Ibu nasihatkan untuk bertaubat, sekali rupanya ini individu yang ibu Syamsul Yusof tujukan

Viral

Kata Ibunya sesiapa yang mengganggu rumahtangga anaknya dinasihatkan untuk bertaubat. Itulah kata-kata dari Datin Fatimah, Ibu kepada Syamsul Yusof sendiri. “Saya nak nasihatkan orang yang tak ingin melihat Syamsul dan isteri serta keluarganya bahagia itu, bertaubatlah. Kenapa mesti nak lakukan sesuatu yang boleh meruntuhkan masjid? Itu dosa besar. Janganlah ada iri hati. Kasihanilah anak-anak mereka. Kenapa mesti nak lakukan sesuatu yang boleh meruntuhkan masjid? Itu dosa besar. Janganlah ada iri hati. Kasihanilah anak-anak mereka,” ujar ibu kepada pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof iaitu Datin Fatimah Ismail mengenai situasi rumah tangga anaknya bersama menantu, yang juga pelakon Puteri Sarah Liyana. Syamsul dengan Sarah bukan dah tak tinggal sebumbung, cuma Sarah datang duduk di rumah saya dan Syamsul pun datang ke rumah saya,” tambahnya dipetik sebagai berkata.

Fatimah berkata, individu itu sendiri tahu siapa diri mereka.

“Saya rasa, mereka tahu mereka itu siapa. Kadang terfikir juga, orang yang kita layan ini betul atau tak betul. Rasanya, buang masa melayan orang begini yang tak ada maruah diri,” katanya memberitahu bahawa individu itu sendiri tahu siapa diri mereka. Orang yang mendoakan kebahagiaan mereka, teruskan berdoa. Kepada yang berniat tak baik kepada keluarga Syamsul dan Sarah, saya harap orang ini akan menerima balasannya,” katanya kepada Melodi. “Anak-anak masih kecil, jadi kami tak nak terburu-buru membuat keputusan yang boleh merosakkan semua. Bagus juga dengan perpisahan sementara ini dan bukan perpisahan selama-lamanya. Sementara itu, kita boleh berfikir dan bermuhasabah diri. Kami sepakat untuk kembali bersama kerana anak-anak. Tipulah kalau dah tak ada cinta kerana perasaan itu masih ada,” ujar Sarah pula. Sumber, Harian Metro

Nekad Untuk Ambil 2 Orang Peguam, Tak Sangka Selamba Je Ini Respon Dari Ira Kazar

Kontroversi melibatkan pelakon terkenal, Puteri Sarah Megat Kamaruddin melibatkan rumah tangganya yang dikatakan diganggu pihak ketiga menjadi perbualan ramai sejak beberapa minggu kebelakangan ini. Hal tersebut berlaku setelah pelakon berkenaan mendedahkan nama anak kepada aktor senior Kazar Saisi iaitu Ira Kazar yang dikatakan cuba mengganggu suaminya serta memberikan pelbagai ugtn menerusi media sosial sejak 4 tahun lepas. Guna khidmat 2 peguam. Perkara itu dipanaskan lagi dengan pendedahan yang dibuat oleh bekas rakan kepada Ira yang mendakwa perangai selebriti muda itu memang tidak pernah berubah dan kini Puteri Sarah pula menjadi sasaran ‘kelicikan’ dalam mengejar lelaki.

Disebabkan tidak tahan dengan segala gangguan sehingga mengakibatkan rumah tangganya berada di hujung tanduk, Puteri Sarah dilihat bakal mengambil tindakan apabila memaklumkan menerusi Insta Story akan menggunakan khidmat dua orang peguam bagi berhadapan dengan perempuan tersebut. “Sembang macam pandai” ‘Kita pakai 2 lawyer lah. Ke pakai 10 lawyer mcm Siti Bainun. Cacing halus macam ni, dua pun cukuplah”-Puteri Sarah “OK next! Kita pakai dua lawyer lah. Ke pakai 10 lawyer macam Siti Bainun. Small worm like this 2 pun cukuplah,” “Ss I dapat sembang macam pandai. You do not know the real world sweety. Jangan nanti kena isytihar bankrup tinggal bawa jambatan,” tulisnya.

Terdahulu, Puteri Sarah telah mendedahkan yang Ira Kaza telah menganggunya dengan membuat pelbagai akaun palsu di media sosial dan meninggalkam mesej-mesej yang menyakitkan hati. Dia juga mendakwa wanita itu seperti tidak tahu malu kerana mengacau suami orang sedangkan sudah mempunyai kekasih hati. Sekadar info, sekitar Februari lalu, Sarah mendedahkan bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang individu selepas lama memendam rasa dan bersabar. Sarah bagaimanapun enggan mendedahkan indentiti individu dan punca tindakan serius tersebut terpaksa diambil. “Akhirnya, nak sangat saman orang yang saya dah lama nak saman. Ya jumpa kau di mahkamah,” tulisnya.

Mesti anda tertanya-tanya, siapa Ira Kazar? Gadis cantik ini adalah anak perempuan kepada pelakon veteran, Kazar. Siapa sangka pelakon lagenda, Kazar Saisi mempunyai seorang anak gadis yang begitu cantik sekali. Gaya fesyen dan penampilannya dikatakan mirip Avril Lavigne membuatkan dia juga punya peminatnya sendiri. Tidak hairanlah menjadi tumpuan, apatah lagi daripada sang jejaka. Tidak kurang juga dengan pelbagai kontroversi yang dicetuskan membuatkannya seringkali tular di laman sosial dan menjadi perhatian serta bualan warganet. Jika anda masih ingat, sebelum ini Ira pernah menjadi bualan sensasi di media sosial gara-gara aksi geleknya yang menjolok mata berlatarkan lagu One Dance nyanyian Drake. Kerana video kontroversi selama 30 saat itu menjadikan carian namanya “Ira Kaza” trending di laman mikro Twitter.

Kini, kontroversi sekali lagi tercetus disebabkan Puteri Sarah dengan sebuah posting di instagram “Di bulan baik ini saya doakan kalian berdua, Ira Kaza dan suami (Syamsul Yusof) saya diberikan hidayah” Kepada anda yang tertanya-tanya siapakan beliau, berikut kami kongsikan biodata ringkas dan imej terkini. Ira Kaza atau nama penuhnya Faghirah Fatini Binti Kazaruddin, berumur 27 tahun (2022). Asal Kampar, Perak. Merupakan nak ke-4 dari 5 beradik. (Melor Hariante, Yasmin Mariante, Elya Amirul Naim, Faghirah Fatini dan Adam Amirul Latiff). Sebelum ini, kisah rumah tangga Puteri Sarah itu didakwa dilanda badai sehingga mereka sudah lama tidak tinggal sebumbung. Malah, Puteri Sarah juga mendakwa suaminya itu tahu punca hubungan mereka dingin. Untuk rekod, Puteri Sarah dan Syamsul berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata. Sumber, omm

Leave a Reply

Your email address will not be published.