Tiba tiba rasa sayu. Elyana mohon orang ramai doakan sebab dia bakal buat rawatan ini di bahagian hati dan pinggul. Rupanya ini yang terjadi.

artis

Penyanyi, Elyana memaklumkan dirinya kembali menjalani rawatan radioterapi. Menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagramnya, Elyana memberitahu dia bakal memulakan rawatan radioterapi untuk bahagian hati dan pinggul hari ini. “Esok (hari ini) dah mula radioterapi bahagian liver dan pinggul. Malam ini tidur hospital sorang-sorang. Tiba-tiba sayu je rasa.

“Kebetulan dah empat hari saya tak cukup tidur sebab sebelah badan sakit. Tak tahu kenapa tapi saya jangka itu angin yang dah tangkap saraf. “Doakan radioterapi saya kali ini berjalan dengan lancar dan semoga saya kuat,” coretnya. Dalam pada itu menerusi ruangan komen, rakan-rakan artis dan peminat juga mendoakan kesejahteraan Elyana.

Untuk info, Elyana yang menghidap sakit limfoma sejak 10 tahun lalu mengakui sakit sudah mrbak ke rahim, hati dan pangkal peha. Dengan berat badan sekitar 35 kilogram pada 16 Jun lalu, Elyana telah menjalani sebanyak 10 sesi radioterapi. Elyana sebelum ini membuat pendedahan mengekut tentang penyakit sakit limfoma tahap empat selepas tersingkir pada minggu kelima program realiti Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada 2017.

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Paling tak suka Elyana cakap tentang siapa pergi dahulu. Kali ni suami Elyana pula tampil dedahkan keadaan terkini buat ramai yang terkedu.

Masih berada di hospital bagi menjalani rawatan radioterapi, perkongsian Elyana sempena hari bapa ternyata cukup menyentuh hati suaminya, Khairul Anuar Husin. Khairul berkata dia tidak mahu isterinya itu bercakap tentang siapa yang akan pergi dahulu apatah lagi melihat Elyana tidak pernah berputus asa melwn penyakit sakit limfoma sejak 10 tahun lalu.

“Tentunya, ungkapan ‘biar Bonda pergi dulu dari ayah’ menjentik emosi saya. Memang sedih dan terusik. Cuma, kalau boleh saya tidak mahu Elyana cakap siapa pergi dahulu. “Soal pemergian, semuanya di tangan Tuhan.

Kita tidak mampu menjangka siapa terlebih dahulu dijemput Ilahi. Apa yang penting, saya mahu Elyana terus berjuang mlwn sakit limfoma,” katanya kepada BH Online. Dalam pada itu, Khairul menyifatkan isterinya seorang wanita yang sangat kuat. Elyana juga tidak mahu orang lain tahu dia berdepan dengan kesakitan dan mahu menanggungnya sendiri.

“Sejujurnya, saya tidak sangka Elyana boleh jadi sekuat ini. Kami duduk sebumbung, setiap hari saya melihatnya berjung melwn kesakitan. “Ada masa, saya juga sering tertanya-tanya bagaimana isteri boleh jadi sekuat ini. Semangatnya melwn sakit sangat tebal. Namun, ada juga Elyana lemah seperti pesakit lain. Ada ketika, dia jadi ‘down’.

“Cuma mengenalinya, Elyana jenis yang tidak mahu orang lain tahu dirinya sedang mlwn dengan kesakitan. Biar sakit ditanggungnya sendiri,” katanya. Sebelum ini, Elyana membuat pendedahan menghidap sakit limfoma tahap empat pada 2017. Elyana dan Khairul Anuar mendirikan rumah tangga pada 2010 dan dikurniakan cahaya mata, Cinta Sumayyah, 10, dan anak angkat, Cahaya Ramadhani yang kini berusia dua tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Rotikaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Alhamdulillah kali ni Elyana dedahkan perkembangan diri dia yang terkini. Ramai yang tumpang gembira bila Elyana kongsikan berat badan dia yang baru ni.

Buat yang mengenali penyanyi dan pelakon Elyana, anda mungkin tahu keadaan kesihatan beliau yang merosot akibat bertrng dengan sakit limfoma tahap empat. Baru-baru ini beliau dimasukkan ke hospital untuk menjalani rawatan radioterapi dan memerlukan bantuan oksigen untuk bernafas dengan lebih baik.

Elyana juga dibekalkan dengan susu untuk dimasukkan ke dalam tubuh kerana berat badan yang susut. Alhamdulillah pada 23 Jun 2021, beliau berkongsi khabar gembira dengan perkembangan kesihatannya.

Elyana bersyukur akan perkara itu dan berterima kasih kepada semua pihak yang mendoakannya. Berita baik ini disambut dengan rasa syukur oleh orang ramai melalui ruangan komen.

Semoga Elyana terus kuat melwn penyakit yang dialaminya dan semoga keadaan kesihatannya akan semakin membaik.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : HotFM

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Elyana tengah alami sakit teruk. Sekali ini tindakan Neelofa buat ramai yang tak sangka.

Usahawan dan selebriti, Noor Neelofa kagumi semangat yang ditunjukkan penyanyi, Elyana yang kini diuji dengan sakit limfoma yang dihidapinya sejak 10 tahun lalu. Reaksi tersebut diberikan Neelofa menerusi Insta Story selepas menghadiahkan 10 helai tudung pelbagai warna Naelofar buat penyanyi Kalis Rindu itu, hari ini.

Neelofa pada masa sama turut berdoa semoga Allah SWT mengurniakan kesembvhan buat Elyana. “MasyaAllah, saya pulak nak nangis tengok video ni. Saya kagum sebab Elyana boleh senyum dan ceria dalam Kesakitan. Moga Allah kurniakan kesembuhan utk awak,” tulis Neelofa.

Elyana menerusi satu hantaran di Instagram memuat naik video berdurasi kurang 2 minit itu merakamkan helaian tudung yang dihadiahkan Neelofa kepadanya. “Thank you atas hadiah yang sangat menggembirakan ini. Baru habis buat Radiotrapi terus dapat hadiah. Alhamdulillah,” tulis Elyana pada ruangan kapsyen.

Sementara itu menerusi sesi ‘live’, Elyana menjelaskan pengurus kepada usahawan tersebut menghubunginya lalu menghantar bingkisan tersebut ke hospital. “Banyak dia bagi. 10 helai, macam-macam warna ada. Semoga murah rezeki, ameen,” katanya.

Semalam, Elyana turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan kesejahterannya. Sekitar Disember tahun lalu, Elyana memaklumkan sakit yang dihidapi telah merebak ke beberapa organ badannya seperti rahim, hati dan pangkal paha.

Elyana membuat pendedahan mengenai penyakit yang dihadapi selepas tersingkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada 2017. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mh

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Lama menyepi Elyana tampil bersuara dedahkan berat badan dia terkini. Rupanya dia tengah jalani rawatan selama 10 hari.

Baru-baru ini, peyanyi Elyana memuat naik perkembangan terbarunya yang kini sedang menjalani rawatan di sebuah hospital. Menerusi ruangan Insta Story, pelantun lagu Tak Tercapai Akalmu berkenaan berkongsi bahawa dia mungkin perlu menjalani rawatan radioterapi selama 10 hari. Sentiasa berfikiran positif

Biarpun berada dalam keadaan lemah, pemilik nama Erneelya Elyana Emrizal masih dilihat positif dengan keadaan yang menimpa dirinya. Melalui beberapa siri Insta Story, Elyana bercerita tentang proses memasukkan cairan merah dan susu ke dalam badannya sepanjang di hospital.
“>Menurut bintang drama Misi Dania Cun itu, badannya perlu dimasukkan 2 pek cairan merah serta susu memandangkan berat badannya hanya seberat 35 kilogram. “Assalamualaikum semua. Sekarang saya tengah masukkan cairan merah. Ini baru first bag cairan merah dan saya kena masukkan dua bag. Satu bag sekitar tiga jam. Kemudian, akan disambung dengan susu kerana saya tak cukup berat. Berat saya kini sekitar 35 kilogram.

“Selepas treatement ini, kemungkinan besar saya kena buat radioterapi sebab doktor tahu saya tak nak ‘chmo’. Rawatan tersebut akan dibuat pada bahagian dada,” katanya. Di samping itu, dalam video lain Elyana berharap orang ramai dapat mendoakan kesembuhan dirinya dan semoga segala urusan berjalan lancar.

“Hopefully semua berjalan lancar. Saya harap anda dapat doakan kelancaran dan kesihatan saya. Semoga cepat sembuh,” tutur penyanyi berusia 34 tahun itu. Terdahulu, Elyana mengesahkan dirinya menghidap sakit limfoma sejak sekitar 11 tahun lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber  :  http://trendingkini.pw/

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *