Terpaksa panggil pasukan ini disebabkan beg yang mencurigakan ini. Sekali ternyata hanyalah perkara ini didalamnya.

Haiwan kucing Viral

Sepasukan skuad penyahaktifan b0m yang dipanggil susulan penemuan satu beg yang mencurigakan mendapati bahawa beg tersebut mengandungi anak kucing yang baru dilahirkan, lapor Lad Bible. Unit itu daripada Pejabat Syerif Butler County di Ohio telah bergegas keluar bagi bertindak balas berkenaan laporan penemuan beg mencurigakan yang ditinggalkan di luar sebuah gereja.

Namun begitu, apabila mereka melihat isi kandungan beg tersebut, mereka telah mendapati bahawa terdapat enam ekor anak kucing di dalamnya. Dalam satu perkongsian di Facebook, pejabat syerif menyatakan: “Unit itu Butler County telah dimaklumkan dengan penemuan satu beg yang mencurigakan di gereja di New Miami.

“Ketika Pakar Mige Grimes dan Det. Detherage tiba, mereka tidak mendengar bunyi berdetik sebaliknya terdengar bunyi kucing tersebut! Terdapat ibu kucing bersama enam ekor anaknya yang berusia sehari di dalam beg tersebut. Terdapat juga satu nota yang tertulis “Sprinkles” telah melahirkan anak pada semalam (17/2). Ibu kucing dan anaknya itu tidak kesejukan, selesa dan telah diberikan makan di Animal Friends Shelter!”

The Animal Friends Humane Society telah memuat naik kemas kini berkenaan kucing itu dan anak kucing tersebut di Facebook: “Kami akan memulakan Feline Friday dengan tambahan ahli keluarga baharu untuk keluarga haiwan kami – Sprinkles dan enam ekor anaknya yang baru dilahirkan! Ketika beg tersebut ditemui ditinggalkan di luar pintu gereja, Unit County Butler telah dipanggil untuk menyiasat. Di dalamnya, mereka mendapati bahawa seekor ibu kucing sedang menjaga enam ekor anaknya yang baru lahir. Catatan nota di dalam beg itu menyebut nama ibu ekor kucing iaitu Sprinkles, dan dia mula melahirkan anaknya pada pukul 2:00 pm pada hari Rabu. Sprinkles dan anaknya yang baru lahir segera dibawa ke Animal Friends untuk dirawat pada petang Khamis. Mereka semua diselaputi dengan air kencing dan memerlukan mandian ketika mereka tiba. Sprinkles telah diberikan vaksin dan telah membuat ujian darah dan kini berada dalam keadaan baik.

Sumber: Lad Bible

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Kucing Juga Berpeluh Dan Tak Ramai Yang Tak Tahu. Berikut 15 Fakta Yang Bakal Mengejutkan Anda

Macam yang kita tahu kucing adalah antara haiwan peliharaan yang manja sama seperti anjing. Namun begitu, kucing sebenarnya ada fakta yang terkait pada nya dan ramai yang tak tahu termasuklah pemilik kucing mahupun pencinta kucing. Tak dinafikan kucing bukan sahaja menjadi tempat untuk bermain bersama malaham ia juga mampu menghilangkan tekanan pada manusia.

Kucing juga antara haiwan yang boleh beri ketenangan kepada pemiliknya di samping menghilangkan tknn yang dilalui manusia. Justeru itu, kami ingin berkongsikan 15 fakta yang anda perlu tahu tentang si bulus ini agar segala persoalan yang berada di minda anda sudah terjawab.

Pertama, percaya atau tidak kucing boleh mengesn gmpa bumi. Bila fikir balik dan ya ia boleh masuk akal. Tapi menurut teori, ia masih belum dipastika kesahihannya. Berdasarkan penulisan Readers DIgest,, tapak kaki kucing mampu kesan sekiranya ia akan berlaku. Tambahan pula, tapak kaki kucing adalah satu bahagian tubuh yang snsitif dan sangat peka pada ggrn bumi.

Kucing boleh mengesan gempa bumi. Secara logik, ianya juga boleh masuk akal. Tetapi dari segi teori, ia masih belum dipastikan kesahihannya. Menurut sumber Reader’s Digest, tapak kaki kucing mampu mengesan gempa bumi yang bakal berlaku. Tapak kaki kucing adalah satu bahagian tubuhnya yang sensitif dan peka pada gegaran bumi.

Kedua, menarik sekali kucing juga boleh menelan dan mencerna makanan tanpa perlu mengunyah. Kalau boleh cuba perhatikan kucing anda ketika makan. Anda akan melihat perkara sebegini akan berlaku. Ketiga, kucing juga mengalami alam mimpi. Kita semua pasti tahu bahawa kucing suka terlena walaupun sekejap. Dan di saat kucing anda sedang tidur nyenyak, ia juga akan menghasilkan gelombang deria dalam otak mereka seperti kita sedang yang dibuai mimpi.

Fakta seterusnya, kucing sememangnya tidak memahami sebab mereka dihkm sekiranya mereka melakukan kesalahan. Sebenarnya mereka harus diberi pujian dan beri ganjaran kerana kita sedia tahu haiwan tiada akal untuk berfikir. Terkadang kucing juga menghidu masing masing tatkala bertemu. Kemungkinan ia salah satu cara mereka mengenali dengan lebih mendalam antara satu sama lain. Bahkan tak semua kucing buat perkara ini.

Besar kemungkinan hanya kucing yang sudah mengenali antara satu sama lain yang berani untuk berbuat sedemikian. Seterusnya, difahamkan saintis juga masih tidak dapat mengenal pasti aoakah punca kucing purring. Dan kucing akan menghasilkan purring ketika hela nafas dan juga menghembus karbon dioksida. Untuk pengetahuan, kucing muda akan mempunyai nada purring secara monoton berbanding kucing yang sudah tua.

Difahamkan merek juga mengekalkan kadar vokal anak kucing untuk berkomunikasi dengan pemilik. Seterusnya amatlah berbahaya sekiranya anjing dan kucing diberikan coklat. Selain itu, jika terlihat kucing anda memejam dan mengedip mata secrara tak senaga ia mempunyai hubungan mata dengan manusia. Jika anda berniat untuk jinakkan kucing yang agak l1ar, cuba kedip mata dan pandang arah lain kala merenung matanya.

Kalau boleh, berkan kucing daging metah tiap ari demi memastikan gusi dan giinya sentiasa kuat dan sihat. Kita teruskan fakta seterusnya, kucing boleh terima haba dengan baik atas sebab keturunan kucing dahuku kala adalah haiwan yang menetap di gurun. Nadi sekor kucing juga berdegup sekitar 160-240 denyutan seminit. Tengok juga pada faktor umur seekor kucing. Makin lanjut usia kucing, maka makin lambatlah kadar nadinya.

Akhir sekali, kucing juga berpeluh seperti manusia dan bukan pada bulu atau kulitnya. Malah mereka berpeluh melalui tapak kakinya. Kalau korang rasa lempabapan pada sekitar tapak kaki kucing, maka berikan mereka sedikit rendaman pada air agar si comel boleh kekal hidrat

Dikenali Sebagai Oyen. Ternyata Ini Beberapa Fakta Menarik Tentang Oyen Yang Ramai Tak Tahu

Macam yang kita semua tahu, kucing yang berwarna oren atau lebih dikenali dengan gelaran si oyen terkenal dengan sifatnya yang suka buat hal dan secara tak langsung raih perhatian ramai. Mungkin bagi pencinta kucing, sudah mengetahui beberapa fakta tentang si oyen dan ada sesetengah yang masih belum tahu sepenuhnya. Oleh itu, ini antara fakta yang anda perlu tahu

Pertama, satu daripada lima kucing berwaran oren adalah betina.Berdasarkan portal litter robot, para saintis dangat yakin bahawa waran oren itu muncul daripada gen yang berkaitan dengan jantina,, dengan kromosom X bertanggungjawab bagi pewarnaan oren. Demikanlah kerana betina memiliki dua X manakala jantan memiliki XY, kucing jantan hanya perlukan gen oren daripada ibunya untuk jadi warna oren

Kedua, Tabby oren bukan keturunan. Bahkan pencinta kucing sendiri tidak tahu bahawa “tabby” merujuk kepada tanda corak tertentu, bukan jenis (dan tanpa mengira warna). Menurut litter-robot, perkataan itu sendiri diambil dari fabrik sutera yang dibuat berhampiran Baghdad. Kucing tabby mempunyai jalur kerana gen agouti. Semua kucing oren adalah tabby, tetapi tidak semua tabby berwarna oren.

Ketiga, warna oren lebih cenderung dijumpai pada baka kucing tertentu.Menurut litter-robot, warna oren pada kucing biasanya terdapat pada baka kucing parsi, Munchkin, American Bobtail, British Shorthair, Bengal, Maine Coon, Abyssinian, dan Egyptian Mau.

Terakhir sekali. ia cenderung mempunyai bintik hitam. Berdasarkan litter-robot, bintik-bintik ini akan tumbuh di sepanjang muka tabby, terutamanya di sekitar gusi, bibir atau hidung. Mereka kebiasannya tidak berbahaya, namun jika terdapat sebarang perubahan pigmentasi haruslah dibawa periksa oleh doktor haiwan anda.

Pasti Setiap Pemilik Kucing Pelik Ketika Kucing Anda Berubah Jadi Agresif Atau Marah. Ini Sebabnya Yang Tak Dijangka.

Ada pelbagai sebab yang menyebabkan kucing kesayangan anda dalam ‘bad mood’. Perwatakan kucing yang berubah-ubah kadang kala susah untuk dikenal pasti apakah sebabnya. Tahukah anda adalah penting untuk pencinta haiwan atau pemilik si bulus untuk mengenal pasti tingkah laku haiwan kesayangan mereka terlebih dahulu agar mudah untuk mengesan perubahannya.Namun, kebiasaannya perubahan yang berlaku pada si bulus adalah daripada mesra, manja tiba-tiba mereka akan menjadi agresif dan mengeluarkan suara berbentuk komunikasi tidak normal atau erti kata lain sedang marah, berasa tidak selesa atau sebagainya.

Kajian daripada seorang doktor haiwan iaitu Katrina Warren mendapati terdapat beberapa punca yang boleh menyebabkan si bulus tiba-tiba menjadi pemarah. Antara empat sebab si bulus boleh bertukar menjadi pemarah adalah:

1. Masalah kesihatan

Umumnya, kecendurungan paling tinggi si bulus marah adalah disebabkan mempunyai simptom-simptom tidak sihat seperti mempunyai virus atau kurap, keguguran bulu dan sebagainya. Daripada menahan kesakitan ini si bulus akan mengalami beberapa perubahan antaranya menjadi garang atau pemarah, berkelakuan agresif dan ada kalanya mereka bersembunyi. Jika anda rasa ini adalah puncanya, cepatlah bawa berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan rawatan.

2. Perubahan situasi

Selain itu, kucing juga kurang senang apabila ditukarkan daripada satu tempat ke tempat lain. Erti kata lain mereka sukar untuk menyesuaikan diri dengan tempat baharu. Oleh itu, mereka akan bertindak agresif, mengeluarkan bunyi bising ataupun ada juga perbuatan mencakar untuk menunjukkan tanda tidak selesa. Apa yang perlu anda lakukan jika berdepan situasi ini adalah sediakan tempat yang selesa buatnya dan sering memberi perhatian lebih kepada haiwan kesayangan anda itu.

3. Kehadiran haiwan lain

Seperti yang kita sedia maklum si bulus mudah berasa terancam apabila berdepan dengan haiwan lain terutamanya kucing juga. Terdapat beberapa kajian mendapati bahawa mereka ini akan mempunyai perasaan takut tempat mereka diserang oleh kucing lain. Hal ini akan menyebabkan si bulus marah dan timbulnya pergaduhan antara kucing.

4. Personaliti

Bagaimanapun, ada juga si bulus yang sememangnya mempunyai perilaku yang cepat marah gara-gara tidak suka disentuh atau dibelai. Kebanyakkan kucing seperti ini mereka kurang manja dengan manusia sejak dari kecil. Mereka ini suka buat hal sendiri dan selesa dengan cara begitu. Cara mudah anda ingin membentuknya menjadi lebih baik adalah banyakkan bermain dengannya bagi mewujudkan kemesraan dan membangunkan kepercayaan diri mereka.

Kucing Kesayangan Acap Kalli Gerakkan Telinga. Ternyata Ini Maksud Tersirat Di Sebalik Pergerakan Itu

Mesti korang pelik kan tiba tiba sahaja kucing kesayangan anda gerakkan telinga. Untuk pengetahuan anda,kucing adalah antara salah satu haiwan yang bijak meluahkan perasaan melalui komunikasi dan bukan lisan. Namun begitu,tak ramai yang menyedarinya.

Percaya atau tidak memelihara kucing akan memberikan anda pengalaman bagi memahami emosi dan perasaan kucing itu dengan lebih mendalam. Besar kemungkinan ramai yang perasan kucing suka untuk gerakkan telinganya dan ramai yang tak memahami maksud tersirat oleh haiwan ini.

Pertama, menunjukkan perasaan ingin tahu. Buat pengetahuan anda, apabila seekor kucing gerakkan telinganya ke hadapan, ia menunjukka satu daya tarikan. Ia juga sebagai sumber mencari suara yang menarik perhatian kucing selain mengumpulkan informasi

Kedua, perasaan gelisah. Sekiranya kucing anda berasa rasa terancm, kucing anda kaan gerakkan telinganya ke bahagian tepi. Sekiranya kucing anda berbuat sedemikian, ia bermaksud kucing anda sedang menahan suara yang menganggunya.

Ketiga, ia merasa terganggu. Terkadang telinga kucig kesayangan anda bergerak gerak bermaksud mereka terasa terganggu. Sekiranya ia menggetarkan telinganya, ia bermaksud ia sedang berhadapan dengan stimulasi yang tinggi dan ia boleh menyebabkan kucing anda menyerng kucing atau orang lain.

Terakhir sekali, berasa takut. Ada juga yang mengatakan bahawa pergerakan telinga dekat arah kepala membawa maksud mereka ketakutan atau marah. Malahan ada yang berpendapat bahawa mereka sudah bersedia untuk diserng oleh kucing lain

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kucingasm Media dan Kucing Media Online

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *