Calon SPM ini sanggup hulur RM500 kepada seorang rider ini. Rupanya dia lakukan sesuatu ini.

Amalan Semasa Uncategorized Viral

Irsyad menunjukkan cabarannya membayar 10 kali ganda harga pesanan kepada penghantar makanan. Pelbagai cabaran yang dilakukan di media sosial terutama dalam kalangan anak muda, sehingga menjadi satu ikutan atau trend. Antara cabaran tersebut termasuk membayar 10 kali ganda daripada harga pesanan yang dibuat menerusi aplikasi, apabila penghantar makanan menghantar pesanan ke rumah.

Rentetan itu, seorang remaja lelaki turut tidak ketinggalan melakukan cabaran itu, namun di akhir video berdurasi tujuh minit yang tular itu mendedahkan plot twist yang mana dirinya rupa-rupanya juga merupakan penghantar makanan. Pemuda berkenaan, Muhammad Irsyad Azhar berkata, dia sebenarnya bekerja secara sambilan sebagai penghantar barang sejak tahun lalu, dan baru sebulan berkhidmat dengan sebuah syarikat yang menawarkan servis penghantaran makanan.

Seorang lagi penghantar makanan (kanan) yang menghantar pesanan kepada Irsyad.

Remaja berusia 18 tahun itu bagaimanapun menjelaskan bahawa video cabaran yang dilakukannya itu benar-benar berlaku dan bukan sekadar lakonan semata-mata.

“Memang itu saya buat untuk video challenge saya bayar 10 kali ganda daripada harga minuman dan makanan yang saya order. Saya mendapat inspirasi daripada seorang YouTuber popular, Alieff Irfan yang sebelum ini pernah membuat cabaran yang sama untuk video di YouTube,” katanya.

Lebih mesra disapa Irsyad, anak muda itu turut menjelaskan bahawa video cabaran yang dibuatnya juga bukan sekadar kandungan atau content untuk menarik perhatian warganet. Menurut pelajar yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun ini, dia turut mendapat inspirasi daripada pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

“Saya kagum dengan kerja keras Ustaz Ebit dalam membantu orang-orang susah dan memerlukan. Teringin jadi seperti beliau untuk sama berbakti kepada masyarakat,” katanya.

Berkongsi pengalaman, Irsyad yang berasal dari Skudai, Johor itu memberitahu, dia membuat cabaran tersebut pada tengah hari Sabtu membabitkan dua penghantar makanan.

“Pesanan melibatkan dua minuman berharga RM23 dan saya bayar kat rider tu sebagai sedekah saya sebanyak RM230, manakala satu lagi pesanan merupakan dua burger berharga RM27 dan saya bayar RM270 kat seorang lagi rider. Jumlah keseluruhan adalah RM500. Bukan setakat duit 10 kali ganda daripada harga pesanan saya sedekahkan, tapi saya beri juga salah satu daripada pesanan yang dibuat kepada rider masing-masing dan satu lagi saya ambil untuk makan dan minum,” tambahnya.

Kita tak perlu jadi kaya baru nak bantu orang lain. Jika kita berkongsi rezeki walaupun sedikit, insyaAllah rezeki kita akan dapat lebih banyak nanti.

Hanya bekerja secara sambilan pada hujung minggu buat masa ini, anak bongsu daripada tiga beradik itu dapat memahami dugaan yang terpaksa ditempuhi oleh penghantar makanan.

“Antara mereka ada komitmen untuk tanggung keluarga, kejar masa untuk komisyen. Itu belum lagi kena harungi cuaca panas dan hujan selepas risiko keselamatan di jalan raya. Saya kira bersyukur kerana masih di bawah tanggungan ibu bapa. Saya bukanlah dari keluarga yang kaya, tapi saya bersyukur dengan apa yang ada,” ujarnya.

Irsyad bertugas sebagai penghantar makanan secara sambilan.

Sehubungan itu, Irsyad mengharapkan orang ramai melihat video yang dihasilkannya dari sudut yang positif untuk memberi inspirasi kepada mereka untuk membantu orang lain.

“Jujurnya, gaji yang saya jadi rider buat part time bulan lepas dapat RM700. Sebanyak RM500 daripadanya saya dah beri pada dua rider tu dengan niat bersedekah. InsyaAllah cukup baki RM200 untuk saya survive sampai akhir bulan sebab banyak makan dan minum di rumah. Kalau ada rezeki, dapat tips daripada pelanggan. Kita tak perlu jadi kaya baru nak bantu orang lain. Jika kita berkongsi rezeki walaupun sedikit, insyaAllah rezeki kita akan dapat lebih banyak nanti,” katanya.

Disebabkan Pelanggan Cancel Beratus Pesanan Ini. Rider Foodpanda Ambil Inisiatif Ini Pula Pada Pesanan Itu.

Bersedekah merupakan satu amalan yang mulia. Terutamanya apabila kita bersedekah dengan ikhlas, ia akan menjanjikan ganjaran pahala buat kita kerana setiap perbuatan baik akan dibalas dengan perkara yang baik juga.

Baru-baru ini, tular di laman sosial tentang kisah seorang pelanggan yang membatalkan ‘order’ makanan berharga ratusan ringgit melalui seorang ‘rider’ Foodpanda.

‘Rider’ yang dikenali sebagai Anas Mansor berkenaan meluahkan rasa terkilan apabila pelanggannya memberikan alamat yang salah, sekali gus membuatkan dirinya terpaksa menunggu dan berpanas di bawah cahaya matahari terik.

Namun, apa yang lebih mengecewakan adalah pelanggan berkenaan bertindak tidak menjawab panggilan walaupun Anas sudah banyak kali menghubunginya. Anas yang kebingungan dengan situasi menimpanya itu, akhirnya bercadang untuk melakukan sedekah makanan tersebut kepada orang ramai di kawasan berdekatan.

Sambil menunggang motor, Anas mencari kelibat orang sebelum mengagihkan satu per satu makanan kepada mereka. Dari ‘rider’ lain hinggalah penjual jeruk tepi jalan malah, pelajar sekolah juga tidak terkecuali mendapat makanan yang diberi oleh ‘rider’ pemurah tersebut.

Tindakan ‘rider’ itu telah meraih pujian ramai warganet yang membanjiri ruang komen menerusi aplikasi TikTok. Mereka teruja melihat kebaikan yang ditunjukkan oleh Anas, walaupun pada awalnya dia telah dianiaya oleh orang lain.

Semoga dimurahkan rezeki

Seronok dan bahagia bila sedekah kepada orang lain

Terharu, semoga dipermudahkan urusan

Kesian, semoga sabar

Alhamdulillah, sikap tidak mementingkan diri dan pemurah Anas wajar dicontohi oleh orang ramai di luar sana. Semoga murah rezeki! Sumber: TikTok @anasmansor99

Tular Pengalaman Abang Food Panda Ini Bila Dapat Pesanan Di Suatu Tempat Misteri Ini. Tapi Bila Dihubungi Ini Pula Yang Berlaku.

Dunia yang serba teknologi ini, sangatlah menyenangkan kehidupan seseorang itu dalam hariannya. Sebagai contoh, aplikasi makanan antara dunia teknologi yang dapat membantu kehidupan seseorang serba sedikit. Walaupun begitu, tular pula video yang dikongsikan seorang penghantar makanan yang digelar Abang Panda, di laman Tiktok berkongsikan nasibnya yang ditipu oleh pelanggan misteri. Lebih misteri lagi, apabila pelanggannya itu meminta supaya dia menghantar makanan tersebut di tempat perkuburan Cina. Bila telefon tak angkat pula, haish seram!

Sekarang siapa yang order?

Menerusi video TikTok itu, lelaki ini menceritakan pengalamannya menghantar makanan yang ditempah oleh seorang pelanggan di tempat perkuburan Cina. Namun, apa yang lebih pelik apabila dia cuba untuk menghubungi pelanggannya itu, namun panggilan tersebut tidak dijawab. Malahan, ketika sampai di tempat tersebut, tidak kelihatan sesiapa pun melainkan hanya kubur yang berada di situ.

Ada orang ordercall tak angkat. Memang prank orderlocation dia bagi dekat kawasan perkuburan Cina. Persoalannya siapa yang order dekat sini? Manalah tahu penggali kubur yang order. Jelasnya lagi, tindakan pelanggan yang tidak bertanggungjawab itu secara tidak langsung menyusahkan ramai pihak dan dia terpaksa membatalkan pesanan itu. Pada masa yang sama, dia juga sempat membayangkan jika pesanan itu diterima pada waktu malam dan dia terpaksa menghantar makanan itu secara bersendirian di tempat yang sunyi.

Prank order memang berlaku, setiap minggu mesti ada rider yang kena. Seseorang rider tu tak tahu pon dia kena prank ke apa unless lepas dia pick up makanan tu. Sebelum buat tu fikir dulu, jangan menyusahkan rider. Menerusi video kedua, lelaki ini turut menceritakan jika seseorang itu bertindak melakukan prank order perkara itu secara tidak langsung merugikan pelbagai pihak termasuk rider itu sendiri. Malahan, pemilik akaun itu juga boleh disekat dan tidak boleh lagi membuat sebarang pesanan pada masa yang akan datang. Takkan penggali kubur yang order?

Order Pizza Tapi Duit Tak Cukup. Budak Ini Bayar Guna Syiling Dan Ini Tindakan Rider Food Panda Lepas Dapat Tahu Duit Syiling Yang Budak Tu Bagi Tak Cukup

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.Nampak mudah, tapi tugas sebagai seorang penghantar makanan atau rider memerlukan kecekalan yang tinggi. Mereka bukan sahaja berdepan dengan risiko kejadian yang tidak diingini tetapi ragam pelanggan juga terpaksa ditelan demi mencari rezeki yang halal.

Menerusi perkongsian oleh seorang indiviu dengan akaun @idealuzair di Twitter, pemuda ini ‘dit1pu’ oleh seorang ‘scmmer’ kanak-kanak yang membayar makanan secara cash on delivery (COD).Wang yang diterima adalah berupa duit syiling di dalam plastik dengan jumlah yang tidak mencukupi. Untuk makluman, jumlah makanan tersebut RM28.50.

Dia yang ingin cepat beredar tidak memeriksa wang syiling yang diberikan. Setelah dikira, wang tersebut hanya berumlah RM18 ringgit sahaja.Dia kemudiannya menghantar pesanan WhatsApp kepada kanak-kanak tersebut meminta penjelasan kerana ditipu.Tetapi jawapan yang diberikan oleh kanak-kanak tersebut yang sedang ketakutan, menghiburkan hati rider ini.

Dia yang merasa kasihan, menghalalkan wang tersebut dan meminta supaya kanak-kanak itu tidak men1pu la.Rata-rata warganet yang membanjiri ruangan komen turut mengakui terhibur dengan jawapan kanak-kanak itu yang dianggap begitu sopan dan berbudi bahasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *