Ramai yang berkata buruk sebelum ni. Kali ni Farah Lee bangkit dari kesedihan dengan miliki sebuah kereta mewah.

artis

Selebriti media sosial Farah Lee bangga menayang kereta mewah yang baru dimilikinya jenama Mercedez-Benz di akaun Instagram miliknya. Menerusi entri tersebut, Farah memuat naik fotonya bersama anaknya disisi kereta yang berniai ratusan ribu ringgit Malaysia itu yang difahamkan baru sahaja menjadi miliknya.

Dalam entri tersebut, Farah menceritakan cabaran dan kata-kata hinaan yang diterima sebelum berjaya dalam perniagaan. “Masih terngiang ngiang kata-kata itu dilemparkan di hadapan muka, “Katanya, ‘tengoklah dia, buat business pun tak berjaya, staff pun tak kekal, bibik asyik tak lekat…’

“Berderau drh tapi masih tunduk mengiakan kekurangan. Rasa loser jugak masa tu actually. “Well, I didn’t focus on my business that much before because my priority was my family, I closed down my boutique to focus on raising my daughter at home, bibik asyik tak lekat tu rasanya hampir semua rumah camtu kot 

“I didn’t have space to bloom. Suppressed. Lost. “Now that the wall was demolished — I become me again, given and giving, bangkit dan berdiri di kaki sendiri, to this today, alhamdulillah,” katanya. Kata Farah yang juga bekas isteri kepada pengacara Ally Iskandar itu, selama ini ibu bapanya pendorong kepada untuk terus berjaya dalam hidup.

“Papa once confessed to me; “Papa sedih untuk Maream, tapi untuk Kakcik, Papa gembira, sebab Papa tahu potensi anak Papa. Papa nak tengok Kakcik yang dulu”.  “Sadly, you’re not here to see us today Papa. But I’m sure, Allah tunjukkan Papa perkara yang lebih baik yang diluar akal kami yang di dunia ni. These all, berkat air mata Papa dulu, dan doa Mama yang tanpa henti sehingga sekarang,” luahnya.

Tambah Farah lagi, seorang wanita memerlukan sokongan yang padu dari orang terdekatnya seperti keluarga dan rakan-rakan untuk berjaya. “Wanita kadang ketepikan ‘kejayaan’ mereka kerana ingin berkorban untuk keluarga. Atau kadang mereka tidak mendapat berkat seperti yang diperlukan. Hargailah mereka. Sokonglah mereka. Kerana ketahuilah, mereka boleh saja lebih hebat sendiri.

“Few times someone came and said, “Saya kesian tengok Farah, saya sedih”. I replied “Eh tak perlu sedih, I’m happier and better than before. Alhamdulillah, saya redha dan sangat bersyukur dengan yang dah berlaku”.

“It wasn’t a smooth one. There were times I got emotionally, mentally and physically exhausted all at a time. What did I do.? I just cried, and talked to God. Then, resume life as usual. Repeat. “Crying doesn’t mean that you’re not content with life, it’s a moment for you to feel, to humble yourself and to seek for help. Life is full of obstacles because Heaven is exclusive. But, please remember, with hardship comes ease. “Ya, penat. Penat sangat. Tapi penat yang bahagia,” katanya lagi. Farah merupakan ibu tunggal kepada seorang anak perempuan Maream Esabell yang berusia 6 tahun.

Mira Filzah Nampak Je Lembut Dan Sopan Tapi Sebenarnya Perangai Dia Mcm Ni. Terkejut Farah Lee Bongkarkan Perangai Sebenar Mira Filzah. Warganet Terkejut Dgn Apa Yg Dibongkarkan.

Instafamous, Farah Lee ada memberikan pandangannya berhubung kisah detik pertemuan diantara pelakon popular, Mira Filzah bersama suaminya, Wan Emir Astar yang hanya bermula menerusi ruangan ‘direct message’ (DM) di Instagram.

Menurut Farah, dia berharap agar lelaki diluar sana berhenti menghantar DM kepadanya kerana menyifatkan pengakhiranya tidak akan sama seperti kisah cinta Mira dan Emir. Harap lepas dorang dengar kisah cemana Mira and Emir kenal in which Emir yang selalu DM2 Mira sehinggalah one day Mira noticed dan reply DM tersebut.

“Takdelah dorang keep lagi DM2 omma mengharapkan balasan sebab Mira nampak lembut very sopan dan yes memang perwatakan sebenar Mira camtu. Tapi aku ni nampak lembut cakap suara halus-halus tapi per4ngai sebenar huru hara nak kabo pun tak sanggup. Kadang lebih lelaki dari lelaki sebab tu taknak kawen sebab rasa macam dah ada lelaki dalam rumah ni dah lengkap rumah tangga saya sekian,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh ibu kepada seorang anak itu menerusi akaun Instagram miliknya. Melihat di ruangan komen, rata-rata warganet dan rakan artis terhibur dengan perkongsian daripada Farah itu.

Terdahulu, Farah pernah mendirikan rumah tangga bersama pengacara Ally Iskandar pada tanggal 20 Januari 2012 namun berpisah pada 17 Ogos 2016. Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Maream Esabel yang kini berusia 6 tahun. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Instagram Farah Lee via MH

Mengejutkan Mira Filzah Bongkarkan Sesuatu Tentang Suami Sendiri Lepas Mereka Nikah. Rupanya Tanggapan Mira Meleset. Tergamam Sampai Macam Tu Sekali Perangai Sebenar Suami Dia.

Pelakon Mira Filzah selamat menjadi isteri kepada pasangannya Wan Emir Astar. Detik bersejarah pasangan itu disaksikan oleh keluarga tercinta, kenalan rapat dan rakan media di Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara.

Menerusi Drama Sangat, pelakon Lelaki Kiriman Tuhan kongsi detik pertemuan pertama dengan suaminya. Menurutnya pertemuan ini bermula atas gesaan ibu dan ayahnya. Karakter Emir sangat kuat. Karakter, karakter dan karakter. Keseluruhan karakter sangat kuat dan disenangi. Mira sangat selesa dengan dia. Dia sangat soft spoken. Dia tak pernah meninggikan suara. Mira sangat selesa dengan dia. Di hati rasa senang.

Menurut Mira Filzah, dia jatuh cinta dengan Wan Emir kerana karakternya yang sangat kuat. Walaupun pada awalnya dia merasakan Wan Emir seorang yang bosan namun segalanya berubah selepas pertemuan kali pertama. Dia kejar-kejar tapi Mira tak layan sebab malas nak layan. Kalau tengok dia di Instagram, dia suka tulis kapsyen panjang-panjang macam nampak boring. Dia suka ekspresi melalui penulisan.

Mak abah bertanggungjawab dalam pertemuan mereka..

Mak kenal papa dia, Abah pun kenal dia secara indirectly. Mak dengan Abah orang bertanggungjawab yang push Mira. Pergilah jumpa sekejap. Jumpalah sekali pun takpa. Kalau tak suka takpe. Ternyata buat pertama kali dia tidaklah seperti di Instagram.Dia tidaklah boring. Dia seorang kelakar juga. Dia aktif dalam seni, dalam drama dan lakonan. Tapi dia tidak menonjol seperti orang lain.

Tambahnya lagi, ibu dan bapa adalah orang yang bertanggungjawab membawa mereka kepada pertemuan pertama. Dari situ dia beranikan diri untuk berjumpa dan akhirnya membawa kepada beberapa pertemuan sebelum merancang untuk berkahwin.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Drama Sangat via Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *