Bapa luah kecewa dengan sikap pemandu Vanessa yang jadi punca kejadian. Sekali ini yang dia buat lepas kejadian sampai bapa Vanessa doakan macam ni.

artis Viral

Bapa kepada Allahyarham Vanessa Angel, Doddy Soedrajat meluahkan rasa kecewa terhadap pemandu kenderaan yang menyebabkan kejadian tersebut sehingga mengambil nyawa anak dan menantunya. Menurut Doddy, pemandu tersebut yang dikenali sebagai Tubagus Joddy langsung tidak menghubunginya selepas kejadian itu berlaku. Kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab itu, Doddy berharap pemandu tersebut menerima hukuman yang setimpal.

“Tiada apa yang boleh saya katakan untuk dia. Biarlah dia mendapat hukuman yang sewajarnya nanti. Benda dah jadi, saya kena terima. Dia tidak pernah menghubungi saya… tapi saya tidak mahu fokus tentang perkara itu,” kata Doddy kepada media menerusi video rakaman di YouTube.

Sebelum ini, media melaporkan pemandu itu didakwa menggunakan telefon bimbit ketika memandu sehingga menyebabkan kejadian tersebut berlaku. Vanessa dan Febri pergi buat selamanya dalam satu kejadian jalan di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur pada Khamis, 4 November lalu. Anak kepada pasangan tersebut iaitu Gala Sky Andriansyah yang turut berada dalam kenderaan itu mengalami luka pada bahagian wajah dan keadaannya dilaporkan semakin baik. Sumber – Liputan6

Baru Je Tular Vanessa Dan Suami Telah Pergi Buat Selamanya. Kini Bapa Mentua Vanessa Tampil Dedahkan Keadaan Terkini Anaknya.

Jakarta: Anak lelaki 4rwh Vanessa Angel iaitu Gala Sky Ardiansyah yang berusia setahun, masih dirawat akibat mengalami lebam serta kelopak matanya perlu dijahit susulan nahas jalan raya, baru-baru ini.  Hal itu dimaklumkan bapa mentua Vanessa iaitu Faisal yang berkata Gala masih ditahan di sebuah hospital di Surabaya untuk rawatan selanjutnya.

“Masih terdapat kesan lebam pada bahagian wajah Gala dan belum sembuh sampai sekarang. Kelopak matanya juga mungkin akan perlu dijahit sedikit. Menurut doktor, bengkak itu boleh hilang dan rawatan lanjut akan diteruskan. Apapun, semuanya mengikut pertimbangan daripada pihak doktor juga,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan Vanessa Angel dan suaminya, Febri Andriansyah disahkan pergi buat selamanya selepas terbabit dalam kejadian yang tak diingini jalan raya pada tengah hari, 4 November lalu. Menurut portal berita CNN Indonesia, kejadian itu berlaku di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur.

Di Instagram Vanessa dan suaminya, ramai selebriti terkenal Indonesia memuat naik ucapan takziah atas pemergian mengejut pasangan berkenaan. Antaranya, Ivan Gunawan, Ayu Ting Ting, Ruben Onsu dan ramai lagi. Peminat-peminatnya juga turut meluahkan rasa kesedihan atas berita sedih itu dan ramai yang tidak percaya bahawa Vanessa sudah pergi buat selamanya. Sumber : Hmetro

Sebak Bila Ada Yang Kongsikan Pesanan Terakhir Suami Vanessa Angel Untuk Anaknya. Ini Pesanan Bibi Buat Hari Lahir Pertama Anaknya.

Vanessa Angel dan Bibi Andriansyah pergi buat selamanya dalam satu kejadian yang tak diingini di Tol Jombang arah Surabaya, Khamis (4/11). Ambulans yang membawa jasad Vanessa dan Bibi telah tiba di rumah jasad di Jakarta Barat setelah menempuh perjalanan kurang lebih 11 jam dari Surabaya.

Vanessa dan Bibi diuruskan hari ini di Tempat Persemadian Melaka di kawasan Swadarma, Ulujami. Ketika kejadian itu berlaku, nama Vanessa dan Gala menjadi trending topik di Twitter. Orang ramai turut bersedih atas kehilangan Vanessa dan Bibi buat selama-lamanya dan tinggalkan Gala yang kini baru berusia 15 bulan.

Malah, salah satu klip video ketika Bibi dan Vanessa menjadi bintang jemputan di saluran YouTube CURHAT BANG Denny Sumargo kembali viral. Dalam video itu, Bibi nampaknya telah tinggalkan mesej untuk Gala pada hari lahirnya yang pertama. Mesej itu akhirnya disampaikan oleh Denny Sumargo kerana Bibi tidak dapat bercakap.

“Om Densu mewakili, ya. Dia kata, ‘Gala, nak, orang baik ada masa lalu, orang jahat ada masa depan. Hidup tak boleh berdasarkan apa yang selalu kita fikirkan’,” kata Denny mengikut kata-kata Bibi. Namun, yang lebih menyedihkan warganet apabila mendengar Denny berkata Bibi akan sentiasa ada untuk menemani Gala walaupun sudah tiada di dunia. “Tapi, Gala, kalau terjadi apa-apa dekat kamu, mungkin saya tak boleh ada dan mungkin saya tak akan sentiasa ada, tapi percayalah papa akan sentiasa menemani kamu walaupun papa sudah tiada di dunia ini,” kata Denny.

Seperti yang dilaporkan, terdapat lima orang dalam Pajero Sport berwarna putih ketika terlibat dalam kejadian yang tak diingini. Tiga orang termasuk Gala Sky Ardiansyah, anak tunggal Vanessa Angel dan Bibi Ardiansyah terselamat.
Dua lagi yang turut terselamat iaitu pengasuh bernama Siska Lorenza dan pemandu bernama Tubagus Joddy. Siska luka teruk, manakala Joddy dilaporkan tidak luka. Sumber : Murai.my

Terkejut tengok keadaan kereta Haneesya remuk terkena lori 3 tan. Sekali ini keadaan terkini Haneesya Hanee.

Kereta dinaiki Haneesya Hanee dirmpvh sebuah lori. Pelakon Haneesya Hanee berdepan detik cemas apabila terbabit dalam kejadian yang tidak diingini di jalan raya ketika menuju ke Bukit Fraser, Pahang pada Sabtu.

Menurut Haneesya atau nama sebenarnya Sharifah Haneesya Hanee Sayed Sahalan, 21, kereta yang dinaikinya bersama beberapa individu lain dirempuh sebuah lori seberat tiga tan ketika melalui kawasan selekoh tajam.

“Kami dalam perjalanan ke Fraser Hill sebab ada penggambaran. Siapa yang pernah ke Bukit Fraser pasti tahu keadaan jalan nak ke sana. Kejadian tu berlaku ketika di selekoh tajam, jadi ada blind spot… tak nampak kenderaan dari depan,” katanya menerusi perkongsian dia Instagram.

Haneesya turut berkongsi foto keadaan kenderaan jenis Myvi dinaikinya yang remuk di bahagian sisi kanan hadapan. Bercerita lanjut tentang kejadian berkenaan, Haneesya mendkwa lori berkenaan dipandu dalam keadaan laju dan merbahaya. “Lori tu laju, jadi makan jalan ke laluan kami. Bukan sikit-sikit dia makan jalan,” katanya.

Tak ada luka teruk yang berlaku hanya sakit kaki sikit je tapi dah okay

Bagaimanapun Haneesya bersyukur kerana mereka yang turut sama berada di dalam kereta berkenaan tidak mengalami sebarang luka. Dalam pada itu dia turut menasihatkan orang ramai yang mahu melalui lokasi sama agar berhati-hati.

“Sekarang kami sewa kereta satu lagi sebab barang banyak nak bawa. Tak ada luka teruk yang berlaku hanya sakit kaki sikit je tapi dah okay. Kepada anda semua hati-hati kalau lalu kawasan ini sebab keadaan jalan yang tak berapa selamat. Terima kasih kepada yang ambil berat,” ujarnya. Sumber : Mstar

Baru je Tony Fernandes muat naik kereta Tesla yang baru dibelinya. Sekali tak pasal pasal ramai pulak pelanggan tampil minta sesuatu.

Apabila taikun penerbangan, Tony Fernandes memuat naik status kegembiraan dengan kereta Tesla yang baru dibelinya, ruangan komen pula mengkritik kerana polisi Air Asia (AA) yang tidak menyebelahi penumpang.

Dengan penerbangan yang ditunda entah sampai bila, penumpang yang sudah membeli tiket AA sejak tahun lepas mahukan pemulangan wang tunai berbanding janji untuk terbang. Bagi warganet, T20 boleh berbuat apa sahaja dengan wang yang dimiliki namun tidak mahu memulangkan hak yang sepatutnya kepada golongan bawahan mereka. Penindasan kolar putih?

Ni laa kot the dark side yang filem Parasite nak tunjuk. Bukan orang miskin yang jadi parasite orang kaya. But, they actually yang hisap dr4h orang miskin untuk kekal selesa kat atas. Malaysian punya situation lagi teruk because we are too underpaid and overworked. And when people speak up, orang lain suruh bersyukur dan redha dengan penindasan tu.”

Bukan sahaja pelanggan rasa terpedaya namun dikhabarkan kakitangan mereka juga rasa teraniayai kerana diminta bercuti tanpa gaji dan lain-lain? Jadi, kita tunggu apa kata Tony Fernandes pula.

AirAsia tidak rvgi besar, dijangka buang lagi pekerja

AirAsia X Bhd (AAX) merekodkan kerugian bersih suku tahunan terbesar sebanyak RM5.67 bilion bagi suku yang berakhir pada 31 Mac 2021.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, AAX berkata pendapatannya susut 29.6 peratus suku ke suku kepada RM38.49 juta disebabkan kebanyakan armada pesawatnya masih tidak boleh beroperasi sejak April tahun lalu, kesan daripada COVID-19 selain jumlah penerbangan kargo dan sewaan khas yang terhad.

Katanya, kumpulan mencatatkan kerugian disebabkan oleh perbelanjaan operasi lain-lain berjumlah RM5.21 bilion pada tempoh dikaji berbanding RM45.06 juta pada suku sebelumnya.

Ini katanya termasuk penyewaan tanah, bangunan dan peralatan, perbelanjaan insurans dan penurunan nilai hutang berjumlah RM337 juta yang berkaitan dengan sewaan dan simpanan penyelenggaraan yang disebabkan oleh usaha sama melalui perantara pajakan pihak ketiga.

AAX cadang kumpul modal RM500 juta, kurangkan modal sahamnya 99.9 peratus

AirAsia rugi bersih RM992.89 juta pada suku kedua tahun ini
Rundingan Malaysia Airlines jangka selesai awal Disember
Jumlah penumpang AirAsia X meningkat 33%

“AAX kini sedang berunding dengan pemajak dan pemiutang kerana syarikat penerbangan mengalami impak ketara dengan penangguhan operasi penerbangannya. Kumpulan tidak dapat memulakan semula operasi yang dijadualkan sehingga ada terdapat pelonggaran sekatan perjalanan dan pembukaan semula sempadan antarabangsa secara beransur-ansur. Malaysia sendiri akan tetap berada di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan hingga akhir Ogos, yang secara efektif melarang perjalanan antarabangsa keluar dan masuk, sementara sempadan Australia tetap ditutup dan masih ada sekatan di China, Jepun, India dan Korea Selatan,” katanya.

AAX berkata, bagi mengekalkan kecairan pada masa yang mencabar ini, kumpulan telah meminta penangguhan pembayaran dan konsesi dari pembekal, pemiutang dan pemajak serta mengurangkan perbelanjaan modal. Pengurangan gaji, katanya telah dilaksanakan di semua peringkat dan jumlah pekerja telah dikurangkan sebanyak 10 peratus dengan merancang pengurangan selanjutnya terutama dalam pekerjaan yang berkaitan dengan operasi penerbangan. Sumber : Trending Sangat

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *