Sedang asyik bermain sesuatu ini. Sekali Elizabeth Tan ditimpa benda ini pula dan ada yang kaitkan dengan Hannah Delisha.

artis selebriti Semasa Viral

Elizabeth Tan antara penyanyi dan pelakon yang diminati ramai. Siapa sahaja yang tidak mengenali Elizabeth Tan ini yang menjadi pujaan ramai peminat lagi-lagi lelaki. Boleh dikatakan hampir semua postingnya pasti akan ada ‘komen-komen nakal’ dari jejaka yang cuba mengambil perhatian penyanyi wanita cantik ini.

Nak dijadikan cerita, hari ini tular satu perkongsian dari Elizabeth Tan di laman instagram miliknya. Di dalam perkongsian tersebut, Elizabeth Tan baru belajar bermain ‘skateboard’ buat pertama kali dalam hidupnya. Sedang asyik bermain permainan itu, Lizzy mahu menunjukkan satu ‘skill’ meluncur buat para peminatnya. Sekali tiba-tiba penyanyi yang mesra itu boleh jatuh terlentang di atas lantai.

Lizzy okay tak tu?

Selepas terjatuh, dia dilihat hanya duduk di atas lantai dan terdiam seketika mungkin sebab terkejut. Ya lah, benda jadi tiba-tiba kan. Aduh, mesti sakit! Menjengah ke ruangan komen, seperti yang sudah dijangka ternyata ramai warganet meninggalkan komen meluahkan kerisauan mereka terhadap situasi yang menimpa pelakon drama Senafas Rindu itu. Namun dalam kebimbangan itu, ada juga yang terhibur melihat gelagat penyanyi berusia 28 tahun berkenaan.

Jatuh pun nampak comel

Hati-hatilah, sakit tu

Nak gelak ‘sikit’ je

Tidak cukup dengan itu, tiada angin tiada ribut, ada segelintir warganet memetik nama pelakon ‘Hannah Delisha’ yang baru sahaja bernikah hari ini. Mereka menasihati Lizzy supaya tidak ‘menyeksa’ jiwa raga mereka dan jangan sekali-kali kahwin secara mengejut.

Lizzy satu-satunya harapan kami

Macam-macam ragamlah warganet ni. Lizzy oh Lizzy. Lain kali berhati-hatilah main ‘skateboard’ tu, kan ramai dah risau! Sumber: Instagram Elizabeth Tan

Rasa Tak Berapa Nak Selesa Lepas Naik Dua Jam. Elizabeth Tan Dedah Perasaan Dia Dan Pengalaman Dia Sepanjang Menjalani Penggambaran

Elizabeth Tan akui pengalaman membawa motosikal berkuasa tinggi mencabar semasa penggambaran filem 10 Tips Tpu Bini. AKSI menunggang motosikal berkuasa tinggi dalam filem ini merupakan pengalaman paling mencabar buat penyanyi dan pelakon Elizabeth Tan.Elizabeth atau lebih mesra disapa Lizzy memberitahu dia bukanlah seorang peminat sukan permotoran, justeru itu tawaran tersebut merupakan peluang keemasan untuk dia mempelbagaikan karakter dalam dunia lakonan.

“Sejujurnya cerita ini sangat lawak, cabaran berlakon dalam filem ini tak banyak tapi takut-takut juga nak naik motor besar tu… bayangkan hampir dua jam atas motor rasa tak berapa nak selesa, lebih-lebih lagi naik motor besar, memang agak mencabar.”Apa-apa pun pengalaman ini sangat menarik… antara yang saya tak boleh lupa menjalani penggambaran di jambatan Pulau Pinang bersama kumpulan motosikal Harley Davidson. Kita tunggang motosikal ramai-ramai rasa macam riders pula, pengalaman yang sangat menarik.

“Sepanjang penggambaran tak susah berlakon dengan pelawak, memang satu set asyik gelak… terpaksa shoot semula tapi seronok berkerja dengan mereka kerana semuanya happy sahaja!” katanya kepada mStar.Elizabeth Tan seronok berlakon bersama pelawak dalam filem 10 Tips Tpu Bini.

Lizzy ditemui ketika majlis pelancaran filem 10 Tips Tpu Bini yang diadakan di Pusat Pelancongan Malaysia (MATIC), Kuala Lumpur, baru-baru ini.Selain Lizzy, filem komedi arahan Azizi Chunk Adnan itu dibintangi oleh Datuk Awie, Khir Rahman, Ropie, Joey Daud, Jehan Miskin, Vicha dan Nasir Bilal Khan.

Filem pertama terbitan produksi milik Awie iaitu Rumah Produksi Merah mengisahkan tiga sahabat baik yang takut dengan isteri masing-masing itu boleh ditonton di Astro First bermula Khamis ini.Bercakap mengenai karier seni, penyanyi lagu Semua Sudah ini berkata dia lebih memberi keutamaan terhadap bidang lakonan berbanding nyanyian.

Barisan pelakon filem 10 Tips Tipu Bini.Katanya pandemik Covid-19 yang melanda dunia sejak awal 2020 tidak menghalangnya menerima pelbagai tawaran lakonan yang akan memulakan penggambaran pada tahun ini.”2021 baru sahaja bermula tapi dah banyak tawaran yang mengisi jadual antaranya membintangi drama bersiri. Single baharu saya berjudul Beku juga akan dilancarkan tidak lama lagi.

“Sekarang ini saya lebih utamakan pada lakonan… kebiasaannya berlakon ini mengambil masa lama, kalau ada waktu terluang barulah kita keluarkan satu dua lagu.”Tahun 2020 lalu memang tak ada langsung lagu baharu sebab pandemik Covid-19, rasa tak syok nak buat lagu baharu dan saya rasa bukan waktu sesuai,” ujarnya

Wanita cemburu siap nak smbah asid ke muka Elizabeth Tan… “What? tak masuk akal!”

GARA-GARA cemburu dengan perbuatan teman lelaki ‘hidung belang’ yang kerap tinggalkan komen di Instagram Elizabeth Tan, penyanyi itu diugut akan dicederakan seorang wanita tidak dikenali.Dakwa Elizabeth atau lebih mesra disapa Lizzy, wanita berkenaan mendesaknya segera menyekat akaun teman lelakinya dan jika ingkar wajahnya akan dilukakan dengan asid.

“Ada seorang peminat selalu komen di Instagram… itu normal! Masalahnya teman wanita dia tak betul. Dia mesej peribadi (DM) Thira (pengurus) dan cakap you ada skandal dengan boyfriend I ke? Tolong block boyfriend I, jadi Thira pun sekat akaun lelaki itu.”Lepas itu dia tanya lagi, kalau dah block kenapa boyfriend dia masih boleh komen dekat Instagram Lizzy? What? Tak masuk akal!

Lizzy berkongsi pengalaman menakutkan itu di Instagram.“Tu tak apa lagi, dia cakap dekat Thira lagi, tolong minta bos you iaitu saya untuk sekat kekasihnya. Kalau tak, dia akan simbah asid dekat muka Lizzy,” katanya.Penyanyi lagu Semua Sudah ini berkongsi mengenai kenyataan tersebut menerusi satu rakaman video pendek di Instagram.

Gara-gara kenyataan itu, Lizzy berkata keselamatannya dalam bahaya dan akan membuat laporan polis dalam masa terdekat.”Saya akan buat laporan polis untuk keselamatan,” ujarnya.Lizzy melayan semua peminat dengan baik.Rata-rata pengikutnya di Instagram turut meluahkan rasa kesal dengan tindakan wanita tersebut dan meminta Elizabeth lebih berhati-hati ketika berada di luar rumah.

“Untuk kes ini… pertamanya awak mesti buat laporan polis demi keselamatan, keduanya awak mesti ada suami untuk jaga awak.”Jaga diri dan lebih berhati-hati ya! Orang sekarang ni ada masalah otak. Buat laporan polis!”Seriuslah ada nak smbah asd dekat muka akak? Perempuan tu dah tak betul agaknya cemburu tak bertempat… alahai sampai nak simbah asid pula,” komen pengikut.

Elizabeth Tan silap jual baju jenama sendiri tanpa label, terpaksa ‘refund’ duit pelanggan – “Saya betul-betul kecewa, modal bukan sikit”

PENYANYI Elizabeth Tan meluahkan rasa terkilan dengan kecuaian pihak pengeluar baju jenamanya kerana gagal melakukan semakan kualiti sebelum menghantar kepada pembeli.Menurut Elizabeth, ketiadaan label jenamanya adalah kecuaian besar memandangkan dia mengeluarkan modal yang tinggi dalam memastikan pakaian jenamanya memenuhi standard.

“Sekarang saya betul-betul kecewa selepas sedar pihak itu tak letak tag jenama kat bawah baju. Ia sepatutnya ada tag.Elizabeth kecewa pihak pengeluar tidak melakukan kerja dengan betul.“Dia janji nak QC (kawalan kualiti) dan dah janji kat saya untuk QC semua. Saya bayar dia banyak… modal saya bukan sikit,” katanya.

Elizabeth menerusi video yang dimuat naik di laman sosial miliknya tidak dapat menahan air matanya daripada mengalir ketika berkongsi perkara itu.Ruang komen di perkongsian tersebut dipenuhi pujukan daripada warganet yang berharap penyanyi lagu Knock Knock itu bersabar dengan apa yang terjadi.

Malah, ada juga segelintir warganet yang meminta penyanyi berusia 30 tahun itu mengambil tindakan sewajarnya terhadap pihak tersebut.Dalam pada itu Elizabeth memberitahu pembeli yang mahu wang mereka dikembalikan boleh memohon kepada pihak pihak laman e-dagang yang menjual bajunya.

Elizabeth turut memohon maaf kepada pembeli atas kesilapannya kerana tidak melakukan pemeriksaan dengan betul disebabkan terlalu mempercayai pihak lain.Elizabeth memohon maaf atas kesilapannya.“Saya tak nak menangis… saya nak beritahu yang sesiapa mahukan refund, anda boleh mohon dan mereka akan memulangkannya bersama baucar tambahan.

“Saya minta maaf sangat kerana saya tidak betul-betul buat QC. Saya nak yang terbaik untuk anda tapi rupa-rupanya saya tersalah mempercayai orang lain.”Saya minta maaf dan terima kasih sebab menyokong saya,” ujarnya.

Elizabeth Tan tak percaya benda mistik selagi tak alaminya sendiri!

PELAKON dan penyanyi Elizabeth Tan memberitahu dia bukan seorang yang mempercayai kisah atau perkara mistik melainkan ia berlaku kepada dirinya sendiri.Menurut Elizabeth, 26, kru produksi Misteri Delaila ada bercerita kepadanya mengenai aktiviti paranormal yang berlaku ketika penggambaran filem itu namun ketika dia tiada di tempat kejadian.

Cerita Elizabeth, dia diberitahu mikrofon di set secara tiba-tiba terpasang sendiri sebelum terdengar suara wanita berbisik sedangkan ketika itu tidak ada sesiapa yang berada di lokasi.”Saya tidak percaya sangat ‘benda-benda’ mistik macam sebab tak pernah mengalaminya sendiri. Ada la kru produksi cerita masa penggambaran saya tak terlibat, ada sesuatu yang berlaku.

Elizabeth hanya takut sekiranya melihat secara visual.“Mereka beritahu yang mikrofon di set tiba-tiba terpasang sendiri dan terdengar suara wanita seakan berbisik sedangkan waktu itu tiada orang pun di sana.”Pelik juga sebab bila dah tak ada orang di set baru perkara itu terjadi sebab itu saya tak berapa percaya sangat,” katanya kepada mStar Online.

Elizabeth berkongsi kisah itu ketika ditemui di malam gala filem Misteri Delaila di MM Cineplex, E@Curve, Damansara, Petaling Jaya, baru-baru ini.Dalam pada itu, penyanyi lagu Semua Sudah ini memberitahu dia bukanlah seorang yang terlalu berani namun hanya akan berasa takut sekiranya melihat perkara mistik itu secara visual.

Elizabeth Tan memegang watak sebagai Delaila menerusi filem Misteri Delaila.“Kadang-kadang saja berani, tetapi kalau Misteri Dilaila saya tak berani tengok. Sebab senang ingat visual.”Melainkan, kalau sekadar dengar bunyi saya tak adalah takut sangat,” ujarnya.Selain Elizabeth, filem arahan Syafiq Yusof ini turut dibintangi Zul Ariffin dan Sasqia Dahuri dan sudah ditayangkan di pawagam bermula 21 Februari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *