Akibat tular video lori kontena warna merah. Ramai kritik wanita ini. Sekali gadis ini tampil dedahkan perkara sebenar.

Info Infomaklumat Viral

Polis menjalankan siasatan lanjut berhubung insiden melibatkan seorang penunggang motosikal yang hampir dig1lis sebuah lori kontena di pekarangan sebuah stesen minyak di Bandar Sultan Suleiman di sini pada pagi Rabu.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, siasatan awal mendapati kejadian tersebut berlaku di stesen minyak berkenaan kira-kira jam 8.30 pagi.

“Ketika kejadian, sebuah lori kontena yang dipandu seorang wanita berumur 35 tahun membuat pusingan U di dalam kawasan stesen minyak, sebelum kejadian yang tidak diingini berlaku pada beliau ketika mengisi angin tayar motosikalnya.

“Akibat kejadian tersebut, beliau telah terjatuh dan hampir digilis lori berkenaan,” katanya menerusi satu kenyataan pada Rabu.

Beliau berkata, kes masih dalam siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian.

“Difahamkan, beliau merupakan seorang lelaki tempatan berumur 29 tahun mengalami luka pada tangan dan sakit bahagian kaki serta badan.

“Siasatan dijalankan di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” ujarnya.

Pemandu treler wanita buat laporan

Pemandu treler yang dipercayai nyaris menggilis seorang pemuda yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara di sini, petang hari ini.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, siasatan awal, treler berkenaan dipandu seorang wanita berusia 35 tahun.

WARGANET SALAH KRITIK ORANG

Sebelum ini tular di media sosial tentang warganet jumpa siapakah pemandu wanita tersebut. Tidak sampai 24 jam warganet menjumpai pemandu tersebut.

Akan tetapi perkara ini tidak dapat disahkan kerana tiada apa apa kenyataan rasmi dari pihak berkuasa atau pihak pemandu sendiri.

Satu kenyataan dari Facebook Waniey Zulkifli II memberitahu bahawa ibunya dapat banyak soalan dan kritikan kerana dituduh menjadi pemandu kontena di dalam klip video yang viral tersebut.

Tetapi menurut Waniey, memang betul ibunya memandu kontena warna merah tetapi nombor pendaftaran kepala lori berbeza dengan lori kontena yang telah menjadi viral.

Waniey mengharapkan warganet tidak terus bertanyakan soalan atau kritikan kerana ibunya tidak terlibat.

“Assalamualaikum, banyak sangat dapat dm ig dm fb dan ws. Saya just nak inform bukan mak saya yang melnggr beliau NORTHPORT, beliau di lnggar oleh lori TPC 348. Dan mak saya TPC 259S, kejadian yang tular keluar di media sosial banyak dapat soalan soalan yang org tanya saya “macam mana mak kau boleh lnggr org”

Memang pemandu perempuan tapi bukan mak saya, jangan salah faham yaa. Memang pemandu bertukar lori tapi masa kejadian beliau mak saya yang tolong.

Harap mana yang tanyakan tentang mak saya tuu korang salah dan silap orang. Saya pun tak nak lebih lebih cuma korang boleh cari abang northport (beliau dilnggar) tuu untuk beri keterangan sebenar”.

Kredit: AwatttSyeikhh Network

Tular Kejadian Pemandu Van Dan Budak Sekolah. Sekali Pihak Polis Beritahu Apa Yang Sebenarnya Berlaku.

Seorang pelajar perempuan berusia tujuh tahun kehilangan nyawa selepas kejadian dig1lis sebuah van di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, kejadian berlaku kira-kira pukul 12.10 tengah hari selepas pemandu wanita berusia 31 tahun itu selesai menurunkan penumpang.

“Pemandu van berkenaan telah memandu ke hadapan tanpa menyedari telah melangg4r salah seorang pelajar perempuan yang juga penumpang van tersebut ketika mangsa sedang melintas di hadapan van terbabit.

“Sebelum kejadian, mang.sa telah diambil oleh pemandu van terbabit dari sebuah sekolah berhampiran dan di hantar ke pusat transit sebelum ke sekolah KAFA,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, ekoran kejadian, mangsa yang berusia tujuh tahun telah dikejarkan ke unit kecemasan Nilai Medical Centre akibat luka teruk pada bahagian kepala.

“Mang.sa disahkan pergi menghadap ilahi pada pukul 2.30 petang tadi.

“Pemandu van terbabit telah ditahan untuk siasatan lanjut dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” jelasnya.

Terdahulu, orang ramai dikejutkan dengan sebuah video tular berdurasi satu minit 26 saat di media sosial Facebook yang memaparkan kejadian membabitkan kanak-kanak perempuan tersebut.

Antara komen komen warganet tentang apa yang telah terjadi.

Sumber : Kosmo Online!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Bapa Luah Kecewa Dengan Sikap Pemandu Vanessa Yang Jadi Punca Kejadian. Sekali Ini Yang Dia Buat Lepas Kejadian Sampai Bapa Vanessa Doakan Macam Ni.

Bapa kepada Allahyarham Vanessa Angel, Doddy Soedrajat meluahkan rasa kecewa terhadap pemandu kenderaan yang menyebabkan kejadian tersebut sehingga mengambil nyawa anak dan menantunya. Menurut Doddy, pemandu tersebut yang dikenali sebagai Tubagus Joddy langsung tidak menghubunginya selepas kejadian itu berlaku. Kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab itu, Doddy berharap pemandu tersebut menerima hukuman yang setimpal.

“Tiada apa yang boleh saya katakan untuk dia. Biarlah dia mendapat hukuman yang sewajarnya nanti. Benda dah jadi, saya kena terima. Dia tidak pernah menghubungi saya… tapi saya tidak mahu fokus tentang perkara itu,” kata Doddy kepada media menerusi video rakaman di YouTube.

Sebelum ini, media melaporkan pemandu itu didakwa menggunakan telefon bimbit ketika memandu sehingga menyebabkan kejadian tersebut berlaku. Vanessa dan Febri pergi buat selamanya dalam satu kejadian jalan di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur pada Khamis, 4 November lalu. Anak kepada pasangan tersebut iaitu Gala Sky Andriansyah yang turut berada dalam kenderaan itu mengalami luka pada bahagian wajah dan keadaannya dilaporkan semakin baik. Sumber – Liputan6

Baru Je Tular Vanessa Dan Suami Telah Pergi Buat Selamanya. Kini Bapa Mentua Vanessa Tampil Dedahkan Keadaan Terkini Anaknya.

Jakarta: Anak lelaki 4rwh Vanessa Angel iaitu Gala Sky Ardiansyah yang berusia setahun, masih dirawat akibat mengalami lebam serta kelopak matanya perlu dijahit susulan nahas jalan raya, baru-baru ini.  Hal itu dimaklumkan bapa mentua Vanessa iaitu Faisal yang berkata Gala masih ditahan di sebuah hospital di Surabaya untuk rawatan selanjutnya.

“Masih terdapat kesan lebam pada bahagian wajah Gala dan belum sembuh sampai sekarang. Kelopak matanya juga mungkin akan perlu dijahit sedikit. Menurut doktor, bengkak itu boleh hilang dan rawatan lanjut akan diteruskan. Apapun, semuanya mengikut pertimbangan daripada pihak doktor juga,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan Vanessa Angel dan suaminya, Febri Andriansyah disahkan pergi buat selamanya selepas terbabit dalam kejadian yang tak diingini jalan raya pada tengah hari, 4 November lalu. Menurut portal berita CNN Indonesia, kejadian itu berlaku di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur.

Di Instagram Vanessa dan suaminya, ramai selebriti terkenal Indonesia memuat naik ucapan takziah atas pemergian mengejut pasangan berkenaan. Antaranya, Ivan Gunawan, Ayu Ting Ting, Ruben Onsu dan ramai lagi. Peminat-peminatnya juga turut meluahkan rasa kesedihan atas berita sedih itu dan ramai yang tidak percaya bahawa Vanessa sudah pergi buat selamanya. Sumber : Hmetro

Sebak Bila Ada Yang Kongsikan Pesanan Terakhir Suami Vanessa Angel Untuk Anaknya. Ini Pesanan Bibi Buat Hari Lahir Pertama Anaknya.

Vanessa Angel dan Bibi Andriansyah pergi buat selamanya dalam satu kejadian yang tak diingini di Tol Jombang arah Surabaya, Khamis (4/11). Ambulans yang membawa jasad Vanessa dan Bibi telah tiba di rumah jasad di Jakarta Barat setelah menempuh perjalanan kurang lebih 11 jam dari Surabaya.

Vanessa dan Bibi diuruskan hari ini di Tempat Persemadian Melaka di kawasan Swadarma, Ulujami. Ketika kejadian itu berlaku, nama Vanessa dan Gala menjadi trending topik di Twitter. Orang ramai turut bersedih atas kehilangan Vanessa dan Bibi buat selama-lamanya dan tinggalkan Gala yang kini baru berusia 15 bulan.

Malah, salah satu klip video ketika Bibi dan Vanessa menjadi bintang jemputan di saluran YouTube CURHAT BANG Denny Sumargo kembali viral. Dalam video itu, Bibi nampaknya telah tinggalkan mesej untuk Gala pada hari lahirnya yang pertama. Mesej itu akhirnya disampaikan oleh Denny Sumargo kerana Bibi tidak dapat bercakap.

“Om Densu mewakili, ya. Dia kata, ‘Gala, nak, orang baik ada masa lalu, orang jahat ada masa depan. Hidup tak boleh berdasarkan apa yang selalu kita fikirkan’,” kata Denny mengikut kata-kata Bibi. Namun, yang lebih menyedihkan warganet apabila mendengar Denny berkata Bibi akan sentiasa ada untuk menemani Gala walaupun sudah tiada di dunia. “Tapi, Gala, kalau terjadi apa-apa dekat kamu, mungkin saya tak boleh ada dan mungkin saya tak akan sentiasa ada, tapi percayalah papa akan sentiasa menemani kamu walaupun papa sudah tiada di dunia ini,” kata Denny.

Seperti yang dilaporkan, terdapat lima orang dalam Pajero Sport berwarna putih ketika terlibat dalam kejadian yang tak diingini. Tiga orang termasuk Gala Sky Ardiansyah, anak tunggal Vanessa Angel dan Bibi Ardiansyah terselamat.
Dua lagi yang turut terselamat iaitu pengasuh bernama Siska Lorenza dan pemandu bernama Tubagus Joddy. Siska luka teruk, manakala Joddy dilaporkan tidak luka. Sumber : Murai.my

Baru je Tony Fernandes muat naik kereta Tesla yang baru dibelinya. Sekali tak pasal pasal ramai pulak pelanggan tampil minta sesuatu.

Apabila taikun penerbangan, Tony Fernandes memuat naik status kegembiraan dengan kereta Tesla yang baru dibelinya, ruangan komen pula mengkritik kerana polisi Air Asia (AA) yang tidak menyebelahi penumpang.

Dengan penerbangan yang ditunda entah sampai bila, penumpang yang sudah membeli tiket AA sejak tahun lepas mahukan pemulangan wang tunai berbanding janji untuk terbang. Bagi warganet, T20 boleh berbuat apa sahaja dengan wang yang dimiliki namun tidak mahu memulangkan hak yang sepatutnya kepada golongan bawahan mereka. Penindasan kolar putih?

Ni laa kot the dark side yang filem Parasite nak tunjuk. Bukan orang miskin yang jadi parasite orang kaya. But, they actually yang hisap dr4h orang miskin untuk kekal selesa kat atas. Malaysian punya situation lagi teruk because we are too underpaid and overworked. And when people speak up, orang lain suruh bersyukur dan redha dengan penindasan tu.”

Bukan sahaja pelanggan rasa terpedaya namun dikhabarkan kakitangan mereka juga rasa teraniayai kerana diminta bercuti tanpa gaji dan lain-lain? Jadi, kita tunggu apa kata Tony Fernandes pula.

AirAsia tidak rvgi besar, dijangka buang lagi pekerja

AirAsia X Bhd (AAX) merekodkan kerugian bersih suku tahunan terbesar sebanyak RM5.67 bilion bagi suku yang berakhir pada 31 Mac 2021.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, AAX berkata pendapatannya susut 29.6 peratus suku ke suku kepada RM38.49 juta disebabkan kebanyakan armada pesawatnya masih tidak boleh beroperasi sejak April tahun lalu, kesan daripada COVID-19 selain jumlah penerbangan kargo dan sewaan khas yang terhad.

Katanya, kumpulan mencatatkan kerugian disebabkan oleh perbelanjaan operasi lain-lain berjumlah RM5.21 bilion pada tempoh dikaji berbanding RM45.06 juta pada suku sebelumnya.

Ini katanya termasuk penyewaan tanah, bangunan dan peralatan, perbelanjaan insurans dan penurunan nilai hutang berjumlah RM337 juta yang berkaitan dengan sewaan dan simpanan penyelenggaraan yang disebabkan oleh usaha sama melalui perantara pajakan pihak ketiga.

AAX cadang kumpul modal RM500 juta, kurangkan modal sahamnya 99.9 peratus

AirAsia rugi bersih RM992.89 juta pada suku kedua tahun ini
Rundingan Malaysia Airlines jangka selesai awal Disember
Jumlah penumpang AirAsia X meningkat 33%

“AAX kini sedang berunding dengan pemajak dan pemiutang kerana syarikat penerbangan mengalami impak ketara dengan penangguhan operasi penerbangannya. Kumpulan tidak dapat memulakan semula operasi yang dijadualkan sehingga ada terdapat pelonggaran sekatan perjalanan dan pembukaan semula sempadan antarabangsa secara beransur-ansur. Malaysia sendiri akan tetap berada di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan hingga akhir Ogos, yang secara efektif melarang perjalanan antarabangsa keluar dan masuk, sementara sempadan Australia tetap ditutup dan masih ada sekatan di China, Jepun, India dan Korea Selatan,” katanya.

AAX berkata, bagi mengekalkan kecairan pada masa yang mencabar ini, kumpulan telah meminta penangguhan pembayaran dan konsesi dari pembekal, pemiutang dan pemajak serta mengurangkan perbelanjaan modal. Pengurangan gaji, katanya telah dilaksanakan di semua peringkat dan jumlah pekerja telah dikurangkan sebanyak 10 peratus dengan merancang pengurangan selanjutnya terutama dalam pekerjaan yang berkaitan dengan operasi penerbangan. Sumber : Trending Sangat

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *