Wanita ni teruk dikritik gara gara tepuk tangan lepas je dapat tahu keluarga positif covid 19. Terkejut sampai macam ni sekali komen warganet.

Uncategorized Viral

Sekiranya disahkan positif covid-19 selepas membuat ujian saringan, seseorang itu pasti akan bmbang mengenai tahap kesihatan dan kesan akibat jangkitan vi rus tersebut. Namun, berbeza dengan situasi seorang wanita ini apabila warganet mendkwa dia bangga selepas mengetahui keputusan ujian swab dimana dirinya dan beberapa ahli keluarga disahkan positif covid-19.

Video aksi ‘gembira’ itu dimuat naik oleh seorang pengguna laman Twitter, @sasorikageyoshi yang memaparkan tngkap layar daripada InstaStory wanita berkenaan. “Orang lain tengah bersedih, stress sebabkan covid-19. Tapi ada smpah yang bangga positive covid-19 siap tepuk tangan kongsi di InstaStory,” tulis @sasorikageyoshi.

Rakaman tngkap layar berdurasi satu minit itu juga memperlihatkan dua warga emas dipercayai ibu bapa wanita itu ketika melakukan ujian swab di dalam kereta secara pandu lalu selepas disyaki dijngkiti virus covid-19. “Kami semua suspek covid-19 gais, aku tak tahu nak suka atau menangis dah ni,” tulis wanita berkenaan dalam loghat Kelantan.

Selepas memperoleh semua keputusan ujian swab, wanita itu seolah-olah ‘meraikannya’ dengan bersorak dan bertepuk tangan sambil merakam reaksi orang tuanya di tempat duduk belakang. Berikutan itu, rata-rata warganet ‘bngung’ dan mempersoalkan tindakan ‘happy go lucky’ wanita itu sehingga posting tersebut diulang kicau hampir 3,700 kali.

Golongan2 tu berisiko tinggi

Mungkin belum rasa kehilangan…

Walau bagaimanapun, ada juga tngkap layar dipercayai penjelasan wanita tersebut yang mendkwa dia bertindak sedemikian kerana mahu menceriakan dan mewujudkan semangat positif untuk orang tuanya.

“Saya mohon maaf, jangan salah faham…”

Sumber Twitter @sasorikageyoshi via omm

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : dedah site

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *