Ameera Khan memuat naik satu gambar di laman sosialnya. Sekali tak sangka ini respon dari warganet.

artis Kehidupan Keluarga Uncategorized

Nama Little Miss Khan mungkin tidak asing lagi bagi mereka yang sering ‘bersiar-siar’ di media sosial Little Miss Khan atau Ameera Khan yang merupakan adik kepada pengacara Neelofa itu juga dikenali sebagai social media influencer kerana dia mempunyai seramai sejuta lebih pengikut di Instagram miliknya.

Baru sahaja menyambut hari lahir ke-20, adik kepada selebriti popular Neelofa iaitu Ameera Khan kembali menjadi perhatian di media sosial miliknya.Dengan memiliki wajah kacukan Pakistan dan Arab, kecantikan Ameera sering menjadi idaman para gadis selain mempunyai aura sebagai seorang model. Terbaru, Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan memuat naik gambar terbarunya, namun ramai pengikutnya atau orang luar bertindak menyelarnya kerana dikatakan campur tangan perihal kakaknya Neelofa.

“Ada terbaca dia ni tegur little miss khan pasal aurat. entah dia ni ke adik dia ke. trigger terus kot. relex je la org tegur pasal aurat, asalkan tegurnya baik2. tp biasalah keluarga neelofa ni mmg jenis depa je bgs. org lain dak. lol. ambik org lain jela haris. famili lofa mmg sgt something. men4kutkan”-Netizan Rata-rata komen mengatakan Ameera sebagai t0xic, dan Ameera tidak pun membalas komen-komen kurang menyenangkan itu. Posting itu juga sudah dijadikan ‘limited comment’.

Meskipun dih3ntam teruk, terdapat juga segelintir pengikutnya tampil mendoakan agar suatu hari nanti, Ameera akan mengikut jejak kakaknya untuk berhijrah ke arah yang lebih baik. Nama pengacara dan usahawan NeeIofa dan kekasih hatinya, Haris Ismail trending nombor satu dalam Twitter.

Lebih mencetuskan spekulasi apabila terdapat segelintir warga maya yang membuat andaian hubungan pasangan tersebut kini berantakan. Desas-desus itu mula tercetus selepas beberapa pengguna media sosial mula memuat naik beberapa foto tangkap layar InstaStory adik-beradik NeeI0fa dalam ciapan mereka.

“Ingat Tak Pakai B4ju” Ameera Khan Muat Naik Foto S3ksi

Nama Ameera Khan mungkin telah dikenali di luar sebagai salah seorang model terkenal dari Malaysia yang sering menjadi wajah utama beberapa jenama terkenal. Selepas menyambut hari lahir yang ke-20 pada 9 Disember lalu, Ameera Khan telah memuat naik beberapa keping foto memakai baju jumpsuit berwarna nude.

Difahamkan gambar itu diambil ketika Ameera menjadi duta bagi produk rambut yang dikeluarkan oleh sebuah jenama tempatan. Ameera kelihatan melepaskan rambutnya yang ikal mayang sehingga menampakkan kemanisan di wajahnya. Apabila melihat di ruangan komen, ramai netizen meninggalkan bermacam-macam jenis komen di laman Instagram adik kepada pengacara Noor Neelofa itu.

Ada antaranya yang memuji penampilan Ameera yang kelihatan cantik persis supermodel antarabangsa iaitu Kim Kardashian. Namun ada juga yang meng3cam tindakan Ameera memakai baju seakan-akan warna kulit sehingga membuatkan ada yang terfikir gadis berusia 20 tahun itu tidak memakai baju.

Status ditulis adik Neelofa seperti menyind1r seseorang. Sebelum ini Berdasarkan tinjauan Kosmo! Online, Noor Nabila yang juga kakak kepada NeeIofa turut memuat naik beberapa foto yang tertulis kata-kata seperti menyindir seseorang.

” Warna sebenar seseoramg akan terbongkar secara perlahan-lahan. Anda mungkin akan diperbodohkan buat sementara tetapi perlu bersabar untuk melihat apa yang akan terjadi nanti,” ujar bekas isteri Sharnaaz Ahmad itu. Kata-kata yang sama turut dimuat naik oleh dua orang lagi adik NeeI0fa iaitu Atisha Khan dan Ameera Khan dalam Instagram mereka.

Biodata Ameera Khan, Adik Pelakon Neelofa

1. Pemilik nama sebenar Nur Ameera Khan. 2. Dikenali sebagai Ameera Khan dan Little Miss Khan. 3. Berusia 20 tahun. 4. Adik tiri kepada pengacara dan pelakon Neelofa. 5. Instafamous dengan jumlah pengikut Instagram yang mencecah sejuta! Dirinya mendapat perhatian umum kerana penampilan, alat solek dan fesyen yang digayakan. 6. Juga bergelar usahawan kosmetik dengan lahirnya produk keluarannya, LMK Cosmetics sejak 8 Mei 2018, meskipun secara peribadi mengakui tidak gemar bersolek. 7. Turut melibatkan diri sebagai vlogger YouTube menggunakan saluran dinamakan ‘Little Miss Khan’ sejak tahun 2015 dengan sudah diikuti seramai 18,000 pengikut. 8. Menyimpan impian untuk bergelar pengacara rancangan hiburan walaupun menyedari penguasaan bahasa Melayunya perlu diasah kerana kurang fasih.

Fakta Menarik

1. Pernah tampil dengan imej berhijab. 2. Sikapnya yang lantang bersuara di laman sosial sering menjadi bahan sensasi media. 3. Mendapat jolokan nama ‘The Next Kardashians’ kerana gaya hidupnya yang dikatakan persis ahli keluarga selebriti popular Hollywood, Kardashians iaitu Kylie Jenner. 4. Menggunakan dialek Kelantan dan bahasa Inggeris dalam komunikasi harian. 5. Laman Instagramnya didaftarkan secara senyap-senyap oleh Neelofa seawal usia 13 tahun. Hanya dalam satu hari akaun itu terus mengumpul 20,000 pengikut! 6. Pernah tular di Snapchat gara-gara membeli 161 batang gincu!

7. Pembabitannya dalam dunia perniagaan mendapat sokongan kuat ibunya. Tidak ramai yang tahu sebelum terbitnya jenama Naelofar Hijab, ibunya terlebih dahulu menjual tudung di rumah dengan ketika itu turut dibantu oleh Ameera yang masih kecil. 8. Dipasarkan dengan harga berpatutan, LMK Cosmetics yang diinspirasikan daripada personaliti media, Kylie Jenner bakal menyajikan beberapa koleksi baharu bagi menampung permintaan pengguna pada pertengahan dan hujung tahun ini. 9. Bakal terjun ke bidang pengacaraan, beliau mengimpikan rancangan majalah seperti Nona dan program hiburan umpama MeleTOP untuk dikemudikan.

Sumber: IG LittleMissKhan

Sebelum Ini Tular Kecantikan Yang Ada Pada Ameera Khan. Kini Giliran Adik Lelaki Neelofa Masuk Dunia Peragaan.

Adik lelaki bongsu kepada Neelofa, Faliq Khan mencuri perhatian wargamaya apabila menyertai dunia peragaan bersama jenama mewah Dior.Menerusi laman sosial Instagram, Ameera Khan atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan, dia berkongsi foto bersama adiknya ketika sama-sama memperagakan jenama tersebut.

“Bangga dengan adik lelaki saya kerana melakukan ini bersama saya. Kepada lebih banyak projek bersama,” tulisnya di ruangan kapsyen. Menerusi perkongsian itu, Faliq dan Ameera bergandingan bagi memperagakan beg tangan daripada koleksi terbaru jenama Dior di hadapan pintu gerbang pusat beli belah Pavilion.Meninjau ke ruangan komen, ramai yang teruja melihat penampilan sulung Faliq sebagai model di samping kakaknya.

Malah, ada yang turut memuji wajah kacak Faliq dan mahukan“Omg Faliq, too cute!” puji seorang wargamaya.“Boleh saya jadi adik ipar awak?” tanya seorang wargamaya. “Habislah kalau Faliq pun dah terjebak dalam modelling,” usik seseorang wargamaya.“Yarabbi Faliq,” komen seorang wargamaya.“Faliq dah patut start jadi model lelaki untuk selamanya,” cadang seorang wargamaya.“Aww, dua dua ni bergandingan modelling bersama,” ujar seorang wargamaya lagi.Sehingga kini, foto tersebut telah menerima hampir 70,000 tanda suka daripada warga Instagram.

Ameera Khan Sering Mendapat Perhatian Orang Ramai Atas Kecantikan Mukanya. Tapi Kali Ini Ameera Khan Mendapat Perhatian Warganet Lagi Atas Sebab Ini Pula.

Siapa tidak kenal dengan Ameera Khan adik kepada Neelofa yang sering kali mendapat perhatian orang ramai. Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan memuat naik dua buah foto terbaharunya. Foto-foto berkenaan mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya terkejut dengan penampilan baharunya di media sosial. Kebanyakannya tidak menyangka dengan foto yang dikongsi oleh Ameera Khan atau digelar Little Miss Khan ini. Rata-rata warganet mengatakan bahawa fotonya seakan-akan foto yang tidak memakai baju.

Pelbagai komen dan reaksi yang telah ditingalkan di ruangan komen instagram Ameera. Komen-komen warganet:

Jadi Perhatian Warganet Lepas Ameera Khan Muat Naik Foto Tengah Bercuti Di Pulau Perhentian. Terkejut Bila Ada Warganet Yang Komen Macam Ni.

Personaliti media sosial dan juga adik kepada Neelofa, Ameera Khan menjadi perhatian wargamaya apabila tampil penuh jelita ketika sedang bercuti di Pulau Perhentian, Terengganu. Menerusi laman sosial Instagram, Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan (LMK) memuat naik beberapa keping foto ‘island vibes’ untuk tatapan umum. 

“No call or text please,” tulisnya menerusi ruangan kapsyen. Menerusi perkongsian foto itu lagi, Ameera kelihatan bergaya dengan dress labuh berwarna kuning, oren dan putih.Difahamkan percutian Ameera turut ditemani kakaknya Athisha Khan serta sepupu rapat mereka.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata wargamaya dan rakan selebriti memuji penampilan Ameera yang sangat cantik. “Cantiknya dress tu,” ujar Puan Sri Tiara Jacquelina. “Comey dooh Baby,” puji seorang wargamaya. “Mana satu view ni, lawanya,” kata seorang wargamaya. “Orang ke apa ni cantik dooh,” komen seorang wargamaya. 

“Canriknya, perfect la awak ni. Taknak jadi artis ke? Muka awak boleh pegi jauh,” tulis seorang wargamaya lagi.  Sehingga kini, foto-foto percutian Ameera telah mendapat hampir 150,000 tanda suka daripada warga Instagram. 

Mengejutkan Bila Tiba Tiba Bekas Guru Ameera Khan Tampil Bongkarkan Perangai Sebenar Dia. Rupanya Dalam Diam Ini Perangai Sebenar Dia Yang Ramai Tak Tahu.

Nampaknya isu adik Neelofa memperlekehkan jenama telefon pintar popular di Malaysia menjadi antara topik hangat yang sedang diperkatakan oleh warganet. Seperti yang min pernah katakan tidak tahulah sama ada ia memang disengajakan ataupun tidak hanya tuan punya badan sahaja tahu.

Namun, kisah ini bukan sahaja mendapat perhatian dikalangan warganet, sebaliknya bekas guru-gurunya. Melalui DM Media Hiburan di Instagram, ada warganet yang mengaku dia merupakan salah seorang tenaga pengajar di sekolah yang pernah Ameera belajar sebelum menggunakan khidmat Home School.

Menurutnya dia akui Ameera memang seorang yang agak lemah dalam mata pelajaran namun dia tidak menolak gadis ini memang mahir dalam sesuatu bidang. Malah, dia juga memberitahu tidak terkejut bagaimana Ameera memberi respon kepada beberapa soalan contoh seperti isu “ewww..” itu kerana baginya kadang kala Ameera seakan seperti tidak memikirkannya sebelum menjawab.

Malah, guru ini turut berkata adakalanya perasaan menyampah juga wujud pada dirinya apabila melihat Ameera selalu berangan kononnya dia salah seorang keluarga Kadarshian Malaysia. Bagaimanapun guru ini memuji sikap kakak Ameera iaitu Atisha Khan dan memberitahu sehingga kini Atisha masih berhubung dengannya. Dalam pada itu, guru ini turut menjelaskan kakak Ameera iaitu Atisha juga tidak suka jika adiknya ini terlalu ‘kekwat’ di sekolah.

“Samsung? Euww What Are You Talking About?” – Ameera Khan Dikecam ‘Euww’ kan Jenama Telefon Bimbit?

Siapa yang tidak mengenali instafamous Ameera Khan bukan? Selain merupakan adik kepada pengacara Neelofa, Ameera juga digelar Kylie Jenner Malaysia! Selain sering memuat naik gambar di Instagram, Ameera turut aktif dalam laman Youtube dan gemar memuat naik video di laman berkenaan.

‘Takkan Masuk International School Nak Ambil SPM?’ – Adik Neelofa

Selain Neelofa, adiknya Ameera Khan turut ‘terkena tempias’ populariti dan mengumpul pengikutnya tersendiri. Walaupun tidak berkecimpung dengan dunia seni secara langsung, Ameera atau lebih dikenali dengan nama Little Miss Khan di media sosial mempunyai lebih 800 ribu follower di Instagram.

Pernah beberapa kali membuat kenyataan ‘bikin panas’ di media sosial sebelum ini, si cantik ini sekali lagi membuatkan warganet triggered dan melatah dengannya. Kenapa ya? Kelakarnya, Ameera menerusi Twitternya membuat satu status yang mengatakan dia tidak belajar di sekolah antarabangsa semata-mata untuk mengambil Sijil Pelajaran Malaysia.

Kenyataan itu mungkin kedengaran agak meninggi diri di pandangan warganet kerana beberapa hari lalu warganet ada memperlekeh satu jenama telefon dalam video di Youtubenya. Kakak awak ambil jugak SPM dulu, Kenyataan Ameera itu kemudiannya ditentang warganet yang mengatakan kakaknya Neelofa sendiri menduduki peperiksaan itu dan meraih keputusan cemerlang dengan 10 A pada 2006 sebelum bergelar artis.

Harap kau adik beradik boleh stop buat parents malu, Kenyataan berani Ameera itu turut membuatkan pengikutnya menasihatkannya untuk tidak lagi membuat sesuatu yang boleh memalukan ibu bapa kerana apabila sesuatu isu bangkit, sudah tentu ibu bapa yang akan dipersalahkan.

Balik rumah baca alif ba ta, Ujar warganet lagi, Ameera yang muda remaja masih bergantung kepada kakak dan keluarganya dan tidak mempunyai pendapatan sendiri. Namun tindakannya seperti sudah terlalu dewasa untuk gadis sebayanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *