Baru baru ini tular perkongsian Ismail Sabri yang beri tanda tanya pada warganet. Sekali dia tampil dedahkan apa maksud gambar tersebut.

Hiburan ISU SEMASA Viral

Semalam, hantaran Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di media sosial telah menimbulkan  pelbagai tanda tanya. Tulis Ismail Sabri dalam laman sosial Facebook disertakan sekali gambar, ‘ Saya dah tutup pintu depan tapi…. dengan ikon menangis’. Tulisan itu mendapat reaksi pelbagai pihak apakah sebenarnya cuba disampaikan oleh Menteri Kanan itu yang ternyata begitu s.edih.

Ada warganet dengan nama ‘Kak Long Linda’ pula meminta selaraskan arahan s.aman manakala Annie Lim pula mengucapkan terima kasih kepadanya. Setakat beberapa minit sahaja, tulisan Ismail itu mendapat like lebih 14,000 orang dengan hampir 1,000 komen positif dan n.egatif.

Sebelum itu, Ismail Sabri sempat memuat naik sebuah video berdurasi 39 saat meninjau keadaan bandar raya Kuala Lumpur semalam menerusi laman Facebook miliknya. Beliau juga sempat singgah melawat petugas barisan hadapan yang bertugas di sekatan jalan raya (SJR) dengan memakai kain pelikat dan memandu sendiri.

“Saya sungguh terh.aru, sempat saya meronda melihat sendiri keadaan kota raya malam tadi malah, saya puji sikap anda semua yang memberi kerjasama untuk terus kekal di rumah,” tulisnya. Coretan tersebut mendapat ribuan perkongsian dalam laman Facebook dan rata-rata pelayar turut meninggalkan komen positif serta memberi semangat kepada beliau yang sudah sedaya upaya menjaga kepentingan rakyat. 

Tampil Beritahu Maksud Pintu

“Itu sebab saya hendak pulang (sudah habis kerja), sebab itu tutup pintu.” Demikian penjelasan ringkas Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, mengenai hantarannya dalam Facebook, semalam, berkaitan pintu yang menimbulkan pelbagai pers.oalan dalam kalangan warga maya. Beliau berkata demikian pada sidang media secara maya sempena Pelancaran Pembinaan Hospital Modular COVID-19 Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, di sini, hari ini.

Dalam hantaran melalui Facebook itu, Ismail Sabri memuat naik gambar menunjukkan beliau sedang menutup pintu pejabatnya di Kementerian Pertahanan. Hantaran yang turut disertakan kapsyen ‘Saya dah tutup pintu depan tapi…..’ itu menimbulkan pelbagai persoalan, terutama ketika negara sedang menjalani Sekatan Pergerakan Penuh bahawa P.erintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0. Setakat ini, hantaran terba.bit mendapat lebih 70,000 tanda suka dan lebih 13,000 perkongsian.

Kredit : BH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Baru Je Beberapa Hari Lockdown Tiba Tiba Ismail Sabri Muat Naik Sesuatu Sampai Tujuh Ribu Komen Masuk.

KUALA LUMPUR – Hantaran Menteri Kanan (Kes.elamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di media sosial hari ini menimbulkan  pelbagai tanda tanya. Tulis Ismail Sabri dalam laman sosial Facebook disertakan sekali gambar, ‘ Saya dah tutup pintu depan tapi…. dengan ikon menangis’.

Tulisan itu mendapat reaksi pelbagai pihak apakah sebenarnya cuba disampaikan oleh Menteri Kanan itu yang ternyata begitu sedih.

Seorang warganet bernama Asnirul Fitri Tukiman sempat memberikan kata-kata semangat supaya Ismail Sabri supaya tidak sesekali berputus asa. “Takpe Datuk Seri usaha lagi untuk bersuara.Jika Datuk lakukan dengan betul, Insya Allah rakyat juga turut bersama. Datuk harus teruskan juga bersuara agar menteri lain dengar masalah yang berlaku,” katanya.

Seorang lagi menulis dengan nama ‘Kak Long Linda’ pula meminta selaraskan arahan sman manakala Annie Lim pula mengucapkan terima kasih kepadanya.Setakat beberapa minit sahaja, tulisan Ismail itu mendapat like lebih 14,000 orang dengan hampir 1,000 komen positif dan negatif. Dan sehingga artikel ini dibuat sudah lebih 31, 000 sukaan serta lebih 7,000 komen telah dibuat.

Lewat malam tadi, Ismail Sabri sempat memuat naik sebuah video berdurasi 39 saat meninjau keadaan bandar raya Kuala Lumpur semalam menerusi laman Facebook miliknya. Beliau juga sempat singgah melawat petugas barisan hadapan yang bertugas di sekatan jalan raya (SJR) dengan memakai kain pelikat dan memandu sendiri.

“Saya sungguh terharu, sempat saya meronda melihat sendiri keadaan kota raya malam tadi malah, saya puji sikap anda semua yang memberi kerjasama untuk terus kekal di rumah,” tulisnya. Coretan tersebut mendapat ribuan perkongsian dalam laman Facebook dan rata-rata pelayar turut tinggalkan komen positif serta memberi semangat kepada beliau yang sudah sedaya upaya menjaga kepentingan rakyat. 

Kredit : MG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Ismail Sabri Jadi Perhatian Warganet Lepas Tular Video Dia Berkain Pelikat Ronda Kl. Sekali Sampai Macam Ni Pujian Yang Dia Dapat.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob jadi perhatian wargamaya apabila memandu kereta sekitar bandar Kuala Lumpur bagi memantau keadaan hari pertama pelaksaan total lockdown yang bermula semalam. Menerusi laman sosial Instagram, Ismail Sabri berkongsi video tersebut untuk tatapan umum. “Saya sungguh terharu.

Sempat saya meronda melihat sendiri keadaan kotaraya malam tadi. Saya puji sikap anda semua yang memberi kerjasama stay home. “Juga, berhenti di sekatan jalan raya (SJR) bertanyakan khabar kepada frontliner. Insya-allah, kita fght together guys,” tulis beliau di ruangan kapsyen.

Menerusi perkongsian berdurasi 38 saat itu lagi, Ismail Sabri hanya mengenakan kain pelikat dan tshirt meronda sekitar jalan-jalan utama di Kuala Lumpur dan sempat menyapa anggota polis yang bertugas di SJR. Lebih menarik perhatian, lagu sakit nyanyian Zynakal bersama Yonnyboi turut dijadikan lagu latar bagi video tersebut.

Sementara itu di ruangan komen, video tersebut telah meraih pujian dan maklum balas yang positif daripada wargamaya. “Bagus pemimpin macam datuk. Turun padang, rakyat sayang pemimpin yang prihatin. Tahniah datuk,” puji seorang wargamaya.

“Yang ni i salute. Terbaik dato. Keluar dengan kain sarung je. Kalau orang lain dah acah-acah keluar dengan beg LV, Gucci, Chanel dll,” kata seorang wargamaya. “Pakai kain pelikat je tau ronda kotaraya, macam ayah-ayah kita kan,” ujar seorang wargamaya. “Mantap pak long.

Sangat bersahaja walaupun menjalankan tugas,” komen seorang wargamaya. “Datuk cuba ronda pagi, paling tidak pun tengahari. Nak tengok jugak ramai ke duduk rumah,” cadang seorang wargamaya lagi. Sehingga kini, video tersebut telah meraih hampir 120,000 tontonan daripada wargamaya.

Jumaat lalu, kerajaan mengumumkan penutupan penuh sektor sosial dan ekonomi atau ‘total lockdown’ Fasa Pertama di seluruh negara selama 14 hari, bermula 1 Jun hingga 14 Jun depan. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://gempak.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *