Walaupun Miera Liyana dah bersalin dari bulan Mei lepas. Tapi wajah dan jantina masih dirahsiakan dan ini sebabnya.

artis Hiburan Kehidupan Keluarga Kisah Rumahtangga selebriti

16 Mei lepas, Miera liyana selamat melahirkan bayi sulungnya.

Kata pelakon ini, bukan mudah nak membahagikan masa buat diri sendiri sejak bergelar ibu.

“Bukan selalu ‘make up’ dan bersiap begini, sejak bergelar ibu tumpuan saya diberikan kepada anak. Hendak ambil masa untuk diri sendiri pun, saya rasa bersalah kerana masa itu seharusnya buat bayi.

“Apatah lagi, dia masih kecil dan memerlukan tumpuan dan jagaan rapi. Saya masih lagi menyesuaikan diri dengan tanggungjawab dan peranan sebagai ibu,” katanya kepada Harian Metro.

Bagaimanapun sampai sekarang ramai yang masih tertanya-tanya sebab Miera langsung tak mendedahkan anaknya itu kepada umum.

“Buat masa ini, saya belum lagi bersedia untuk mendedahkan wajah dan jantina anak sulung kerana keputusan ini adalah permintaan daripada suami.”

Tambah Miera dia juga berehat daripada media sosial buat masa sekarang untuk memberi tumpuan kepada bayinya.

Sementara itu, Miera juga meluahkan rasa syukur kerana dikurnikan seorang suami yang rajin membantu memandangkan dia sudah ada pengalaman sebelum ini.

“Saya sangat bersyukur suami memang banyak membantu seperti tukar lampin dan mandikan anak, walaupun dia baharu balik dari kerja. Malah, dia tetap jaga anak serta melayan kerenah saya.

“Selain suami, mak saya juga banyak membantu dengan tanggungjawab saya sebagai ibu.”

Ramai tak sabar nak tengok bayi mereka ni. Kenapa gakanya suaminya berahsia sangat ya?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Dicium Oleh Doktor Di Bilik Bersalin. Wanita Rasa Sakit Tapi Berbaloi Lepas Melahirkan Cahaya Mata Sulungnya.

Pengalaman ketika melahirkan cahaya mata sudah tentu tidak dapat dilupakan bagi seorang wanita. Selain ditemani suami, doktor juga memainkan peranan untuk memastikan emosi si ibu stabil sepanjang proses tersebut.

Bagi seorang wanita yang dikenali sebagai Shameen, dia memuat naik video di aplikasi TikTok berkongsi pengalaman ketika melahirkan anak sulungnya Aysha Humaira secara normal di sebuah pusat perubatan di Selangor, minggu lalu.

“Pengalaman pertama di bilik bersalin, sakit tapi berbaloi,” tulisnya ringkas.

Menerusi video berdurasi hampir dua minit itu, dapat dilihat suaminya Aiman Zahin setia berada di sisi bagi menenangkan kesakitan dialami dengan bantuan doktor yang menyambut bayi mereka iaitu Dr Khamsiah.

Lebih menjadi perhatian apabila doktor tersebut sempat mengambil masa memberikan kata-kata semangat dan kucupan di dahi wanita berusia 27 tahun itu selepas bertarung nyawa melahirkan bayi perempuan berkenaan.

“The best doctor”.

Menerusi video berbeza, dia berkongsi kata-kata positif dititipkan oleh Dr Khamsiah yang disifatkan sangat bermotivasi sekali gus boleh menjadi sumber kekuatan bagi golongan ibu.

“Dah selamat bersalin ni, dosa kita semua dah terhapus macam kain putih. Macam mana awak sakit, macam tu la dosa awak gugur. Tahniah mama,” tulisnya berdasarkan kata-kata Dr Khamsiah.

Sementara itu, Shameen turut mengucapkan terima kasih kepada suaminya yang berusaha mengumpul duit menanggung kos perubatan yang mahal demi memberikan keselesaan ketika bersalin.

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah ! I did it. Tersangat la sakit ye beranak ni. Hampir putus asa masa push tapi Dr Kham bagi kata2 semangat terus keluar seketul Aysha Humaira. Dr yang very motherly siap cium lepas beranak. Terharu sebab takde mak dah.
“Special thanks untuk suami sebab usaha gila2 kumpul duit nak bagi bini beranak selesa, takut bini royan la tu nanti. Tapi serious memang berbaloi dan sangat3 selesa,” kongsinya menerusi satu posting di laman Instagram.

Sumber: TikTok @xcamin , Instagram Camin

Bertarung Nyawa 10 Jam Dalam Labour Room. Elfira Loy Imbas Kenangan Bersalinkan Rayyan.

Diam tak diam, cahaya mata sulung pelakon, Elfira Loy, Muhammad Rayyan Khalaf kini sudah pun berusia dua tahun.

Berkongsi cerita kisah kelahiran anak sulungnya itu dua tahun lalu, kata Elfira menerusi Instagramnya, dia berdepan kepayahan bila mana terpaksa bertarung nyawa selama 10 jam sewaktu melahirkan cahaya matanya itu di bilik bersalin.

Namun kata Elfira dia bersyukur dapat melaluinya dengan baik malah kini amat bersyukur dikurniakan seorang anak yang sangat baik dan begitu mudah dijaga.

“2 years ago , Mommy bertarung nyawa 10 jam dalam labour room nak tunggu Rayyan keluar,” tulisnya ringkas.Namun pelakon berbakat ini juga turut menitipkan ucapan manis buat si comel kesayangannya itu.

“Happy birthday my sweet baby boi , Muhamad Rayyan Khalaf.

“Seindah nama, anak yang sangat baik,” tulisnya lagi.

Tidak hanya berkongsi cerita, bahkan ibu cantik ini juga turut sama memuat naik beberapa keping gambar kenangannya ketika berada di bilik bersalin juga selepas melahirkan Rayyan.

Dalam pada itu, rata-rata peminat tidak melepaskan peluang untuk turut sama menitipkan ucapan hari lahir buat Rayyan. Malah mendoakan agar anak kesayangan Elfira dan suami itu menjadi anak yang soleh.

“Happy birthday handsome boi. Moga membesar berjaya dunia dan akhirat”

“Besar pahala mommy @elfiraloy. Happy 2nd birthday rayyan!”

“Happy birthday little one, so Cute Prince of mommy n daddy. Moga yang baik-baik saja untuk mu duhai anak.”

Sekeping gambar Rayyan yang baru dilahirkan ketika itu menarik perhatian wargamaya. Pipi ‘pau’ Rayyan yang comel dan gebu sudah semestinya menjadi perhatian. Comel!

Terdahulu, Elfira mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Faris Khairul Anuar pada 1 Januari 2019. Pasangan ini dikurniakan dengan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Rayyan Khalaf yang dilahirkan pada 1 Oktober 2019 secara normal.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Hanya sebabkan makanan jenis ini terus ada yang dkwa anak Elfira Loy macam ni. Sekali ini pesanan El pada orang ramai.

Pelakon Elfira Loy, 27, tampil menjelaskan situasi sebenar selepas ada segelintir orang yang menggelarkan anak lelakinya, Muhammad Rayyan Khalaf sebagai seorang yang memilih dalam bab makanan atau picky eater. Menurut Elfira atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri berkata Rayyan tidak menggemari makanan yang dibuat daripada tepung seperti pancake (lempeng) dan wafel.

“Biarkan saya menjelaskan kerana saya tidak suka jika ada segelintir orang yang assuming sesuatu. Anak lelaki saya bukan picky eater. Bukan bermaksud dia (Rayyan) tidak suka cekodok bererti dia picky eater. Boleh tak kita berhenti panggil bayi kita dengan picky eater? Masaklah apa yang dia suka kan. Takkan tak berapa suka dah cakap picky eater? Kalau macam tu saya juga seorang picky eater. Dia hanya tak suka cucur. Jadi saya saja cuba sekali lagi kot dia suka. Kacau dia. Dia tak berapa berkenan benda bertepung Macam pancake, wafel haa macamtu tak berapa pandai. Sebab itu pagi-pagi kena makan nasi atau pasta atau mee,” tulisnya di Instagram Stories.

Sebelum ini, pelakon drama Biar Mimpi Sampai Ke Bintang ada memuat naik video yang menunjukkan gelagat Rayyan ketika disuruh makan cekodok. Menerusi rakaman tersebut, Rayyan hanya berpura-pura makan bagi menjaga hati ibunya.”Pandai ambik hati dia ni, buat-buat dah makan,” kata Elfira.

Untuk rekod, Elfira mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Faris Khairol Anuar, 30, pada 1 Januari 2019.Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Rayyan Khalaf yang kini berusia dua tahun.

Sumber : gempak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Elfira Loy Seronok Apabila Dilakukan Begini Oleh Suami. Sekali Ramai Akui Kaum Lelaki Jarang Lakukannya Sebab Takutkan Sesuatu.

Siapa je yang tak seronok bila kena puji dengan suami, lagi-lagi bila pujian itu kedengaran ikhlas dari hati mereka. Pelakon Elfira Loy ada kongsikan perasaan gembiranya apabila suaminya, Faris Khairol Anuar memuji hasil solekannya yang dikatakan kelihatan berseri.


Menurut Elfira atau lebih mesra dengan panggilan El, suaminya memberitahu bahawa sebelum ini gincu yang digunakan olehnya kelihatan pucat berbanding yang digayakan olehnya pada sesi bergambar bersama keluarga pada 1 Syawal lalu. Disebabkan caption yang dikongsikan oleh El itu, maka ramai lah kaum wanita muncul di ruangan komen memberi pendapat mereka mengenai lelaki yang jarang memuji.

Rata-rata daripada mereka mengakui bahawa kaum lelaki jadi takut untuk memuji sebab risau jika tersalah cakap, confirm ada yang akan mengamuk pula. Dalam masa yang sama, ada juga yang tinggalkan komen memberitahu El tetap kelihatan cantik walaupun tidak mengenakan sebarang makeup. Semua wanita di atas muka bumi ni cantik-cantik belaka jadi jangan sedih kalau tak ada yang memuji sebab kita ni cantik secara natural beauty!

Sumber : https://www.hotfm.com.my/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *