Beli kuih raya dengan harga kayangan, wanita luah rasa tak puas hati bila ini yang dia dapat

Viral

Kuih raya merupakan yang paling wajib ada di atas meja menjelang hari raya nanti. Pasti pelbagai jenis kuih yang dibeli dengan harapan ianya sedap, sesuai dengan harga nya yang mahal dijual di pasaran. Namun begitu, ml.4ng bagi seorang wanita apabila mem beli kuih dengan harga kayangan, namun yang sampai tak seperti yang dilihat dalam iklan.

“Mahal aku beli, dapat macam ni je”

Perkongsian @bellepalooza di Tkt0k meraih perhatian ramai yang terkilan malahan rupanya ramai yang terkena sebegini. Dari luar balang kuih, dilihat kuih kapit bagai kan diisi penuh dengan inti coklat dan kacang, namun apabila dibuka, hanya sipi sipi.

“kuih kapit 0ksigen”

Di ruangan komen, rata rata warganet meluah kan rasa kecewa di samping geram dengan peniaga yang tidak jujur dalam meniaga. Malahan ada juga yang ber k0ngsi pengalaman terkena hal yang sama, dan menyatakan ‘penipuan’ ini telah ber laku sejak tahun lalu. “Tapi kuih ni memang macam ni”,”Baik beli yang kosong”. Sumber, Redaksi

Ramai Tak Puas Hati Dengan Kualiti Baju Dari Jenama Terkenal, Sekali Owner Tampil Jelaskan Buat Ramai Tak Terima

Sejak kebelakangan ini, banyak rvngutan dan aduan dari pelanggan yang membeli baju dari jenama terkenal, kecewa apabila pakaian yang diterima dengan kualiti yang san.gat teruk. Difahamkan dengan potongan yang senget, lace yang koyak dan di tampal di samping kualiti kain yang murah ta setanding harga, terlampau ramai yang membuat video penyesalan di lama Tktok menarik perhatian orang ramai.

Mentang2 brand besar, ramai support dia, gini dia buat kita

Banyak video yang dimuat naik, menyuarakan rasa sedih atas jenama Hijabistahub yang terkenal dengan kualiti premium setanding harga namun ternyata apabila sampai, hanya penuh dengan kecewa.

Owner tampil betulkan spekvlasi, katanya iron je semua settle?

Susulan terlampau banyak feed.back tak puas hati dari pelanggan, empunya per niagaan Hijabistahub tampil menunjukkan cara sebenar mengatasi masalah rungutan pelanggan dengan beberapa video.

Beauty with brain

Hijabistahub ni tiap2 tahun macam ni

Walaupun telah dijelaskan oleh empunya perniagaan, namun netizen masih tak berpuas hati memandangkan bukan isu kain renyuk yang diperkatakan, namun kualiti yang tak setanding harga yang menjadi penyesalan para pembeli. Sumber, Hijabistahub via Redaksi

Umat Islam Bakal Beraya Awal Sehari Daripada Tarikh Sepatutnya, Kini JAIM Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Semalam tular mengenai dkwaan kononnya kedatangan Syawal kali ini bakal tiba sehari lebih awal. Pun begitu Balai Cerap Al-Khawarizmi menyangkal dakwaan kononnya Aidilfitri tahun ini akan disambut sehari lebih awal dan bukannya pada 3 Mei. Menerusi kenyataan yang dikeluarkan pada Facebook rasmi agensi di bawah Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) itu, Balai Cerap Al-Khawarizmi memaklumkan tangkap layar yang tular itu adalah palsu. “Kaedah penetapan awal bulan Islam di Malaysia adalah secara imkanurukyah (Rukyah dan Hisab) yang mana Rukyah dilakukan pada petang 29 Ramadan 1443H di lokasi ditetapkan di seluruh Malaysia.

“Hasil keputusan Rukyah akan dilaporkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja pada malam 29 Ramadan 1443H dan keputusan kenampakan Hilal akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja,” menurut kenyataan berkenaan. Kenyataan itu juga memaklumkan, sebarang pemakluman awal adalah tidak benar sehingga hasil keputusan Rukyah pada 29 Ramadan 1443H diterima dan selesai dilakukan. Terdahulu, tular tangkap layar kenyataan kononnya dikeluarkan pihak Balai Cerap Melaka meminta umat Islam bersedia untuk kemungkinan tarikh Syawal tahun ini berubah kepada awal sehari daripada yang tertera di kalendar. Hal ini kononnya perkiraan syarat kenampakan Hilal tahun ini mengikut format baharu dan umat Islam diminta bersedia sekiranya diumumkan pada 2 Mei. Sumber, Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published.