Tular gadis ini disoal siasat sewaktu sekatan jalan raya. Tapi sekali tak sangka polis itu sebenarnya ada kaitan dengan gadis ini.

Amalan ISU SEMASA Keluarga Uncategorized Viral

Kini sering tular di media sosial soal kisah-kisah yang negatif yang melibatkan anggota polis sekatan jalan raya. Ada sebilangan rakyat daripada kita yang telah hilang kepercayaan pada hero-hero frontliner. Malah, ada juga pihak yang masih yakin bahawa perkara yang terjadi ini tidak akan menganggu imej seorang polis kerana jika ianya betul, sudah tentu perkara itu adalah perbuatan individu. jadi janganlah “kerana nila setitik, rosak susu sebelanga”.

Lagi-lagi apabila PKP masih disambungkan lagi untuk beberapa buah negeri dan sempadan negeri juga masih ditutup tapi sekatan jalan raya untuk rentas daerah dan negeri masih lagi berkuat kuasa. Pasti setiap anggota frontliner yang terlibat sudah berasa penat dan tak terdaya tapi apakan daya. Ini adalah tugas mereka, jadi walau macam mana pun pasti mereka perlu juga menjalankan tanggungjawab.

Tular pula apabila ada adegan yang lucu di kawasan sekatan jalan raya. Seorang pengguna Twitter @Ismadianaaaaa telah memuat naik 1 video pendek di platform Twitter beliau. Di dalam video tersebut menunjukkan mereka menaiki kereta dan menghampiri satu sekatan jalan raya.

Rupanya yang jaga sekatan jalan raya itu adalah ayah dia sendiri. Gadis itu tidak menyangka akan berjumpa ayah sendiri. Dia dalam perjalanan untuk ke tempat kerja dan surat untuk rentas daerah pun ada. Kejadian itu mencuit hati ramai orang. Ada yang mengimbau kenangan mereka ketika ayah mereka juga menjadi anggota polis.

KOMEN WARGANET:

“Ayah aku pon polis tau, aku ingat haritu kena angkut kes rempit, bapak sendiri angkut aku masuk balai, nak nangis woi kena kritik ngan ayah sendiri”

“Ahaha…can related. Ayah saya bekas Polis, tp peronda. Pernah balik lepas jumpa kawan lewat malam pastu tiba2 kereta peronda ikut belakang sampai rumah. cuak jugk lahRolling on the floor laughing n dia pencen betul2 before covid ni jadi. Semoga ayah awak di beri kesihatan yg baik selalu Smiling face with smiling eyes”. Sumber : AwattSyeikhhh Network

Tular Petugas Sekatan Jalan Ada Nampak Satu Penampakan Misteri. Sekali Ada Yang Tampil Dan Ceritakan Hal Sebenar.

Tular dalam media sosial mengenai beberapa foto menyeramkan yang dikatakan berjaya dirakam sepasukan petugas barisan hadapan ketika sedang mengawal laluan di Jalan Giram, Kunak, Sabah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di sana. Dalam satu perkongsian seorang warganet, Siti Zulaiha dalam akaun Facebook menunjukkan beberapa foto yang memperlihatkan sekumpulan pasukan keselamatan sedang merakam sesuatu.

Bukan seorang tetapi ramai mata-mata yang melihat ke arah satu semak tidak jauh daripada tempat sekatan jalan dibuat. Dalam kapsyen gambar yang dikongsikan, wanita itu mengucapkan: ‘wallahualam, semoga anggota yang bertugas dijauhkan daripada gangguan alam lain.’

Kata-katanya itu memang membuatkan bulu roma kita meremang. Ujar Siti Zulaiha, beliau pernah melalui jalan terbabit dan sering terhidu bau wangi. Namun, dari hati yang terdalam, dirinya tidak berani untuk menegur kerana bimbang ada yang menegurnya semula nanti.

Sukar untuk dipastikan sama ada gambar yang dikongsikan itu sahih atau diedit. Bagaimanapun, rata-rata warganet yang mengikut perkongsian itu turut berasa seram apabila melihat gambar terakhir. Tidak kurang juga yang mempercayai gambar yang dikongsikan kerana ramai saksi di tempat kejadian.

Ada juga yang memberikan komentar lucu, barangkali sudah b0san kerana Perlntah Kawalan Pergerakan (PKP) terlalu lama sangat.

Paling mengusik hati, komentar warganet yang menulis kononya hamba ALLAH itu mahu menolong buat kawalan jalan.

Dalam hal ini, kami menggali lebih lanjut lokasi jalan yang dikatakan cukup misteri dan hanya orang tempatan sahaja tahu mengenai kisah tersebut. Seperti yang ditulis menerusi sabahblogspotcom, banyak tempat misteri di Kunak, Sabah termasuk kawasan tinggal yang dahulunya dikatakan wujud terowong Jepun, kesan peninggalan artifak, telaga tujuh dan banyak lagi.

Jadi, semua sejarah itu menjadikan mlsteri yang sedang hangat berlegar-legar itu tidak mustahil boleh berlaku. Apapun, tabik hormat kepada semua frontliner yang bertungkus-lumus berkhidmat di kawasan sekatan jalan walaupun jauh dari bandar walaupun sunyi sepi dan meny.eramkan. Kredit : SinarPlus

Tular Pengalaman Abang Food Panda Ini Bila Dapat Pesanan Di Suatu Tempat Misteri Ini. Tapi Bila Dihubungi Ini Pula Yang Berlaku.

Dunia yang serba teknologi ini, sangatlah menyenangkan kehidupan seseorang itu dalam hariannya. Sebagai contoh, aplikasi makanan antara dunia teknologi yang dapat membantu kehidupan seseorang serba sedikit. Walaupun begitu, tular pula video yang dikongsikan seorang penghantar makanan yang digelar Abang Panda, di laman Tiktok berkongsikan nasibnya yang ditipu oleh pelanggan misteri. Lebih misteri lagi, apabila pelanggannya itu meminta supaya dia menghantar makanan tersebut di tempat perkuburan Cina. Bila telefon tak angkat pula, haish seram!

Sekarang siapa yang order?

Menerusi video TikTok itu, lelaki ini menceritakan pengalamannya menghantar makanan yang ditempah oleh seorang pelanggan di tempat perkuburan Cina. Namun, apa yang lebih pelik apabila dia cuba untuk menghubungi pelanggannya itu, namun panggilan tersebut tidak dijawab. Malahan, ketika sampai di tempat tersebut, tidak kelihatan sesiapa pun melainkan hanya kubur yang berada di situ.

Ada orang ordercall tak angkat. Memang prank orderlocation dia bagi dekat kawasan perkuburan Cina. Persoalannya siapa yang order dekat sini? Manalah tahu penggali kubur yang order. Jelasnya lagi, tindakan pelanggan yang tidak bertanggungjawab itu secara tidak langsung menyusahkan ramai pihak dan dia terpaksa membatalkan pesanan itu. Pada masa yang sama, dia juga sempat membayangkan jika pesanan itu diterima pada waktu malam dan dia terpaksa menghantar makanan itu secara bersendirian di tempat yang sunyi.

Prank order memang berlaku, setiap minggu mesti ada rider yang kena. Seseorang rider tu tak tahu pon dia kena prank ke apa unless lepas dia pick up makanan tu. Sebelum buat tu fikir dulu, jangan menyusahkan rider. Menerusi video kedua, lelaki ini turut menceritakan jika seseorang itu bertindak melakukan prank order perkara itu secara tidak langsung merugikan pelbagai pihak termasuk rider itu sendiri. Malahan, pemilik akaun itu juga boleh disekat dan tidak boleh lagi membuat sebarang pesanan pada masa yang akan datang. Takkan penggali kubur yang order?

Order Pizza Tapi Duit Tak Cukup. Budak Ini Bayar Guna Syiling Dan Ini Tindakan Rider Food Panda Lepas Dapat Tahu Duit Syiling Yang Budak Tu Bagi Tak Cukup

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.Nampak mudah, tapi tugas sebagai seorang penghantar makanan atau rider memerlukan kecekalan yang tinggi. Mereka bukan sahaja berdepan dengan risiko kejadian yang tidak diingini tetapi ragam pelanggan juga terpaksa ditelan demi mencari rezeki yang halal.

Menerusi perkongsian oleh seorang indiviu dengan akaun @idealuzair di Twitter, pemuda ini ‘dit1pu’ oleh seorang ‘scmmer’ kanak-kanak yang membayar makanan secara cash on delivery (COD).Wang yang diterima adalah berupa duit syiling di dalam plastik dengan jumlah yang tidak mencukupi. Untuk makluman, jumlah makanan tersebut RM28.50.

Dia yang ingin cepat beredar tidak memeriksa wang syiling yang diberikan. Setelah dikira, wang tersebut hanya berumlah RM18 ringgit sahaja.Dia kemudiannya menghantar pesanan WhatsApp kepada kanak-kanak tersebut meminta penjelasan kerana ditipu.Tetapi jawapan yang diberikan oleh kanak-kanak tersebut yang sedang ketakutan, menghiburkan hati rider ini.

Dia yang merasa kasihan, menghalalkan wang tersebut dan meminta supaya kanak-kanak itu tidak men1pu la.Rata-rata warganet yang membanjiri ruangan komen turut mengakui terhibur dengan jawapan kanak-kanak itu yang dianggap begitu sopan dan berbudi bahasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *