Warganet minta wanita ini untuk buang sahaja bantal kesayangan yang disimpan sejak tahun 1998.

Amalan Kehidupan

Tidak dinafikan bantal atau selimut busvk memang sukar untuk dipisahkan. Seperti 1si dan kvku, hendak pergi ke mana sahaja pasti akan dibawanya. Walaupun sudah bertukar warna dan berbau tetapi ia tetap menjadi pilihan untuk dibawa tidur.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Intan Normala di akaun TikTok, dia menunjukkan bantal busvknya yang digunakan sejak tahun 1998 sehingga ke hari ini bersamanya.

Di dalam video berkenaan memaparkan keadaan bantal berkenaan yang hampir hancvr dan sehingga dia terpaksa menggunakan pin untuk membetulkan bantalnya. Malah Intan dilihat masih mengh1du ceb1san-ceb1san kain bant4l kesayangannya itu.

Video berdurasi 15 saat itu meraih lebih satu juta tontonan serta mendapat lebih 73 ribu tanda suka.

Video:

https://www.mediamalaysia.cc/wp-content/uploads/2021/09/dari-tahun-1998-sampailah-ke-2021.mp4?_=1

Meskipun ramai yang menyuruh wanita berkenaan membuang bant4l busvk itu kerana sudah tervk, namun dia engg4n membuangnya dan mengatakan bahawa orang lain tidak akan faham bagaimana rasa sayangnya terhadap bant4l busvk.

Menjengah ke ruang komen, rata-rata warganet terkejvt melihat bantal busvk berkenaan yang sudah hampir hancvr itu. Malah ada juga di antara mereka mengakui bahawa tidak semua orang memahami ‘nikmat’ mempunyai bantal busvk.

‘Orang lain tak akan pernah faham’

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan ketinggalan untuk mengikuti kisah-kisah menarik di bawah.

Banyak Perkara Akan Berlaku Tanpa Kita Sedar Sekiranya Anda Masih Tidur Bersama Kucing. Ini Antaranya.

Kalau orang dah minat dengan kucing, hampir semua benda nak dikaitkan dengan si comel itu. Betul tak? Begitu juga dengan penulis yang amat menyukai dan menyayangi kucing. Mereka ni dah lah comel, keletah mereka juga sangat melucukan dan kadangkala buat kita jadi obses dengan kecantikan warna bulu, mata dan semualah!

Mesti ada antara anda sekalian yang sangat obses dengan kucing sampai dibuat tidur, gantikan mereka dengan bantal busuk atau anak patung. Memang seronok dapat tidur dengan haiwan kesayangan namun harus berwaspada dengan ancaman kesihatan. Kucing antara haiwan yang dikira sebagai pembersih tapi apa pun diingatkan berjaga jaga. Walau apa pun mari kita lihat 3 sebab kenapa manusia tak boleh tidur dengan haiwan

Waktu tidur tak sama

Kucing memang kuat tidur! Mereka mampu tidur selama 15 jam tapi waktu tidur kucing tidur tidak sama dengan manusia. Bayangkan anda tidur satu bilik bersama kucing dan kemudian ia akan bangun sekitar 2 atau 3 pagi, sudah pasti mereka akan mencakar atau menjilat muka anda. Ini memang boleh terjaga dibuatnya. Kucing sangat aktif sekitar masa itu dan ia masih menjadi tanda tanya pakar.

Jangkitan bakteria

Bulu kucing memang menawan sangat dah lah lebat, kembang, lembut dan berkilat. Si penjaga harus berjaga-jaga kerana bulu kucing boleh menjadi pembawa kuman dan bakteria. Kotoran dari kotak najis boleh melekat pada bulu dan ditinggalkan pada kawasan katil anda.

Kucing boleh ‘mengamuk’

Kucing ada sikap memberontak bila ia terasa haknya disentuh oleh orang lain, jangan main-main ya! Jika anda terasa sudah tidak mahu tidur bersama atau mengalihkan ia ke tempat baru. Kucing akan beri reaksi negatif seperti mencakar dan merosakkan perabot, kencing merata dan banyak lagi. Bagi tindakan ‘memujuk’, beri ia permainan baru untuk ia melepaskan rasa ‘marah’.

Sumber : Kartel Dakwah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Pemilik Ini Kecewa Dengan Sikap Hotel Yang Cuai. Tak Sangka Walaupun Ini Berlaku Tak Beritahu Pemilik Segera.

Bagi individu yang membela kucing, pastinya kesedihan bakal menyelubungi diri apabila haiwan peliharaan mereka hilang. Meskipun banyak lagi kucing yang boleh dibela sebagai pengganti, peliharaan baru itu tidak akan sama dengan sebelum ini. Nyatanya, jalinan hubungan manusia dan binatang yang sudah lama dibela memang sukar dicari ganti. Mungkin, demikianlah dilema yang dihadapi oleh seorang pengguna Twitter ini.

“Sorry kucing hilang”…Bengang bila pihak kedai nak bagi offer lain sebagai ganti rugi. Menurut @Shearer Alan, dia menghantar haiwan peliharaannya ke sebuah hotel kucing kerana ingin pulang ke kampung. Walau bagaimanapun, lelaki ini berasa terkilan setelah pekerja kedai tersebut mengatakan bahawa kucingnya hilang. Malah, dia tidak menerima sebarang makluman tentang perkara berkenaan meskipun haiwan yang diberi nama Justin dikatakan menghilang selama seminggu. Walaupun pihak pengurusan ‘hotel’ itu memberikan kucing baru sebagai ganti, dia masih sukar menerima kerana Justin sudah dianggap sebahagian daripada keluarganya.

Tak berniat nak menjatuhkan business. Tapi lebih kepada peringatan untuk pihak berkenaan
Selain itu, lelaki itu turut berusaha meminta bantuan tentang kehilangan kucingnya menerusi laman Twitter. Dalam pada itu, jejaka ini mengatakan bahawa dia tidak berniat untuk menjatuhkan reputasi perniagaan kedai tersebut tetapi lebih kepada mengingatkan agar lebih berhati-hati dan memperbaiki pengurusan mereka.

Rasa happy selepas kucing ditemui…Dijaga sementara oleh seorang wanita. Walau bagaimanapun, lelaki ini berasa gembira selepas kucing kesayangannya itu dijumpai oleh seorang wanita dan makluman tersebut diterima menerusi kiriman foto. Meskipun haiwan tersebut sudah ditemui, tetapi jejaka berkenaan akan tetap mengambil tindakan ke atas kedai itu.

Sumber: Twitter Shearer Alan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *