Wani Comel dikatakan kali pertama menjejakkan kaki ke KLCC. Tapi tak sangka disaat naik tangga bergerak itu ada sesuatu terjadi pada dirinya.

berita Dunia ISU SEMASA

Wanita yang mempunyai masalah obesiti, Wani Comel berkongsi luahan hatinya mengenai insan sekeliling yang banyak berjasa dalam kehidupannya. Menurut Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, dia berasa bertuah apabila dirinya didatangkan dengan insan yang benar-benar ikhlas ingin membantunya.

“Aku bersyukur dikelilingi orang-orang yang baik dan tak pernah berkasar dengan aku. Sanggup dari jauh bersusah-payah ambil aku. Aku rasa seperti duduk dengan kakak dan abang aku sendiri. Aku dijaga bak adik kandung sendiri,” luahnya menerusi satu hantaran di Instagram Story miliknya.

Bahkan menurut Wani, ketika kedatangannya ke Kuala Lumpur baru-baru ini, dia dilayan cukup baik. Biarpun berdepan dengan kekurangan fizikal akibat masalah berat badan melampau, dirinya sedikit pun tidak berasa terasing. Dibawa berjalan-jalan tengok KLCC, bawa aku pergi makan, belikan aku kasut, beli barang keperluan aku tanpa berkira sama ada mahal atau murah. Tak pernah sikit pun malu bawa aku keluar walau aku gemuk, pakaian buruk. Aku ingat lagi masa masuk KLCC pertama kali aku naik tangga bergerak dan aku jatuh. Abang-abang dan kakak-kakak akulah yang pegang tangan aku dan tarik aku,” ceritanya.

Pada masa sama, Wani turut memanjatkan rasa syukur dengan semua insan yang banyak membantunya selama ini. “Ya Allah, terima kasih temukan aku dengan insan-insan hebat ini. Semoga rezeki mereka melimpah ruah di dunia dan di akhirat,” katanya.

Terdahulu, Wani yang berasal dari Jerantut, Pahang, dibawa ke Kuala Lumpur bagi mengadakan sidang media berhubung kemelut mengenai dakwaan pelanggaran perjanjian kontrak produk kurus bersama ahli perniagaan, Datuk Seri Aliff Syukri. Bagaimanapun, sehari kemudian, Wani dikejarkan ke Hospital Putrajaya akibat masalah jangkitan kuman di paru-paru. Sebelum ini, kisah Wani pernah mencuri tumpuan umum ekoran masalah berat badannya yang mencecah 300 kilogram sehingga dirinya tidak mampu berjalan.

Sumber : GEMPAK

Mahu Buat Laporan Polis. Wani Comel Dedah Tak Tahan Jadi Bahan Kritikan Warganet Sehingga Bertindak Untuk Laporkan Kepada Pihak Polis

GADIS obesiti, Wani Comel tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan dengan membuat laporan polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terhadap warganet yang memberi kara-kata negatif terhadap dirinya di media sosial.

Menurut Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, dia terpaksa bertindak sedemikian kerana terlalu banyak kenyataan yang diberikan terhadapnya selepas membuat pendedahan dakwaan diprdaya usahawan kosmetik terkenal minggu lalu.

“Terlalu banyak pihak yang tak henti-henti mengacau hidup Wani dengan pelbagai kata-kata kesat dan tak kurang juga ada yang mendoakan Wani pergi buat selamanya.”Wani ingin menasihatkan agar mana-mana individu yang tag saya dengan cubaan gangguan, ftnah, dan apa-apa perkara negatif lain termasuk body shming, saya sendiri akan membuat laporan polis dan laporkan kepada pihak SKMM kerana saya berhak berbuat demikian,” katanya.

Kenyataan yang dimuat naik Wani Comel di Instagramnya.Wani juga meminta warganet berfikir dahulu sebelum menulis komen berkaitan dirinya jika tidak mahu sebarang tindakan diambil terhadap mereka.Jelasnya lagi, dia dalam usaha mengumpul kata-kata hinaan itu sebagai bukti untuk dilaporkan kepada pihak berkuasa.

“Mereka yang membantu Wani telah mengumpulkan semua bukti-bukti serta komen anda yang menghina, mengecam dan menghasut masyarakat untuk provokasi, menimbulkan perbalahan di media sosial di Instagram dan DM Wani,”Tiada faedah untuk Wani menipu sesiapa dan tiada untungnya Wani buat tindakan macam tu. Hati-hati menulis takut termakan diri,” katanya.

Wani bergambar bersama Ustaz Abu Syafiq.Menerusi laporan mStar Jumaat lalu, Wani yang mengalami masalah berat badan hampir 300 kilogram menuntut pampasan sebagai ganti rugi kerana mendakwa tidak mendapat sebarang faedah seperti dijanjikan sebagai duta produk pelansingan badan.Wani mendakwa usahawan berkenaan gagal melaksanakan janji untuk memberikannya rumah, kereta dan belanja harian selepas menandatangani kontrak sebagai duta produk keluaran usahawan itu.

Tular Wani Comel Dimasukkan Ke Hospital Putrajaya. Luahan Sedih Wani Comel Di IG Story Undang Sebak Di Kalangan Warganet

Wanita yang mempunyai masalah obesiti, Wani Comel berkongsi luahan hatinya mengenai insan sekeliling yang banyak berjasa dalam kehidupannya.Menurut Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, dia berasa bertuah apabila dirinya didatangkan dengan insan yang benar-benar ikhlas ingin membantunya.

“Aku bersyukur dikelilingi orang-orang yang baik dan tak pernah berkasar dengan aku. Sanggup dari jauh bersusah-payah ambil aku.“Aku rasa seperti duduk dengan kakak dan abang aku sendiri. Aku dijaga bak adik kandung sendiri,” luahnya menerusi satu hantaran di Instagram Story miliknya.

Bahkan menurut Wani, ketika kedatangannya ke Kuala Lumpur baru-baru ini, dia dilayan cukup baik.Biarpun berdepan dengan kekurangan fizikal akibat masalah berat badan melampau, dirinya sedikit pun tidak berasa terasing.“Dibawa berjalan-jalan tengok KLCC, bawa aku pergi makan, belikan aku kasut, beli barang keperluan aku tanpa berkira sama ada mahal atau murah.

“Tak pernah sikit pun malu bawa aku keluar walau aku gemuk, pakaian buruk.“Aku ingat lagi masa masuk KLCC pertama kali aku naik tangga bergerak dan aku jatuh. Abang-abang dan kakak-kakak akulah yang pegang tangan aku dan tarik aku,” ceritanya.Pada masa sama, Wani turut memanjatkan rasa syukur dengan semua insan yang banyak membantunya selama ini.

“Ya Allah, terima kasih temukan aku dengan insan-insan hebat ini. Semoga rezeki mereka melimpah ruah di dunia dan di akhirat,” katanya.Terdahulu, Wani yang berasal dari Jerantut, Pahang, dibawa ke Kuala Lumpur bagi mengadakan sidang media berhubung masalah mengenai dakwaan pelnggaran perjanjian kontrak produk kurus bersama ahli perniagaan, Datuk Seri Aliff Syukri.

Bagaimanapun, sehari kemudian, Wani dikejarkan ke Hospital Putrajaya akibat masalah jangkitan kuman di paru-paru.Sebelum ini, kisah Wani pernah meraih tumpuan umum ekoran masalah berat badannya yang mencecah 300 kilogram sehingga dirinya tidak mampu berjalan.

Gadis yang mempunyai masalah obes1iti, Wani Chomel dimasukkan ke Hospital Putrajaya sekitar jam 9 pagi tadi akibat kesukaran bernafas.Wani atau nama sebenarnya Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, dibawa ke hospital selepas mengadu sesak nafas, sakit perut dan muntah teruk.

Wakil Wani yang dikenali sebagai Aishah ketika dihubungi berkata, gadis tersebut kini di bawah pemantauan doktor selepas disahkan mengalami jangk1itan kum4n di paru-paru.“Wani terus dikejarkan ke bahagian kecemasan sebaik tiba di hospital. Wani mengadu sakit perut sejak malam tadi dan dia mengalami muntah teruk.

“Pagi tadi dia kata sesak nafas dan kami terus bawa ke hospital. Saya teman Wani sejak jam 9 pagi tadi dan sudah berjumpa dengan doktor yang merawat Wani.“Beliau mengesahkan paru-paru Wani terkena jangk1itan kuman. Wani akan ditah4n di wad untuk rawatan lanjut dan menjalani pemeriksaan terperinci termasuk di bahagian perut.

“Doktor bimbang jika ada jangkitan kuman di bahagian tersebut kerana tidak ada rawatan susulan selepas pembedahan dilakukan,” katanya kepada Gempak.Dalam pada itu Aishah memohon orang ramai mendoakan kesihatan Wani dan berharap agar gadis comel tersebut pulih seperti sediakala.

“Ibu Wani di kampung pun kurang sihat, doakan Wani ya supaya dia pulih dan sihat.“Wani pun tidak tahu bila akan keluar dari wad, kami sudah tidak boleh bertemu dengan dia, atas nasihat doktor,” katanya.Terdahulu Wani bersama pasukan Gempur mengadakan sidang media mendakwa dian1aya pengasas kosmetik.

Wani mendakwa berasa terti1pu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan.Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Tular Isu Wanie Comel Minta Pampasan Sehinggakan Raih Perhatian Warganet. Sekali Isteri Alif Syukri Beri Kenyataan Padu Ekoran Isu Tersebut

Baru baru ini, ISTERI kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Seri Nur Shahidah mengambil iktibar atas pelbagai isu dan kontroversi yang timbul membabitkan suaminya sebelum ini.Menurut Shahidah, apa yang berlaku berpunca daripada sikap mereka yang terlalu baik dan mudah mempercayai orang luar.

Meskipun berdepan dengan pelbagai isu panas, Shahidah berkata mereka menerima dugaan itu dengan hati terbuka dan menganggap ia ujian dari Allah.“Sebenarnya saya belajar apa yang jadi… bila kita terlalu dekat dan baik dengan orang, itulah modal mereka nak tikm belakang.

“Saya anggap ujian ini adalah Allah nak uji saya untuk dekat dengannya, Allah uji tanda sayang!” katanya membalas komen salah serang pengikut di laman Instagram.Shahidah jawab komen seorang pengikut.Dalam komen tersebut, warganet meminta Shahidah lebih berhati-hati sebelum menjalinkan hubungan baik dengan mana-mana pihak.

“Semoga dipermudahkan urusan Datuk dan Datin. Tolong jangan jadi baik sangat lepas ni… sedih tengok lepas satu-satu,” tulis pengikut itu.Sebelum ini, nama Aliff Syukri tidak pernah sunyi daripada kntroversi dan pelbagai isu hangat.Terbaharu, seorang gadis dikenali sebagai Wani Comel yang mengalami masalah berat badan hampir 300 kilogram menuntut pampasan sebagai ganti rugi kerana mendakwa tidak mendapat sebarang faedah seperti dijanjikan sebagai duta produk pelansingan badan.

Shahidah sentiasa berada di belakang suami berdepan ujian dan dugaan.Dalam sidang media pada Jumaat, Wani mendakwa usahawan berkenaan gagal melaksanakan janji untuk memberikannya rumah, kereta dan belanja harian selepas menandatangi kontrak sebagai duta produk keluaran usahawan itu.

Aliff Syukri dalam kenyataan balas yang dibuat melalui Instagram menganggap tudhan Wani atau nama sebenar Nurul Airawani Nazira Ibrahim, 23, adalah untuk merosakkan nama baiknya.Pengasas dan pemilik D’Herbs Holding Sdn. Bhd ini turut mempersoalkan tindakan Wani yang mengungkit semula isu yang sudah setahun berlalu.Difahamkan satu sidang media akan diadakan oleh usahawan kosmetik itu pada Isnin ini.Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Tular Kes Wani Dan DS Alif Syukri Baru Baru Ini. Berikut 10 Kronologi Ringkas Punca Berlakunya Kes Ini Sehingga Meraih Perhatian Warganet

Ringkasan cerita. 1. Wani minta tolong TokLip utk overcome obes1ty. 2. TokLip sedia bantu through pemakanan kesihatan dia. Pada masa yg sama, Wani kena jadi dia punya duta produk TokLip. Tak pasti cakap mulut atau ada hitam putih. Wani claim dia dijanjikan ribu riban tapi dapat tak sampai satu riban..

3. Tapi keadaan Wani makin teruk. Doktor Nik bagitau the only option, operasi bu4ng usus. TokLip dah inform kat FB pasal operasi ni kpd public. Dan TokLip sanggup bayar kos operasi, anggaran rm30k+++4. Wani sakit balik. Dia nak duit yg katanya dijanjikan TokLip dalam kontrak. Caranya bawak kes saman masuk Court. Tak dapat dipastikan mana dia cekau lawyer. Buka file jer dah standby satu riban.. atau ada ker lawyer yg berani nak amik kes dia free, menang nanti baru duit share dgn Wani.. Tapi kes ni macam susah menang jer..

Apa yg TokLip bohong Wani?1. Kos operasi dia tanggung.2. Kos tindakan susulan lepas buat BS dia tanggung. Kos trainer, kos makan minum accomodation bagai..Ini tindakan Wani.1. Masa buat tindakan susulan dia nangis2 nak balik rindu mak.

2. Tak amik peduli pasal disiplin penjagaan / pengawalan berat / overweight.3. Declare tak makan pun makanan TokLip..4. Declare tak mau terikat dgn kontrak TokLip 5. Minta tolong NGO utk bantu urusan sam4n TokLip.Agak-agak la penaja nak bayar ker kalau peserta tak fulfill kehendak penaja?

Wani bukan C. Ronaldo / Roger Federer / Rafael Nadal / Salah / Messi / Kento Momota.itu orang sign jer contract mesti mau jota-jota.. itu pun masih subject to TnC. hasil tulisan  Tuan -bro_krtetapi video di bawah ini apa yang keluar daripada mulut wanie ni dah macam twisted,korang nilaikn lah sendiri dan ini kenyataan ds Alif tentang ini,dan beliau kata ,isnin ni esok akan terangkan semuanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *