Ramai tak puas hati dengan kualiti baju dari jenama terkenal, sekali owner tampil jelaskan buat ramai tak terima

Viral

Sejak kebelakangan ini, banyak rvngutan dan aduan dari pelanggan yang membeli baju dari jenama terkenal, kecewa apabila pakaian yang diterima dengan kualiti yang san.gat teruk. Difahamkan dengan potongan yang senget, lace yang koyak dan di tampal di samping kualiti kain yang murah ta setanding harga, terlampau ramai yang membuat video penyesalan di lama Tktok menarik perhatian orang ramai.

Mentang2 brand besar, ramai support dia, gini dia buat kita

Banyak video yang dimuat naik, menyuarakan rasa sedih atas jenama Hijabistahub yang terkenal dengan kualiti premium setanding harga namun ternyata apabila sampai, hanya penuh dengan kecewa.

Owner tampil betulkan spekvlasi, katanya iron je semua settle?

Susulan terlampau banyak feed.back tak puas hati dari pelanggan, empunya per niagaan Hijabistahub tampil menunjukkan cara sebenar mengatasi masalah rungutan pelanggan dengan beberapa video.

Beauty with brain

Hijabistahub ni tiap2 tahun macam ni

Walaupun telah dijelaskan oleh empunya perniagaan, namun netizen masih tak berpuas hati memandangkan bukan isu kain renyuk yang diperkatakan, namun kualiti yang tak setanding harga yang menjadi penyesalan para pembeli. Sumber, Hijabistahub via Redaksi

Umat Islam Bakal Beraya Awal Sehari Daripada Tarikh Sepatutnya, Kini JAIM Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Semalam tular mengenai dkwaan kononnya kedatangan Syawal kali ini bakal tiba sehari lebih awal. Pun begitu Balai Cerap Al-Khawarizmi menyangkal dakwaan kononnya Aidilfitri tahun ini akan disambut sehari lebih awal dan bukannya pada 3 Mei. Menerusi kenyataan yang dikeluarkan pada Facebook rasmi agensi di bawah Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) itu, Balai Cerap Al-Khawarizmi memaklumkan tangkap layar yang tular itu adalah palsu. “Kaedah penetapan awal bulan Islam di Malaysia adalah secara imkanurukyah (Rukyah dan Hisab) yang mana Rukyah dilakukan pada petang 29 Ramadan 1443H di lokasi ditetapkan di seluruh Malaysia.

“Hasil keputusan Rukyah akan dilaporkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja pada malam 29 Ramadan 1443H dan keputusan kenampakan Hilal akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja,” menurut kenyataan berkenaan. Kenyataan itu juga memaklumkan, sebarang pemakluman awal adalah tidak benar sehingga hasil keputusan Rukyah pada 29 Ramadan 1443H diterima dan selesai dilakukan. Terdahulu, tular tangkap layar kenyataan kononnya dikeluarkan pihak Balai Cerap Melaka meminta umat Islam bersedia untuk kemungkinan tarikh Syawal tahun ini berubah kepada awal sehari daripada yang tertera di kalendar. Hal ini kononnya perkiraan syarat kenampakan Hilal tahun ini mengikut format baharu dan umat Islam diminta bersedia sekiranya diumumkan pada 2 Mei. Sumber, Harian Metro

Dijangka Kes CvdI9 Akan Meningkat Selepas Raya, KKM Siap Sedia Nak Ambil Tindakan Ni

Terbaru Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menjangkakan kes penularan CVDI9 akan meningkat pada perayaan Aidilfitri ini. Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata jumlah jangkitan CVDI9 itu berisiko kembali meningkat berikutan warga kota akan pulang menyambut hari raya di kampung mereka. Katanya, ini merupakan tahun pertama keluarga yang ramai akan balik serentak selepas lebih dua tahun negara dilanda CVDI9. Bagaimanapun, Khairy berkata pihaknya telah bersedia bagi menghadapi sebarang kemungkinan dan memberikan rawatan kepada pesakit. “Ya memang betul raya ini kita jangka akan meningkat kes terutamanya bila balik nanti akan bergaul antara saudara mara, tak akan pakai pelitup muda, jadi ada risiko (kes CVDI9) naik. “Jadi, kita KKM bersedia untuk memberi rawatan kepada mereka. Kalau gejala teruk, kita dah sedia, tapi kita memang jangkakan akan ada (peningkatan kes CVDI9),” ujarnya.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan lawatan kerja ke Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu pada Sabtu. Dalam pada itu, Khairy turut memohon golongan warga emas untuk mengambil dos penggalak bagi untuk melindungi diri mereka. Katanya setakat ini hanya 77 peratus golongan tersebut telah menerima dos penggalak dan pihaknya mensasarkan lebih 90 peratus golongan itu akan mengambil suntikan itu. “Saya harap sebulan dua ni dapat capai ke peringkat 90 peratus,” katanya lagi. Sumber, rose merah

Terkini Agong Dan Tunku Azizah Disahkan Positif Covd19, Ini Keadaan Terkini Buat Ramai Yang Risau

Istana negara hari ini menyampaikan satu khabar duka yang menyatakan bahawa Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah disahkan positif covid19. Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan menjalani kuarantin kendiri di Istana Negara setelah disahkan positif covid19. Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Datuk Ahmad Fadil Shamsuddin, berkata Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong berkenan menjalani kuarantin kendiri di Istana Negara masing-masing hingga Khamis dan Jumaat ini.

Sementara itu, Datuk Pengelola Bijaya Diraja iaitu Datuk Ahmad Fadul Shamsuddin turut memaklumkan Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah juga dijangkiti virus tersebut. “Adalah dimaklumkan bahawa Seri Paduka Baginda berdua hanya mengalami gejala ringan.” “Kesihatan Seri Paduka Baginda, secara amnya adalah dalam keadaan baik dan tidak membimbangkan.” Susulan itu, Sultan Abdullah berkenan menjalani kuarantin kendiri di Istana Negara sehingga 7 April. Manakala, tempoh kuarantin Permaisuri Agong pula adalah sehingga 8 April depan. SUMBER, Portal majoriti/Redaksi

Leave a Reply

Your email address will not be published.