Shakila Khoriri dedah pernah pujuk untuk rujuk semula, tapi ini jawapan Fizi Ali

Viral

Shakila Khoriri mengaku pernah memujuk bekas suaminya, Fizi Ali untuk rujuk kembali. Namun katanya Fizi sampai sekarang tak ada beri kata putus. “Kalau boleh saya nak hidup kembali dengan Fizi walaupun ia agak sukar mungkin di pihak Fizi. Bagi wanita, mungkin boleh mudah memaafkan dan ingin cuba memperbaiki hubungan menjadi lebih baik. Tapi saya tak tahu apa yang difikirkan dan perancangannya buat masa ini tapi saya dapat rasakan dia perlukan masa. Mungkin dia tidak mahu kalau kami kembali (merujuk) akan timbul masalah baru ataupun berdepan isu yang sama. Walaupun ramai yang memujuk untuk kembali bersama demi anak tapi anak-anak ini akan membesar dan dia akan ada kehidupannya sendiri nanti. Takkanlah kita nak hidup dengan seseorang yang tak boleh bersama kita lagi. Benda ini sangat sulit. Kalau Allah sudah tetapkan hubungan saya dan Fizi hanya sekadar kawan saja, saya reda. Tapi andai kata dua atau tiga tahun nanti Dia jodohkan semula dan sayang itu masih kuat… saya tidak akan menolak,” katanya.

Tambah Shakila dia terkilan bila ada yang bertanya bila nak tamatkan zaman janda sedangkan hatinya masih bersedih. “Bagi saya, pertanyaan ini sangat keterlaluan. Janganlah terlalu berterus terang sebab saya pun masih bersedih, cuma tidaklah nak cakap saya sedih 24 jam. Ibaratnya hari ini saya menangis sepuas-puasnya, esok saya kena bangun dengan keadaan baru. Benda dah pun terjadi dan saya kena ‘move on’ dengan takdir yang Allah tentukan. Saya memang tiada perancangan, lebih-lebih fasal jodoh sebab saya ada anak perempuan. Kalau ada jodoh dengan orang lain, macam-macam benda saya kena fikir. Tapi saya tidak menolak perancangan Allah. Bagi saya, dalam tempoh dua hingga empat tahun ini saya tidak terfikir untuk berjumpa atau mengenali mana-mana lelaki selain Fizi. Saya nak fokus dengan kerja dan pastikan saya sihat.” Kenapa Fizi tak nak rujuk kembali tu? Sumber, cari via dnq

Titip Pesanan Buat Bekas Suami Sempena Ulang Tahun Kelahiran, Sekali Ini Yang Shakilla Cakap Buat Ramai Tumpang Sebak

Biarpun sudah mengikut haluan masing-masing, pelakon Shakilla Khoriri tidak lupa untuk menitipkan ucapan bersempena dengan ulang tahun kelahiran penyampai radio, Fizi Ali, semalam.

Tahun sukar

Menerusi hantaran di Instagram (IG), Shakilla, 32, mendoakan yang terbaik buat Fizi walaupun tahun ini sangat sukar untuk dihadapi. Kata pemilik nama Nurul Shakilla Mohd Khoriri, dia berharap agar bekas suaminya sentiasa bahagia, kuat untuk memulakan kehidupan baru dan dikurniakan pengganti yang boleh membahagiakan hingga akhir hayat. Doa Ameena akan sentiasa yang baik-baik untuk daddy dia. I tahu. Semoga segala perancangan Daddy dipermudahkan dan dilancarkan. Diberi kesihatan yang baik untuk terus kuat bekerja cari rezeki. Tahun ini mungkin sukar buat Daddy tapi insya-Allah mungkin tahun ni juga tahun yang terbaik buat Daddy berbanding dengan tahun-tahun yang sebelum ini. Mungkin juga tahun yang special untuk Daddy dengan orang-orang yang special. Semoga Allah kurniakan kebahagian yang terbaik untuk Daddy tahun ini dan selamanya. Semoga Allah pinjamkan sedikit kekuatan untuk terus bangun dan bina cerita baru untuk hidup Daddy. Semoga Allah kurniakan seseorang yang mampu jaga dan membahagiakan daddy sampai hujung nyawa Daddy.

Ayah yang terbaik

Dalam pada itu, pelakon drama Saat Kau Takluk Cinta Ini menyifatkan Fizi sebagai seorang lelaki dan ayah yang terbaik buat Ameena Sofia. Walau bukan lagi jadi orang yang pertama tapi akan sentiasa ada nota kaki dalam IG ini yang akan jadi memori untuk masa tua dan untuk tatapan Ameena kita bila dia dah besar nanti. Daddy lelaki dan ayah yang terbaik. Pasti Allah akan jaga dan temukan Daddy yang baik-baik juga.

Perkongsian itu membuatkan rata-rata warganet sebak ketika membaca. Ada juga peminat yang berharap agar pasangan ini kembali bersatu menjadi suami isteri. Terdahulu, Fizi dan Shakilla mendirikan rumah tangga pada 18 Februari 2018 namun hubungan terlerai selepas berpisah pada 15 Disember tahun lalu. Hasil perkongsian itu, mereka dikurniakan Ameena Sofia. Sumber: Instagram @shakillakhoriri

Leave a Reply

Your email address will not be published.