuah telefilem tanpa alasan. “Memang pihak produksi dah setuju ambil saya berlakon dan saya pun dah ‘block’ tarikh. Namun tiba-tiba sahaja saya digugurkan. Siapa yang tak terkilan dibuat begitu.

“Sepatutnya shooting dibuat esok tapi apa nak dibuat kerana tiada rezeki saya. Watak itu termasuk heroin ditukar dengan orang lain. “Mana-mana produksi yang pernah kerja dengan saya pasti tahu yang saya tak pernah timbulkan sebarang masalah ketika di lokasi,” katanya kepada Harian Metro. Dalam masa sama, dia menafikan mempunyai masalah kewangan kerana tawaran berlakon sentiasa ada untuknya. “Sekarang saya banyak berlakon filem antaranya dengan Syafik Yusof. Selain itu filem lakonan saya antaranya Mat Kilau dan Air Force sedang menunggu tayangan. “Selepas Aidilfitri, saya akan membintangi filem Road To Heaven terbitan Artistic Islamic Media Content Sdn. Bhd. (AIMC) di Palestin,” katanya

Leave a Reply

Your email address will not be published.