Tak nak terus diboikot, Kini Shila Amzah tampil mohon maaf dengan media melayu dan ini penjelasannya

Viral

Dijuarai menerusi lagu Pelukan Angkasa di Anugerah Juara Lagu yang ke 36 bagi sekumpulan Sekumpulan Orang Gila (SOG) dan juga Shila Amzah merupakan antara satu penantian yang agak berbaloi. Tak kisah walaupun ada sahaja mulut yang dkwa mereka tidaklah diraikan sebagai salah satu pemenang. Tetapi ianya di mata Shila Amzah adalah satu perkara yang amat buat dirnya bersyukur kerana dapat layanan yang agak baik dan liputan dari pihak media pada 8 Mac lalu. Baru dapat kebebasan. Seperti yang diketahui ramai, berita paling panas yang pernah berlaku dalam industri seni adalah ketegangan diantara Shila dan juga media tempatan yang berbahasa Melayu. Shila dedah ketegangan yang berlaku pada tahun 2014 tersebut berlanjutan sehingga ke hari ini adalah perkara yang berlaku di luar kawalan dirinya.

Shila dedah baru sahaja dapat kebebasan untuk memilih dan juga membuat keputusan berkenaan hala tujunya sendiri di dalam karier seninya setelah bernikah pada tahun 2018. “Saya nak cakap apa yang berlaku pada masa lalu di luar bidang saya. Saya dah tak boleh nak tarik balik berita yang dah keluar. Apa yang menjadi penghalang saya tidak bebas? Saya tidak menidakkan peng.0rbanan kedua orang tua saya. Saya faham perasaan ibu bapa yang nak terbaik untuk anak. Tetapi disebabkan past relationship, saya sangat dijaga termasuk untuk perkara kecil seperti ingin keluar minum bersama kawan. Secara jujurnya, emosi saya banyak terganggu. Bila saya dah berkahwin dan pindah ke United Kingdom (UK), secara tidak langsung ia memberi saya kebebasan. Itu adalah kali pertama saya dapat mengolah balik kerjaya saya. Saya dapat kenal diri saya. Saya baru dapat menikmati kebebasan sebagai anak seni selepas keluarkan single Tiada Dirimu. Tetapi, saya tak akan salahkan sesiapa dengan apa yang berlaku pada masa lalu. I just want to live in peace. Saya tak nak ada langsung berd.3ndam dengan sesiapa. Saya harap mereka yang terguris itu maafkan saya. Saya ambil itu sebagai pengajaran dan harapkan apa yang berlaku itu menjadi iktibar kepada kita semua.”

Bagi saya peluang. Tidak mahu biarkan persengketaan ini diteruskan, Shila Amzah dengan rasa rendah diri tampil memohon maaf buat media Melayu. “Saya minta maaf kepada media yang terguris hati dengan apa yang berlaku sebelum ini. I learned in a hard way. Itu adat asam garam sebagai anak seni. Saya yakin yang terguris itu pun mengalami situasi yang tak best. Saya nak mohon maaf seandainya ada terlebih, terkurang yang saya terguriskan hati secara sengaja atau tidak, dalam kawalan atau di luar kawalan saya. Jauh di sudut hati, saya mengharapkan kemaafan dari kalian semua dan saya juga tidak mahu isu ini dipanjangkan lagi.” katanya.

Wanita kuat boleh harungi liku-liku. Ditanya soal kekuatan yang ada pada dirinya walaupun diboikot media dan ditambah pula ujian yang melanda pada masalah rumah tangganya, kini dia luahkan antara puncanya adalah Seth Uwais dan keluarga lah yang menjadi sumber penyebab utama. ” Saya dah 22 tahun sebagai anak seni. Kenapa saya kuat untuk harungi ini, pertama semestinya tengok muka anak. Saya nak jadi the best mom in the world. Saya niatkan apa yang saya lakukan ini untuk ibu bapa dan keluarga. Dalam rezeki saya ada rezeki orang lain. Untuk hubungan saya dengan bekas suami, kami sangat baik sebab keutamaan kami adalah anak. At the end of day, kita kena set dalam fikiran apa keutamaan dan niat, insya-Allah akan datang kekuatan itu.

Pada 15 September 2014, tindakan Shila memuat naik satu status di Instagram yang memuji media berbahasa Cina kerana membuat liputan meluas berkenaan konsert ‘Shila Amzah-Love Live in Malaysia’ dan menyelar media Melayu telah menjadi titik permulaan pergdvhan. Sumber: Instagram@shahilaamzah

Kecoh Ramai Yang Cuba Satukan Shila Dan Sharnaaz. Akhirnya Kali Ni Shila Amzah Sendiri Tampil Beri Jawapan. Diusik oleh warganet untuk kembali bercinta dengan Shila Amzah selepas memberi sokongan secara terbuka kepada penyanyi itu, Sharnaaz Ahmad berkata dia menyedari tentang perkara itu. Shila Amzah Akhirnya Jawab Dikala muda , sha selalu akan cepat terguris dengan nega.tivity. Benda yang orang cakap, Benda yang orang tulis. Apa sahaja lah yang berbaur negatif, sha akan sangat cepat tersinggung. But as the year goes by, I realised that ,it was the stu.pidest thing to do sebab people will keep the receipt, it will eventually hit you back harder even though you are not at fault. ” Sha okay je tau.Tapi if kalian okay with me , please bagi sha ruang. Iddah pun belum habis. This is the first time I get to , focus on me. Seumur hidup memang I always give myself away to people.

Sha sedang menikmati AJL36 , in sha Allah akan ada lebih lagi. Sebagai seorang wanita, sha bersyukur atas segala doa yang baik2. Kesediaan utk memulai apa pun dengan siapa pun. Sha masih belum sembuh , fokus sha satu-satunya adalah utk menjadi ibu yang terbaik utk Seth dan segala yang lain bukanlah priority untuk sha. Sayang korang semua , thank you. Sebab banyak bagi kata2 semangat di comment Dan DM Sha hargai semua nya. Kredit, RK/IG

Baru Je Lepas Sah Berpisah. Sekali Shila Amzah Tampil Dedah Satu Berita Baik. Setelah mengesahkan bahawa dirinya bukan lagi bergelar isteri, penyanyi Shila Amzah turut menerima satu lagi berita baik. Ini setelah bekas suaminya, Haris Idraki Elias, telahpun keluar dri rumah miliknya yang terletak di Cyberjaya. Sebelum ini, ketika proses mahkamah, Shila Amzah telah keluar dari rumah bersama anaknya, Seth dan tinggal di rumah ibu bapanya. Shila mengesahkan dia dah duduk di rumahnya di Cyberjaya menerusi satu post di IG, ketika menjawab persoalan dari seorang peminat. “Sha dah balik ke rumah di Cyberjaya ke.” Tanya seorang peminat setianya.

Ini jawapan dari Shila Amzah: “Sudah, syukur alhamdulillah. Saya dah penat mengemas rumah hari ini. Apapun ianya amat berbaloi. Nasib baik ada ibu saya dan beberapa lagi yang menolong saya kemas rumah.” Dalam pada itu, Shila Amzah juga bersyukur dengan semua penyelasaian yang telah dicapai. Proses perpisahan berjalan lancar serat rumah pun dah dapat duduk semula. “Secara jujurnya, memang saya tak sangka, memang orang lain rasa macam cepat. Tetapi bagi Sha, memag rasa lama. Sehari pun rasa amat perit. Apapun Sha bersyukur semuanya.” Ditanya tentang punca perpisahan, Shila Amzah tidak mahu menjawab tentang soalan berkenaan. Apa yang penting baginya dia mahu menjaga dirinya dan juga anak mereka iaitu Seth Uwais. “Banyak hal dah dipertimbangkan sebenarnya, tapi Sha tak boleh la cerita lanjut secara detail, apa yang penting mahu jaga Seth.”

Ditanya adakah dirinya dah bahagia, ini jawapan dari Shila Amzah: “Aku akan temui bahagia, walaupun kita tal lagi bersama.” Berkongsi keadaan rumahnya di Cyberjaya itu semalam, sudah pasti kini Shila seakan dapat menarik nafas lega selepas dapat pulang ke rumah sendiri. Ya, 8 Februari lalu, Shila mendedahkan tentang dirinya yang sudah sah berpisah dengan suaminya selepas selesai bicara k3s di mhkamah. Pasti kini kehidupannya melalui fasa yang lebih stabil selepas dapat kembali berada di kediaman sendiri. Home sweet home kata orang. Apatah lagi sebelum ini warganet mengikuti perkembangan hidup Shila, pasti maklum akan kerinduannya untuk kembali ke rumahnya itu. Di hantaran Shila itu, ada pula yang bertanya sama ada rumah yang ditunjukkannya adalah yang di Cyberjaya itu sebelum ia disahkan oleh dirinya. Ramai yang mengucapkan tahniah kerana kembali dapat tinggal di situ.

“Masyallah, So happy for your sis”, “Enjoy your life sweetheart… Senyum mu sgt manis”, “Alhamdullilah. Happy for u if u got back yr house at cyberjaya”, “Beautiful house hunny”, “Enjoy ur life & eat rambutan”, “cantik dan bersih.. Love u Sha..”, itu antara komen warganet kepada Shila yg juga anak kepada penyanyi dan pelakon, ND Lala ini. Sementara itu, menerusi satu perkongsian di Insta Story, Shila apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya dan tiada siapa yang berkahwin mahukan perpisahan. “Semua orang berkahwin untuk mencari kebahagiaan. Tiada yang berkahwin untuk cerai dan berpisah. Apa saja kemungkinan atau kemudaratan yang berlaku pada diri kita pasti ada hikmah,” katanya. Terdahulu, pada Disember lalu, Shila mengejutkan ramai pihak apabila membuat pendedahan sudah dua bulan tidak tinggal sebumbung dengan suaminya dan sudah menfailkan perpisahan.

Untuk info, Shila Amzah dan Haris Edraki Elias, yang merupakan pekerja bank di London, bernikah pada tahun 2018, dan mempunyai seorang anak lelaki yang kini berumur dua tahun lebih. Perkahwinan mereka hanya bertahan empat tahun. Sumber : IG Shila Amzah Akhirnya dah sah berpisah. Sekali ini kata kata dari Shila Amzah buat ramai yang sebak. Selepas beberapa bulan tidak tinggal sebumbung, rumah tangga penyanyi Shila Amzah dan suaminya, Haris Idraki Elias akhirnya sampai ke titik noktah. Perkara itu dikongsikan oleh Shila menerusi Instagram yang memaklumkan kes bersama bekas suami selesai. Menerusi entri tersebut, dia dan suami akan berusaha untuk menjaga serta menyayangi anak tunggal mereka Seth sampai bila-bila.

Sementara itu, menerusi satu perkongsian di Insta Story, Shila apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya dan tiada siapa yang berkahwin mahukan perpisahan. “Semua orang berkahwin untuk mencari kebahagiaan. Tiada yang berkahwin untuk berpisah. Apa saja kemungkinan atau kemudaratan yang berlaku pada diri kita pasti ada hikmah,” katanya. Terdahulu, pada Disember lalu, Shila mengejutkan ramai pihak apabila membuat pendedahan sudah dua bulan tidak tinggal sebumbung dengan suaminya dan sudah menfailkan perpisahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.