Trending di tiktok bersamaan 2.6M menggunakan lagu Hutang, Kumpulan Floor88 akan jelajah Indonesia ogos nanti

Viral

Baru baru tular di tiktok dengan lahgu hutang yang diedit oleh peminat, Penyanyi kumpulan Floor88 terharu lagu Hutang menjadi trending di aplikasi TikTok. Kumpulan Floor88 gembira dan meluahkan rasa syukur apabila mengetahui lagu Hutang menjadi tular di media sosial dan menerima sambutan hebat pendengar di Indonesia. Menurut salah seorang ahli kumpulan Floor88 iaitu Eric Fuzi, Hutang yang dilancarkan pada 2019 itu kembali menjadi siulan selepas trending di aplikasi TikTok gara-gara menjadi lagu latar kepada beberapa keratan video pawang hujan di acara Motor GP Mandalika 2022, baru-baru ini. “Lagu Hutang dah dua tahun tapi baru sekarang tembus ke Indonesia. Memandangkan sekarang ini zaman teknologi, dengan ada pelbagai aplikasi media sosial seperti TikTok sangat membantu menaikkan lagu ini. Katanya lagi “Apabila mengetahui lagu itu viral, ia seperti satu penghormatan terbesar kerana kita memang dah rancang lama masuk pasaran sana. Lama kami menunggu dan bersabar, Alhamdulillah akhirnya lagu itu diterima di Indonesia.

Lagu Hutang nyanyian kumpulan Floor88 jadi trending di TikTok.

Seterusnya mereka katakan “Mungkin lagu ini sangat dekat dengan mereka, penggunaan bahasa dan kesenian muzik itu menjadi tarikan. Secara tak langsung memberi pendedahan kepada mereka mengenai muzik Malaysia,” katanya kepada mStar. Untuk rekod Hutang versi remix menjadi trending di aplikasi TikTok dengan lebih 2.6 juta video menggunakan lagu tersebut. InsyaAllah jika tak ada halangan kami merancang untuk mengadakan jelajah di negara itu dalam masa terdekat.

Memandangkan ia mula menjadi sebutan, Floor88 merancang untuk mengadakan siri jelajah di negara berkenaan pada Ogos depan. Floor88 mahu bertemu peminat di Indonesia. “Sejak lagu itu viral, memang ramai peminat di sana mahu kami datang untuk mempromosikan lagu berkenaan, malah jumlah viewer lagu itu juga meningkat mendadak di YouTube dan sekarang sudah lebih 81 juta tontonan. “Ia umpama lagu ini baru dilancarkan di sana. Jadi kami rasa ini masa paling sesuai untuk kita bawa kumpulan ini ke Indonesia. “InsyaAllah jika tak ada halangan kami merancang untuk mengadakan jelajah di negara itu dalam masa terdekat. Doakan semoga kami dapat merealisasikan impian ini,” kata pencipta lagu iaitu Zai Hamzah. Sumber, mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.