Terpaksa solek wajah sendiri ketika set penggambaran walaupon ada jurusolek. Gara gara berang dengan seseorang ini. Che Ta terus bagi teguran padu hingga membuatkan orang ramai terkedu.

artis Hiburan

Pelakon cantik Rozita Che Wan meluahkan kekesalan terhadap sesetengah syarikat produksi yang menggunakan khidmat jurusolek amatur untuk menatarias wajahnya. Kata Rozita atau lebih popular disapa Che Ta, ekoran hasil solekan yang tidak memuaskan hati, dia sendiri terpaksa menyolek wajahnya ketika di set penggambaran.

“La ni punya production house, tak tahulah macam mana depa pilih make up artist. Tangkap muat ka, save budget ka, ikut dan ja ka?. “Kadang penat ooo artis bila sho*ting nak kena make up sendiri! Mana taknya kalau shading hidung pun pakai eye shadow hitam pastu tonyoh-tonyoh ja dengan jari!. “Yang lagi seorang itulah batang hidung macam kena jubq belanga. “Teknik tahun bila lagu tu? Dah macam kena arang dah muka artis pun. Penat juga bila artis nak pikul semua tanggungjawab orang lain,” katanya.

Nasihat Che Ta agar produksi lebih peka untuk memilih jurusolek yang mampu menatarias wajah artis agar kelihatan manis di kaca televisyen. “Yang masuk TV ni artis, semenggah sikitlah pilih make up artis tu. Bukan nak suruh make up kami jadi macam ratu dunia, sekurang-kurangnya eloklah sikit nak masuk TV. “Kalau ada 26 artis tapi 25 oraang tu terpaksa make up sendiri what a waste ambil make up artis yang tak boleh make up kan artis,” tambahnya.- GEMPAK

Ralat duit tak dapat balik. Che Ta luah satu perasaan ini terhadap perbuatan individu terbabit dan bersyukur setelah individu yang disyaki sudah dikenalpasti dan sudah terima habuan atas perbuatannya

Walaupun rasa ralat dengan wang yang ditpu tidak dikembalikan ke tangannya,penerbit dan pelakon Rozita Che Wan bersyukur apabila pasangan suami yang dikatakan memprdaya orang ramai dengan tawarkan pakej penginapan hotel ditahn baru baru ii. Rozita Che Wan atau mesra disapa Che Ta berkata,pasangan tersebut ditahn dianggap sebgai balasan atas perbuatan jahat mereka.

“Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga! Ini adalah pengalaman pertama saya kena tpu macam ni.”Walaupun saya ralat sebab duit tak dapat balik, tapi sekurang-kurangnya mereka dah terima habuan atas perbuatan jijik mereka itu.“Bukan saya sahaja yang lega, ramai sasaran atas aktiviti mereka yang lain pun lega bila dengan berita mereka ditangkap,” katanya.

Namun begitu,kata Che Ta, dia tetap meneruskan percutian seperti yang sudah dirancang bersama keluarga dan beberapa rakan lain. Percutian itu pada 26 September lalu. Disebabkan sudah rancang awal, jadi saya, suami dan rakan lain pergi juga. Cuma, kami tempah hotel lain,” katanya.
Terdahulu, media melaporkan suspek pasangan suami isteri didakwa mengambil kesempatan menawarkan promosi pakej penginapan bilik hotel mewah kononnya bagi menghargai petugas barisan hadapan Covid-19.-gmpk

Pasangan Suami Isteri Ini Pernah Dikhabarkan Masuk Hospital. Terkini Zain Saidin Dedahkan Punca Dia Masuk Hospital Dan Tak Sangka Ia Melebihi Paras Tujuh

PELAKON Zain Saidin mengaku dia pernah mengalami masalah kolestrol tinggi kerana tidak menjaga makan berikutan masakan isterinya, Rozita Che Wan atau Che Ta terlalu sedap.Zain, 36, yang ditemui berkata masalah berkenaan dialaminya selepas menghabiskan banyak masa di rumah ketika negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu.

“Ketika PKP itu, saya memang duduk di rumah saja kerana seronok ada  banyak masa bersama keluarga. Ditambah, Che Ta pun sama, dia tak boleh melakukan penggambaran drama.”Jadi, setiap harilah dia memasak untuk kami sekeluarga. Malah,  semua masakannya pula sangat sedap dan saya pun tak kawal makan sehingga mengalami kolestrol tinggi.

“Ketika dimasukkan ke hospital akibat ‘thinning disc’, yang menyebabkan sakit belakang pada Jun lalu, baru tahu saya mengalami kolestrol tinggi melebihi paras tujuh,” katanya.Menurut Zain, dia yang memiliki sejarah keluarga ada kolestrol tinggi sejak itu mula menjaga pemakanan hariannya dan enggan terlepas pandang lagi.

Zain yang kini jarang berlakon,  memberi tumpuan pada perniagaan  kambing bakr dikenali Mmmbaek yang diusahakan bersama rakannya di kantin, Setor Gombak sejak awal tahun lalu.Mengakui minatnya pada lakonan tidak pudar, Zain berkata hingga kini penonton sangat mengingatinya dengan watak Henry  Middleton dalam drama Oh My English!

“Pengaruh dan aura watak itu (Henry  Middleton) terlalu besar pada saya. Sampai sekarang, ia terus diingati penonton selain lakonan saya dalam drama Kiah Pekasam pada 2010 lalu.”Melalui drama Kiah Pekasam itulah saya mula berkenalan dengan Che Ta dan jatuh cinta. Alhamdulillah juga, kami berjodoh hingga mendirikan rumah tangga,” katanya.

Zain dan Che Ta berkahwin pada 13 Disember 2013 dan hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Aaisyah Dhia Rana, 6.Selain itu, Zain juga memiliki dua anak tiri lelaki, daripada perkahwinan terdahulu Che Ta.-mymetro

Mengejutkan. Che Ta Terpaksa Dapatkan Rawatan Ekoran Kejadian Di Tempat Penggambaran. Ini Rupanya Yang Terjadi Sampai Kakinya Terseliuh

KUALA LUMPUR: Mal4ng tidak berbau. Begitulah nasib menimpa pelakon dan usahawan, Rozita Che Wan apabila kaki kirinya terselivh ketika dalam penggambaran drama Dayang Sen4ndung di sebuah hotel di Puchong, petang semalam. Dalam kejadian itu, Rozita atau mesra disapa Che Ta, terj4tuh selepas seorang pelakon tambahan terp1jak kainnya. “Betullah mal4ng tidak berbau… Saya reda dengan ujian ini. Benda kalau sudah hendak jadi, apa daya kita hendak menghal4ngnya. “Sampai berbalut lutut… Ini pengalaman pertama saya terjatvh di lokasi penggambaran,” katanya kepada BH Online. Sebaik terjatvh, penerbit drama berkenaan, Zeel Production pantas membawa Rozita mendapatkan rawatan di hospital berdekatan. Berikutan keadaan kakinya itu, Rozita risau dengan penggambaran drama lain yang perlu dijayakannya.

“Selain Dayang Sen4ndung, saya terbabit dengan drama Juliet dan Kebaya Kasut Kanvas. “Hvru-haralah jadual saya selepas ini. Doktor beri cuti seminggu untuk saya berehat,” katanya. Namun, Rozita sedia berlakon jika pengarah membenarkan babak dijayakan dalam keadaan dia duduk. “Cuma saya kena tengok keadaan dan perkembangan lutut ini. Saya juga tidak mahu menyusahkan produksi dan tidak selesa bertongkat di set,” katanya.-bh

Zain Saidin masuk hospital

KUALA LUMPUR: Zain Saidin, 36, dimasukkan ke sebuah pusat perubatan di sini, kelmarin, akibat jangkitan pundi k3ncing. Bagaimanapun, Zain yang juga suami kepada Rozita Che Wan atau Che Ta, memaklumkan dirinya, stabil. “Saya mula sak1t pada pinggang hingga ke belakang badan sejak awal Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). “Ketika itu, saya fikir, mungkin boleh berjumpa doktor selepas tamat PKP. “Namun, sangkaan saya mel3set. Pagi Sabtu lalu, saya bergegas ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan ditahan di wad,” katanya kepada BH Online. Zain berkata, dia tidak mahu lagi berlengah-lengah jika membabitkan soal kesihatan. “Takut dibiar lama nanti timbul komplik4si lain pula. Saya stabil setakat ini… Alhamdulillah,” katanya.

Tambah pelakon sitkom Oh My English! itu, kali terakhir dia dimasukkan ke hospital, kira-kira lima tahun lalu kerana operasi lutut. “Selain itu, doktor beritahu bacaan kolestrol saya t1nggi. Jika diikutkan sejarah keluarga, kami sering berdepan masalah ini. Jadi, perkara itu bukanlah pelik,” katanya. Bapa kepada Aaisyah Dhia Rana ini sedar sak1t tidak pernah mengenal usia. “Dahulu, firasat saya, sak1t akan datang ketika berusia. Saya anggar pada usia 40 tahun, kalau sakit kita sakit, ia normal. “Tetapi, apabila sudah jatuh s4kit sekarang, saya anggap ia suatu peringatan untuk kita berjaga-jaga. Walaupun saya aktif bersenam, kalau hendak s4kit, ia akan datang. “Jika kita sakit, duit banyak pun tidak memberi makna. Sebab itulah ada pepatah berbunyi mencegah itu lebih baik daripada mengubati,” katanya-bh

‘Cukuplah Che Ta sorang…’

KUALA LUMPUR: Tergelak Zain Saidin apabila foto dirinya berbaju Melayu serba lengkap pada hari pernikahan kakaknya, Sasha dengan duda anak dua di ibu negara, Isnin lalu, disal4h anggap konon mahu ‘pasang dua’. Suami Rozita Che Wan atau mesra disapa Che Ta itu hadir pada majlis akad nikah Sasha, 43, dan Sirhan Wahab, 42, bagi memenuhi tanggungjawab sebagai jurunikah kepada pasangan itu. Tindakan Che Ta berkongsi Instagram (IG) Story yang antara lain memaparkan foto Zain berbaju Melayu dengan keterangan ‘majlis pernikahan Zain Saidin’ pantas mengundang spekvlasi ramai. “Saya dan isteri hanya tergelak membaca komen kononnya saya mahu berkahwin lagi. Tak tahu nak komen apa… Takkanlah saya nak nikah lagi.

“Cukup satu isteri dan saya bahagia bersama Che Ta dengan kehidupan kami… Alhamdulillah,” katanya kepada BH Online. Ditanya pengalamannya menjadi jurunikah bagi Sasha dan suaminya, Zain mengaku sebak ketika melakukan tugas itu. “Saya cuma melaksanakan tanggungjawab. Saya anggap diri ini mewakili 4rwah ayah. Saya dapat rasa, kalau ayah ada, dia akan melakukannya. “Saya sebak kerana tidak dapat melihat arw4h ayah melakukan tanggungjawab itu. Saya bangga dapat melakukannya demi kakak tersayang,” katanya yang ketika ini sibuk menguruskan perniagaan Restoran Mmmbaek di Gombak. Isnin lalu, selepas lapan tahun bergelar ibu tunggal, Sasha selamat diijabkabulkan dengan Sirhan di sebuah premis acara di sini, pada jam 9.28 malam. Pasangan itu dinikahkan Zain di hadapan ahli keluarga.-bh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *