Mawar pegang kuat kuat aunty tu. Sebak Mawar Rashid mengalirkan air mata kesyukuran selepas apa yang terjadi kepadanya. Mawar kongsikan satu kisah ini kepada warganet.

artis

Dalam titisan air mata kesyukuran, pelakon dan usahawan, Mawar Rashid merakam kembali memori indah ketika menjejakkan kaki ke tanah suci Makkah. Jelas Mawar dalam menerusi kapsyen pada pautan video lama yang dimuat naik, dia mengakui rasa rindu selain turut berkongsi pengalaman menitipkan doa di Hijir Ismail.

“Rindu yang teramat… Time ni, Mawar sorang2 nak g doa kat Hijr Ismail. Raf tengah solat. Berdebar2 nak masuk kat situ. Semua nak g doa kat situ kan. “Tapi… Mawar mmg nekad nak doa jugak kat situ, sbb tu Mawar cuba g jugak kat situ. Memang ramai sgt berhimpit tapi Alhamdulillah Allah SWT permudahkan,” tulisnya.

Kongsi ibu hamil ini lagi, dia bertemu dengan dua jemaah yang turut sama berhajat untuk menitipkan doa di lokasi sama. “Bertemu ngn 2 org aunty yg sama2 berjuang untuk nak berdoa kat Hijr Ismail. Mawar nampak 2 org aunty ni, pastu Mawar tanya.. “cik.. boleh ke Mawar nak masuk skali ngn cik.. sebab Mawar sorang ni”.

“Aunty2 tu terus tarik mawar, and suruh Mawar pegang kuat2 aunty tu. Alhamdulillah, lama jugak dapat pegang kucup kain Kaabah, sambil doa, sampai senget2 tudung. Rinduuuuu. “Ingat lagi, antara doa Mawar ialah untuk @mawarosehq dan untuk rumah tangga Mawar, syukur.

“Alhamdulillah, betul-betul sebelum pkp bulan 3 dulu, sempat buat umrah. Kali pertama Mawar menjejak ke tanah suci. ”Tak sabar nye nak pergi sana lagi, agak-agak next time, Mawar akan dapat pergi ngn siapa ya,” tulisnya panjang lebar. Sementara itu, Mawar menerusi posting terdahulu turut menitipkan ucapan Salam Maulidur Rasul buat semua pengikutnya yang beragama Islam.- MH

Mengejutkan Mawar Rashid dedahkan suaminya sudah mula berubah sekarang sehingga postingnya itu mendapat pelbagai reaksi dari warganet

Pelakon Mawar Rashid mendedahkan suaminya Raf Yaakob kini sudah berhijrah menjadi seorang muslim yang lebih baik. Menurut Mawar dia gembira melihat perubahan itu pada Raf yang semakin tenang dan positif. “Saya sangat gembira untuk kamu papalove (Raf). Bukan Anje (Mawar) je berhijrah, abang pun berhijrah juga. “Gembira tengok abang sekarang makin tenang, sangat sabar and always senyum. Senang cerita, hari-hari duduk dengan abang, rasa sejuk je la. 

Di Kapsyen menerusi laman instagramnya “Lelaki pun perlu berhijrah ke?” Korang rasa laki pun berhijrah jugak tak? Cuba bagi pendapat jugak.. I’m so happy for you papalove.. bukan Anje je berhijrah.. abang pun berhijrah jugak.. happy tgk abg skrg makin tenang, sgt2 sabar and always senyum.. senang cite, hari2 duduk ngn abg, rasa sejuk je la. Dengan org sekeliling pun, abg senyum.. abg lebih disenangi org & disayangi orang.. hihi. Happy abg always wanna improve ke arah kebaikan.. (dulu pun dah baik, tapi skrg lagi baik sampai rasa makin syg gituw) So yeah.. i’m happy kita sama2 berhijrah.. sama2 brubah kearah kebaikn.. Insyaa’Allah demi rumah tangga yang bahagia . I am stronger with you.

This image has an empty alt attribute; its file name is mawarrafhijrah-300x187.jpg

“Dengan orang sekeliling pun, abang senyum. Abang lebih disenangi orang dan disayangi orang.. Suka tengok abang sentiasa mahu berubah ke arah kebaikan (dulu pun dah baik, tapi sekarang lagi baik sampai rasa makin sayang).
“Jadi ya, saya gembira kita sama-sama berhijrah. Sama-sama berubah ke arah kebaikkan. Insya-Allah demi rumah tangga yang bahagia . Saya kuat bila bersama kamu,” katanya.

Mawar berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya. Menerusi perkongsian itu dia memuat naik fotonya bersama Raf. Bagaimanapun Raf tampil membalas enteri tersebut. “Terharu abang bila anje cakap macam tu. Sama-sama kita istiqamah ok. Abang sentiasa doakan yang terbaik untuk kita dan anak-anak. “Kita ni anak nak masuk dua dah tapi rasa macam baru semalam je nikah. I love you tau. Hanya Tuhan sahaja tahu betapa abang saya sayangkan awak,” komennya.

Entri tersebut turut mendapat perhatian pengikut laman sosial itu yang gembira dengan penghijrahan Raf dan mendoakan yang terbaik buat mereka. Mawar dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dengan kehadiran Rafael yang berusia setahun. Mawar turut mempunyai dua orang anak tiri, Rayyan, 8 dan Raysaa, 4, hasil perkahwinan Raf bersama bekas isteri.- GEMPAK

Sampai rasa nak putus asa dengan semuanya disebabkan anak. Terkedu Mawar Rashid luahkan sesuatu sebagai seorang ibu dan punca hadir perasaan begitu.

Pelakon Mawar Rashid menyatakan tugasnya sebagai seorang selebriti dan usahawan dalam masa yang sama bukan satu kerja yang mudah. Menurut Mawar, 25, dia hampir ingin berputus asa dengan kerja kerana terlampau rindukan anak sulungnya, Raden Muhammad Rafael.

“Kadang-kadang rasa nak give up semuanya sebab rindu anak  @radenrafaelraf.  “Karier sebagai selebriti dan usahawan bukan mudah. Perlukan banyak masa untuk selesaikan video shoot, live dan lain-lain. “Perlukan banyak masa untuk meeting business @mawarosehq, kene perah otak untuk @mawarosehq lagi. Untuk keluarga saya mawarose squad lagi. 

“Masa dengan suami ok lagi, sebab suami sentiasa setia menemani tapi Rafael ni.. Rinduuu.. Kadang-kadang pagi sampai malam tak dapat jumpa.. ni nak masuk anak ke-2 dah @mawarafjunior,” tulisnya. Perkongsian yang disertakan dengan sebuah rakaman video bersama Rafael itu dimuat naik di Instagram (IG)nya, semalam.

Dalam pada itu, pemilik nama Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid menyatakan dia tidak boleh berhenti separuh jalan demi mencapai cita-citanya untuk membayar zakat sebanyak RM1 juta dan juga membina sebuah masjid. “Tapi saya tak boleh give up!! Mawar tak boleh berhenti! Mawar wajib teruskan demi BIG Y Mawar. “Demi keluarga Mawar. Demi Mawarose squad. Demi pelanggan tersayang Mawar. Demi nak bayar zakat satu juta! Demi nak bina masjid bersama-sama kalian semua!

“Mawar faham ramai ibu bapa kat luar sana terpaksa menahan diri dari rasa rindu kat anak-anak ni demi mencari rezeki dan demi membantu orang di luar sana, sama macam Mawar. “Tapi yakinlah pengrbanan yang paling menyakitkan nilah yang akan mendatangkan hasil dan bekalan untuk ke akhirat nanti. Saya bersama anda!

“Terus gembira, terus bergerak, anda ibu yang bagus, bapa yang bagus dan anak-anak anda sangat berbangga dengan anda! Mereka belajar daripada anda! Buktikan kepada mereka! Anda hebat!,” tulisnya lagi. Mawar dan suami, Raf Yaakob mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dengan kehadiran Rafael pada 13 Mac lepas.  Kini, Mawar sedang hamil anak kedua dan kandungannya hampir memasuki lima bulan. Mawar turut mempunyai dua orang anak tiri, Rayyan, 8 dan Raysaa, 4, hasil perkahwinan Raf bersama bekas isteri.

Sumber: Gempak

Bahya bila rasa diri tu bagus. Terkedu Mawar Rashid luahkan sesuatu menerusi laman Instagramnya sehingga meraih perhatian warganet. Ternyata ini yang dikongsikannya.

Pelakon dan usahawan, Mawar Rashid ada menitipkan pesan serta peringatan kepada diri sendiri agar sentiasa bersyukur dan merendah diri. Malah, Mawar yang kini sedang hamil anak kedua juga turut berkongsi situasi andai merasakan diri terlalu bagus hingga lupa diri.

“BAHYA bila rasa diri tu BAGOS”. Macam mana nak dtg perasaan nak BELAJAR kalau kau pun asyik pikir kau tu bagus? “Kalau kau x belajar, sah2 kau akan sesat. Kau rasa apa yg buat, kau pikir tu betui. “Tak pun, bila kau dah berjaya, kau dah rasa diri tu bagus. Kau jd lupa sape yg ada ngn kau bila kau x tau pape.

“Biasa orang yg rasa diri dia BAGOS, mesti cepat naik, tapi cepat TURON. Jadi, always be humble. “Always mencari ilmu.. always bersyukur.. always improve diri sendiri.. always ingat jasa orang. Because.. only YOU CAN HELP YOURSELF,” katanya. Lalu, perkongsian yang dikongsikan Mawar menerusi Instagram mendapat reaksi pelbagai daripada pengikutnya.

Terdahulu, Mawar kini kian sukses menerusi produk kecantikan, Mawarose. Menerusi produk yang dijalankan oleh Mawar bersama keluarganya itu, mereka mengeluarkan produk pertama iaitu Magic Rose Lips & Cheek Cream, Mac lalu. Selain dijual secara atas talian dan menerusi stokis, Mawarose juga menampilkan kelainan kerana ia bakal dijual menerusi ‘vending machine’.

Sumber: MediaHiburan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *