Baru ja Elfira Loy disahkan masuk hospital, Kini ini pula keadaan terkini anak sulungnya

Viral

Memang umum sudah kita ketahui pelakon Efira Loy yang kini sarat hamil zuriat kedua telah dikejarkan ke hospital selepas status kesihatannya menurun, pada sabtu lalu. Maklum Elfira atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy menerusi akaun Instagram, masalah gastrik yang dialami turut terkena jangkitan kuman. Menurut bintang berusia 28 tahun ini, keadaan tersebut juga berlaku susulan dirinya terlalu kuat bekerja. Katanya lagi “This week Anak masuk hospital, Mommy teman anak masuk hospital, Mommy teman sakit sekali. “When saying “im strong, i can do this “doesnt work anymore. Ingatkan penat biasa-biasa je sebab kerja banyak sangat. Rupanya memang dah overworked body ni soo dehydrated, ada infection dengan gastric lagi. “Semalam terpaksa cancel my hosting job so that i am fully rested and ready for my trip tonight,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Dalam pada itu, Elfira memberitahu tahap kesihatan anak lelakinya, Muhammad Rayyan Khalaf selepas masalah jangkitan kuman di bahagian paru-parunya berulang kembali. “Rayyan pulak, his pneumonia is back. Apparently it is common to get the pneumonia back kalau terdedah pada new environment, school, pergi cuti or tempat ramai. “Gotta take it slow after this. Probably gotta take a break from school, vacations and crowded places. (and pool),” tulisnya lagi. Sekadar informasi, Elfira dan suaminya, Faris Khairol Anuar mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 1 Januari 2019. Hasil perkongsian hidup, pasangan ini telah dikurniakan cahaya mata sulung, Muhammad Rayyan Khalaf pada Oktober 2019. Elfira kini sedang menghitung hari bagi menantikan detik kelahiran cahaya mata keduanya. Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Sumber, media hiburan.

Tular Rakaman Elfira Loy Lompat Di Kolam Renang Sewaktu Sedang Sarat Hamil. Kali Ni Elfira Tampil Beri Penjelasan. Dia berasa teringin untuk melompat di kolam renang itu kerana sudah lama merancang untuk melakukannya Pelakon, Elfira Loy tampil memberikan penjelasan selepas videonya yang dilihat sedang melompat di kolam renang ketika dalam keadaan sarat hamil dan berkasut tumit tinggi, telah menimbulkan kebimbangan warganet yang menganggap ia terlalu bahaya bagi wanita hamil.

“I Rasa Mengidam Nak Lompat Ni”

Menerusi Insta Stories, Elfira menyatakan dia berasa teringin untuk melompat di kolam renang itu kerana sudah lama merancang untuk melakukannya. “Masa i nak lompat ni, i memang fikir semalaman nak buat ke tak. pastu i tengok macam dekat je. So untuk bekas athlete lompat jauh ni, i rasa ini seperti kacang. Tpi bila sampai dekat memang kecut perut. Tapi rasa naaakk sangat. Rasa naak yang macam orang mengidam makan sabun tu. I rasa mengidam nak lompat ni sebab i plan lama dah nak lompat. (Tapi i memang tak suggestkan untuk lompat bagi siapa yang tak berani)”- dedah Elfira Tambah Elfira lagi, dia turut menjelaskan mengenai dirinya lebih banyak tersadung ketika  memakai pakai kasut yang rata dan kasut sukan berbanding kasut bertumit yang membolehkannya berlari dengan mudah. “Pasal kasut pulak. Fun facts: i banyak tersadung pakai flats & sport shoes dari pakai heels. Sebab itu saya boleh lari dengan heels tapi bukan dengan sandals. Kawan-kawan i semua tahu. Jadi kasut bertumit sedikit ini seperti flat pada saya. Kita dilahirkan dengan cara yang berbeza okay.”- katanya

Tidak Kisah Dengan Kritikan Warganet

Elfira atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri mengakui sudah tidak mengambil peduli akan kritikan warganet dan menyifatkan kritikan yang dilemparkan itu adalah cerminan diri mereka sendiri. “Pasal orang suruh i get ready kena kritik tu, i rasa kalau korang jenis suka cakap buruk pasal orang lain, tak perlulah salahkan orang lain ya. Tu memang perangai semula jadi anda. “Kritikan itu adalah diri youu. Takyah salahkan orang lain. Benda yang elok, yang baik takde pulak u nak sibuk-sibuk comment”- tegasnya. Terdahulu, Elfira memberitahu akan memadam dan menyekat akaun individu yang tidak disukai. Malah, dia juga akan sembunyikan komen yang tidak sesuai pada hantaran di Instagram. Sumber: Murai.my

Leave a Reply

Your email address will not be published.